Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 51 693
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • Велико Търново
Аз следя, на около 40 50 дни, защото съм с Хашимото и си пия елтироксин и селен така или иначе. Ако има нещо, консултирам с ендокринолога. Иначе АГ сега на последния преглед ми изписа доста изследвания, сред които и тсх, но чак за август, аз писах за тях вече Simple Smile
Отново по препоръка на АГ утре сме на кардио фетална. Не че е видял нещо подозрително, но препоръча да отидем да си кажат мнението специалистите

# 511
Някоя от вас следи ли си TSH, T3, T4? По препоръка на лекаря или не ? Чета, че някои си пускат такива изследвания, но на мен до сега нищо не са ми казвали… пускала съм си малко преди да забременея…

TSH е важно да се следи, аз го пускам всеки път. Хубаво е да се държи в граници до 2.
Понякога пускам и FT4 заедно с него, напоследък - не.

Аз следя, на около 40 50 дни, защото съм с Хашимото и си пия елтироксин и селен така или иначе. Ако има нещо, консултирам с ендокринолога. Иначе АГ сега на последния преглед ми изписа доста изследвания, сред които и тсх, но чак за август, аз писах за тях вече Simple Smile
Отново по препоръка на АГ утре сме на кардио фетална. Не че е видял нещо подозрително, но препоръча да отидем да си кажат мнението специалистите

Аз бях днес на ФЕКГ при д-р Маринов в Марковс. Много обстойно прегледа сърчицето и после ми обясни всичко. Беше много внимателен и любезен.
Слава богу, всичко е наред. ❤

# 512
Здравейте и от мен.
Вчера ми беше доста динмичен денят и не съм писала.
Бях на рутинен преглед при АГ-то, която ще ме изражда.
В 22+2, госпожицата е 440гр и е около 20см, поне по това, което видях на монитора.
Плацентата ми била предна, но с лека забележка, че е все още малко ниско и се надява да се качи вече бебека по-нагоре, защото и аз с тези нейни ритници по яйчниците и мехура не издържам понякога.
И беше седалищно застанала - по това нищо не коментира, но отново беше като скарида, с краката над главата и по раменете..
Иначе заради пътуването и друсането, получих спазми в ляво, ниско долу като при цикъл, и то вечерта, но не мога да разбера, дали това са контракции или просто защото тя беше застанала там и ми притискаше някой нерв или мускул... Но не съм се стресирала.

# 513
След 10 часа път с кола миналата седмица и на мен ми беше доста зле два дни след това.
Сега как сте?

Днес живот и здраве съм на преглед и аз. Имам толкова много болежки и оплаквания колкото никога, а по принцип не съм такъв човек. Лошо ми е от дни наред, нямам никакви сили, бебето пък като рита ми става още по тегаво на стомаха и разстройство.... От сега ми е зле, а докрая ще е майко мила.
Да допълня нали трябва наляво да лежим. Е обърна ли се наляво ми става най-лошо Sad
Здравейте и от мен.
Вчера ми беше доста динмичен денят и не съм писала.
Бях на рутинен преглед при АГ-то, която ще ме изражда.
В 22+2, госпожицата е 440гр и е около 20см, поне по това, което видях на монитора.
Плацентата ми била предна, но с лека забележка, че е все още малко ниско и се надява да се качи вече бебека по-нагоре, защото и аз с тези нейни ритници по яйчниците и мехура не издържам понякога.
И беше седалищно застанала - по това нищо не коментира, но отново беше като скарида, с краката над главата и по раменете..
Иначе заради пътуването и друсането, получих спазми в ляво, ниско долу като при цикъл, и то вечерта, но не мога да разбера, дали това са контракции или просто защото тя беше застанала там и ми притискаше някой нерв или мускул... Но не съм се стресирала.

# 514
Аз вчера бях на фетална. Доста обстойно прегледа бебето. Всичко е наред, тежи 593 гр. Преди това ходих да пускам ПКК и урина + анти тела. Идеята за деня беше мъжа ми да ме вози, за да не се натоварвам, но стана така, че детето залепи някакъв летен вирус и той остана у дома да я гледа, а аз с колата - летящият холандец... Но, се справих, де. Въпреки, че вечерта вече се усещах натоварена...

# 515
И аз след като се върнахме от морската ни почивка и близо пет часа път,бях с много силни болки долу в кръста(хълбок) и два дни лежах за да се възстанови организма

# 516
  • София
На 03.07 бях на ФМ. Всичко е наред с малкия господин. Върви по голям, но важното е че всичко е наред.
Ние сме на почивка във Велинград с децата. Добре ми се отрази пътя, надявам се и на връщане да е така.

# 517
  • Велико Търново
Аз бях днес на ФЕКГ при д-р Маринов в Марковс. Много обстойно прегледа сърчицето и после ми обясни всичко. Беше много внимателен и любезен.
Слава богу, всичко е наред. ❤
[/quote]
Аз съм чувала много добри отзиви за др Маринов (ако имате предвид Румен Маринов), но моят АГ ми каза да запиша час при др Велковски в трета градска и утре сме при него.
Относно пътуването, ние също сме в момента на почивка от една седмица. Имахме 5 часа път до тук, но не съм имала никакви оплаквания нито по пътя, нито после (но все пак аз пия доста магнезий, но шпа и дуфастон). Утре се прибираме като по път ще спрем в София за кардио феталната.

# 518
И аз днес минах Фетална морфология при д-р Иванов в Пловдив.
Прекрасно човек и специалист и първата ми бременност бях при него.
За сега бебенцето се развива добре,всички органи са оформени ,всичко функционира добре.
Дано всички бъдещи майки сме добре и всичко приключи със здрави дечица!

# 519
И аз днес бях на ФМ ,бебчо е перфектен 22+4 г.с. тежи 470 гр.

# 520

dikssi89,
С теб вървим почти еднакво.
Аз на 22+2, съм с девойка и е 440гр.
А колко см е бебчо?

# 521
18.11 сме ние с моето момиче, пишете ме към групата във фейсбук.

# 522
18.11 сме ние с моето момиче, пишете ме към групата във фейсбук.

И аз съм 18ти само че с момче

# 523
Момичета 4д и втората фатална едно и също ли е дадоха ми номер да си запиша час но след 20 а тогава ще съм 22+6 дни а то не е ли последния срок до тогава.

# 524
Трябва да погледна не обърнах внимание 😁

dikssi89,
С теб вървим почти еднакво.
Аз на 22+2, съм с девойка и е 440гр.
А колко см е бебчо?

Общи условия

Активация на акаунт