Първокласници- 2023/2024

• 30 013
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Аз мислех да го пусна на зелено училище, по-скоро градско-вземат ги сутрин с автобус, водят ги по различни места и ги връщат вечер, той имаше желание, но така и не се организирах да го запиша някъде, сигурно местата са заети вече.

# 136
  • Варна
А тия помощи за първокласник как се получават?

# 137
  • София
Четох, че трябва да се вземе бележка от училището, обикновено ги издавали след 15.09. Подава се заявление в соц. по адрес и срокът за подаване е около средата на октомври. Също така се изплаща на 2 части. Втората част е след началото на 2 срок.

# 138
Точно така. Трябва ви и банкова сметка. На мен ми дадоха служебна бележка за първолака, но за третокласника ще ги дават чак след 15.9., така че ще подавам заедно за двамата в най-голямата лудница тогава.

# 139
  • София
А всяка година ли се дават тези помощи?
Аз мислех, че е само за първокласниците...?

# 140
  • Варна
От първи до четвърти доколкото разбрах. И после за осми мисля. Кой ги дава тия бележки?

# 141
Тази година приеха да е за децата от 1 до 4 клас и тези от 8-ми.
Писали сме едновременно. Бележките ги издават от самото училище, с тях се отива в дирекция Социално подпомагане.

# 142
  • София
По 300 лв. и без да се гледат доходи?
Направо съм изумена Joy Как съм пропуснала тази новина..

# 143
Да, точно стигат, за да се покрият първоначалните разходи. Без униформите, разбира се.... и парите за касата..😃
Което ми напомня да ви споделя - на първата родителска среща задължително отидете с поне 100 лв в джоба 😁

# 144
  • Варна
Да, 320лв са ми униформите само 😀 ама ще си ги взема де, стига само съм плащала данъци и нищо насреща. Та как се получава тази бележка? Аз имам едно хвърчащо листче, на което пише кой номер по записване е, друго не.

# 145
  • София
Някакво удостоверение/бележка, че е ученик трябва, не знам от канцелария ли, откъде се взема точно. Трябва да се пита в конкретното училище според мен.

# 146
  • София
А за записаните в частни училища важи ли?

# 147
  • София
Да,важи.

# 148
В понеделник съм на първа родителска среща. От сега подготвям списъка за пазар, гледах разни ученически бюра и столове и ме заболя главата. Ще купувате ли и от къде?

# 149
  • Варна
Ние преди 6м обзавеждахме и съм ги взела от Икеа. Не са скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт