Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 51 552
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Имам въпрос относно ританията и усещането на бебетата. Когато бебето рита не го усещам все едно ритане, а като вибрация във влагалището или там някакво усещане, но със сигурност не през корема. За мен е много странно защото с първото ми дете е нямало такова усещане. Ще ми е интересно да чуя вашето мнение.
На мен ми се случва също някой път много ниско го усещам и точно като вибрации а пък някой път под пъпа чак .

# 601
Добро утро момичета!
Някоя от вас да има сърбежи по кожата на корема и ако да,с какво хидратирате кожата?

Биодерма атодерм балсам за сърбеж. Подходящо е за бременни и ме успокой много бързо. Бях на ситни пъпки даже от претоплянето в жегата.

# 602
Мина моята ФМ днес, 22г.с.+2, слава богу всичко е наред, госпожицата тежи към 450грама. Надявам се да е ок това.
Някой скоро да си е пускал изследвания? Днес пусках и имам леко повишение на левкоцити, неутрофили, СУЕ и CRP. Следящото АГ е отпуск, ще тълкува като се върне, а до тогава се притеснявам… не се чувствам болна, преди 2 седмици пусках урина и всякакви секрети - всичко беше чисто. Последните ми резултати гледани от АГто бяха подобни и каза, че всичко е наред. Ама на мен ми е странно 🤔

# 603
Здравей!
Аз днес също пуснах изследвания и тъкмо щях да пиша със същия въпрос.. Моите левкоцити също са повишени 17.2 G/L (3.5-10.5) без никакви оплаквания и изолирано само те. 21+4 дни съм аз
Мина моята ФМ днес, 22г.с.+2, слава богу всичко е наред, госпожицата тежи към 450грама. Надявам се да е ок това.
Някой скоро да си е пускал изследвания? Днес пусках и имам леко повишение на левкоцити, неутрофили, СУЕ и CRP. Следящото АГ е отпуск, ще тълкува като се върне, а до тогава се притеснявам… не се чувствам болна, преди 2 седмици пусках урина и всякакви секрети - всичко беше чисто. Последните ми резултати гледани от АГто бяха подобни и каза, че всичко е наред. Ама на мен ми е странно 🤔

# 604
Мина и нашата ФМ само че не добре доктора се съмнява в сърдечен проблем нещо с едната клапа. Праща ни в София при доц Маринов в Надежда все се надявам неща да могат да се оправят.

# 605
  • Велико Търново
За кардио ФМ при доктор Маринов - той работи също в Трета градска болница - това е националната кардиология. Може да проверите и там за часове. Казвам го, защото както писах, на нас ни беше препоръчан др Велковски и затова ходихме в Кардиологията. Като се зачетох видях, че прегледът в Надежда (ако е верен ценоразписът им) е 250лв, а ние платихме само 90лв в Кардиологията. Не че парите са супер важни, особено ако има проблем, но според мен услугата е една и съща, просто в частната болница е по-скъпо, затова споделям.
Записах час във вторник за четвъртъка следващата седмица-не сме чакали безкрайно.

# 606
100 лева ми казаха от регистратура записах за утре

# 607
Здравей,
Ние вчера бяхме при д-р Румен Маринов в Надежда. Цената на прегледа е 100 лв. Много е внимателен и обяснява много подробно. Преглежда само в определени дни в тази клиника. Мисля, че преглед може да се направи и на друго място при него.
Дано всичко е наред! Flowers Four Leaf Clover

Мина и нашата ФМ само че не добре доктора се съмнява в сърдечен проблем нещо с едната клапа. Праща ни в София при доц Маринов в Надежда все се надявам неща да могат да се оправят.

# 608
Момичета тези изследвания сами ли си ги пускате и откъде знаете какви точно или следящият лекар по зк ви ги пуска?На мен само 1 път са ми пускали..

# 609
Коагулацията си я пускам на три седмици- фибриноген, аптт, пт и д димер - ин витро съм и така ми каза репродуктивния някога. Отделно от време на време като давам кръв си проверявам и един от трите витамина. Сега си пуснах сама и желязо, както и общ белтък и албумин, понеже съм с риск от прееклампсия. Другите излаедвания, които са си по здравна каса, си ги правя, когато следвщият по каса ми каже.

# 610
    Коагулацията си я пускам на три седмици- фибриноген, аптт, пт и д димер - ин витро съм и така ми каза репродуктивния някога. Отделно от време на време като давам кръв си проверявам и един от трите витамина. Сега си пуснах сама и желязо, както и общ белтък и албумин, понеже съм с риск от прееклампсия. Другите излаедвания, които са си по здравна каса, си ги правя, когато следвщият по каса ми каже.

Скъпи дами и бъдещи майки,бихте ли ме информирали каква е цената на раждането по НЗОК в АГ Света София,както и да споделите Вие къде ще раждате ,секцио или не ,дали ще имате избор на екип. Много ще ми бъде полезна информацията , благодаря! 😊

# 611

Скъпи дами и бъдещи майки,бихте ли ме информирали каква е цената на раждането по НЗОК в АГ Света София,както и да споделите Вие къде ще раждате ,секцио или не ,дали ще имате избор на екип. Много ще ми бъде полезна информацията , благодаря! 😊

Ако говориш за бившата Тина Киркова, раждането по НЗОК не се плаща от пациента. Единствено, ако си нормално и искаш упойка - тя се доплаща. (Болниците Св. София са 2, едната е държавната, другата е частната на Мазнейкова). Аз най - вероятно отново ще се доверя на Майчин дом - София. За механизъм на раждане е рано да се говори, но се надявам, предлежанието и теглото на бебо да ми позволят, отново да е нормално. За избор на екип... Не знам. Ще коментирам темата с АГ. Миналият път ме изражда конкретна акушерка, от която съм изключително доволна. Ще видим как ще ме насочи сега.

# 612
        Момичета, колко често усещате бебенцата? В 21 г.с и 3 дни съм, миналата седмица бях на ФМ и всичко беше наред, но последните дни много слабо и много рядко го усещам бебчо. Гледам да не се панирам, ясно ми е че е малко още бебчето и ако се е завъртяло няма как да са много силни ударите, но все пак да си сверя часовника.

Колко често и колко силно ги усещате и ако може да напишете в коя седмица сте, благодаря Simple Smile

# 613
        А да попитам за рентген знаете ли дали е опасно?Нещо направих на единият пръст и боли,  търпи се болката.Ама мисля, че трябва снимка.Да търпя ли, да моля ли за снимка не знам.Някой има ли повечко инфо.Отделно за снимка и ако трябва направление, към личната ли или към следящият лекар трябва да се обърна?

# 614
        А да попитам за рентген знаете ли дали е опасно?Нещо направих на единият пръст и боли,  търпи се болката.Ама мисля, че трябва снимка.Да търпя ли, да моля ли за снимка не знам.Някой има ли повечко инфо.Отделно за снимка и ако трябва направление, към личната ли или към следящият лекар трябва да се обърна?

Категорично е забранен при бременни, изключително вреден е. А и там винаги питатат жените дали са бременни. Посъветвай се с ортопед за пръста.

Общи условия

Активация на акаунт