Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 49 190
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ами засега си мисля, че няма да ги питам много много дойде ли моментът и отивам (но това вероятно си е само в моите позитивни представи). Шегата настрана. Няма да избера докторката, която ме следи това отдавна съм го решила. Ако се наложи секцио ще избера завеждащия отделението, като разбира се ще си направя няколко консултации с него, за да видя накъде ще отидат нещата. А, ако тръгне естествено, който е на смяна по принцип акушерките израждат.

CandyMandy, зле съм се изразила. В Токуда раждах.

Обикновено секцио се планира седмица-10 дни преди термин, цели се да не тръгне по-рано бебето и да трябва да е спешно - без необходимата подготовка, подготвен екип (не че не се събира веднага екип при нужда навсякъде), и т.н.
Cvete222, не са много лекарите, които се навиват на нормално след секцио. Обсъди го с лекаря си задължително, за да не останеш разочарована накрая.

Viksa, най-добре е да те прегледат. Всяко кървене по време на бременност трябва да бъде проверено.

Колко време е минало от раждането? Имай предвид, че както е писала the doors дори и да отидеш много малко лекари ще се навият да те изродят нормално. В София знам, че в на Мазнейкова, Свети Лазар са съгласни на VBAC във всички други болници нямат опита и директно ще те срежат.
По добре наистина направи си консултация с лекар, който смяташ, че ще ти е ОК за раждането и го обсъди с него. Виж какво ще ти каже и тогава мисли и за други варианти.

diana_yankova, по принцип няма значение особено ако ще раждаш нормално. Но ако ще си планово секцио е хубаво да се направи консултация в болницата и да се определи дата и избор на екип.
Аз от сега ще си направя консултация тъй като искам по от рано да започне да ме следи лекар, който съм избрала за секциото, но ще видим дали ще се съгласи....С предното раждане отидох в началото на 9 месец и си направих консултацията. Но в Надежда няма избор на екип....в други болници го има.

Аз обаче не разбрах - извинявам се, ама като за първи път още не смея да разпитвам извън групата. 😂
Та, ако моята следящ АГ не е част от екипа на дадена болница, това означава, че няма да може тя да води раждането, ако се спра на въпросната болница, така ли? Или мога ‘да си я взема’ навсякъде, просто да си платя каквото се изисква?

По скоро питай в конкретната болницата дали ще може да те изражда дадения лекар. Знам, че има болници в София където външни лекари идват да си израждат пациентите срещу съответна сума, но знам само за няколко. В други не дават и трябва да избереш техен лекар. Също попитай и твоята АГ дали работи в някоя болница и изражда.

# 106
Някои лекари не са от екипа на някои болници, но ходят само да израждат. Трябва да попитате вашия АГ. Това се отнася и за Бургас.
Иначе аз предпочитам следящия ме да ме изражда.

Момичета, ходих на втората фетална. Там ми казаха, че е рано да се видят пръстите на крачетата. Иначе ги огледа доста. Каза, че не вижда нищо притеснително. На ръчичките видя, че са по пет. Вече на следващата фетална, която е около 20та г.с  ще може да се види по- подробно. Всичко останало се развива нормално за седмицата си.
Предполагаем пол според трети доктор момиченце ❤

# 107
  • София
Някои лекари не са от екипа на някои болници, но ходят само да израждат. Трябва да попитате вашия АГ. Това се отнася и за Бургас.

Момичета, ходих на втората фетална. Там ми казаха, че е рано да се видят пръстите на крачетата. Иначе ги огледа доста. Каза, че не вижда нищо притеснително. На ръчичките видя, че са по пет. Вече на следващата фетална, която е около 20та г.с  ще може да се види по- подробно. Всичко останало се развива нормално за седмицата си.

В коя седмица си?
При мен в 12+4 г.с. огледа всичко, което трябва да се види в тази седмица дали си е на мястото, дали се развива нормално и т.н., а за броене на пръсти мисля, че става след 16 -24 г.с., когато вече всичко е развито.
Не се шашкай и не го мисли. Според мен рано си отишла на ФМ.

# 108

В коя седмица си?
При мен в 12+4 г.с. огледа всичко, което трябва да се види в тази седмица дали си е на мястото, дали се развива нормално и т.н., а за броене на пръсти мисля, че става след 16 -24 г.с., когато вече всичко е развито.
Не се шашкай и не го мисли. Според мен рано си отишла на ФМ.

В 13+4 г.с съм. И лекарката каза, че е рано.

# 109
Ще пробвам да разясня накратко, тъй като и момичетата са казали по-горе. Зависи кой доктор си избрала, дали болницата позволява и т.н.
Докторката, която ме следи работи в болницата (то е една в този град). Не бих я избрала ако се наложи секцио, защото не е нейната силна страна ,доколкото съм информирана. Ако се наложи ще избера най-добрия в града в тази област. Ако пък съдбата е решила да родя по естествен начин, вече ще бъде, който е на смяна доктор.

# 110
Когато АГ води раждане, но не работи в някоя болница, а просто си има частна практика, или работи в частна клиника, която няма родилно/болнично отделение, то АГ-то има договор с болница Х за своите пациенти. Някои АГ-та нямат такива договори, т.е. те само следят бременността, но като наближи вече време - ориентира родилката да си търси лекар/болница, която да я поеме. Или да ходи в Майчин дом / Шейново / Тина Киркова, където се пада на дежурен и ражда с който е на смяна. Не знам за другите частни болници, но в Токуда, ако идете с вече започнато раждане, ще ви поеме който е на смяна дежурен, ще си платите цената, която си е независимо, че реално нямате "избран екип" - избран екип ще ви се яви този, които е на смяна. Предполагам, че и в другите болници няма да върнат родилка със започнало раждане. Но за мен това е малко.. знам ли, несигурно и страшно, и ще ми е безкрайно неспокойно да съм в такава ситуация.

# 111
Аз раждах без избор на екип, единствено на акушерка държах. Приеха ме със 7 см и изтекли води и... забравена лична карта. Супер професионално отношение получих. Даже тогавашните лекарки, в спешното които ме приеха ми идваха на свиждане, много готини мацки бяха. Родих си като екстремист - без упойки. До болница си е, до уговорки, до отношение на родилката към персонала, до настроение на лекарите... ето, негативното беше, че попаднах на кисела санитарка, която като тръгнах до 00 се заяждаше с мен "пак ли ми се припада" (реших без да съм яла и пила да ида до същата дестинация, ма стигнах до ръба на леглото). Попаднах  и на една кисела неонатоложка, дето ми се накара цял ден ли щяла да ми обяснява, млякото да го изсипвам в мивката (бях от часове там и нямах представа какъв е реда и за пръв път чувах), но са някакви капки в морето, дето на фона на повечето други адекватно изглеждащи, реших, че няма да им се връзвам.

# 112
Момичета можете ли да ми кажете направлението за ЖК от личния лекар 1 месец ли важи защото си взех направление на 15ти, а часът ми е чак на 07.06.

# 113
  • София
Момичета можете ли да ми кажете направлението за ЖК от личния лекар 1 месец ли важи защото си взех направление на 15ти, а часът ми е чак на 07.06.

Да 1 месец важи.

# 114

Да 1 месец важи.

Аз си взех направление за следене на бременност, не знам това същото ли е като ЖК, май да.
Мислех си че всеки месец трябва да ходя за направление до ЛЛ, но ми казаха само веднъж. После вече си ме поема гинеколожката.

# 115
  • Велико Търново
Аз ще съм от групата на плановото секцио поради физиологични причини. Лекарят ми го беше казал преди още да забременея Simple Smile
Излязоха резултатите от пренатеста, всичко е наред 😊 Съответно и първата фетална беше наред (тя беше още края на април, но аз тогава само тайно ви четях😊).
В петък сме на месечния преглед.
Да ви е спокойно ви желая!

# 116
Да попитам тези от вас, които усещат вече бебето. Колко често го усещате, всеки ден ли?
Онзи ден постоянно го усещах, а последните два дена изобщо Sad

# 117
Да попитам тези от вас, които усещат вече бебето. Колко често го усещате, всеки ден ли?
Онзи ден постоянно го усещах, а последните два дена изобщо Sad

Ей това ми се случва и на мен. Което ме вкарва редовно във филма.

# 118
  • софия
И при мен е така. Има дни, през които го усещам през няколко часа и после 2-3 дена няма никой.

# 119
А какво усещате и не е ли още рано да се усеща. И също така има ли някой с ускорен пулс моя не слиза под 100

Общи условия

Активация на акаунт