Първокласници- 2023/2024

• 30 019
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Май не навсякъде ги оставят в училище. От втори клас ще ги носят 😀 иначе само в понеделник и петък. Моите деца сами си носят раниците за ДГ, дано и тези за училище са им по силите, че не се виждам как ще нося по две 😀 взели сме Топгал по съвет на сестра ми. Самите раници са леки, под килограм.

# 181
Още една, минала през темите на "Искам бебе", "пациенти на клиника Надежда", "дългото чакане след трансфер" и съответните отчетни 😊 Много е мило, да....
Потвърждавам, че това за носенето в понеделник и взимането в петък на раницата не важи за всички училища и не за всички класове (особено след първи).

# 182
  • София
За нас не важи. Ние ще си носим раницата всеки ден, но училището е пред блока, та няма да в кой знае какъв зор.
Малка раница с гуменки за физическо ще стои в стаята. Имат гардеробчета. Материали по изобразителна и конструктивна дейност също ще стоят там, както и тетрадките за упражнения в занималнята. В началото докато заработи стола ще си носи кутия с храна, после ще видим.

# 183
Аз да попитам за раниците - каква е идеята на всичките екстри, които трябва да търсим при избора на раница, след като масово в училищата раниците се остават в понеделник там и се вземат в петък?

Моите изисквания са да е лека и да е подходяща за гръбчето на детето. Все пак тази раница няма да се носи само в първи клас. А раниците с добро качество могат да изкарат няколко години.

На родителската среща казаха децата да носят следобедна закуска. В момента се чудя дали въобще има смисъл от термо чанта или просто кутията със закуска и бутилката с вода да ги носи в малка раничка заедно с резервни дрехи.

# 184
Аз напротив, гледам на раницата като на нещо временно. Понеже имам и по-големи деца, често сме сменяли раниците през годините. Година, две и нова. Затова каквото и да изберем, знам, че е за кратко реално. Т. нар с добро качество - тоест много скъпите, също си сменяме след 2 год. макс.

# 185
И аз не гледам като нещо дългосрочно. Пък и освен всичко в повечето време ще я носим аз и баща ѝ, няма да се налага да я носи сама кой знае колко много. Важото ми е да си я хареса тя и да събира повече неща.

# 186
  • София
Моята дъщеря наесен ще бъде в пети клас и от първи до четвърти си изкара с една раница. Купихме я от магазин в центъра на Благоевград и след четири години активно ползване, не е мръднала! Но понеже ще ходи в ново училище, ще ѝ вземем и нова раница, а старата ще подарим на някоя госпожица. Няма да стане за сина ми, защото е момичешка, пък и на него ще купим нова.

# 187
То е много вероятно, освен до раница, да е и до дете - как я пази и като цяло експлоатира. Моето принципно си пази нещата, градинската раница е като нова вече 4 г., но е градинска, няма база за сравнение.

# 188
А, разбира се, че прилежно момиченце ще си я пази, а някое палаво момченце ще я оправи за година. Simple Smile До дете си е.

# 189
Здравейте, когато търсих такава тема още нямаше, но съм изпуснала доста.
Записвам се и аз с бъдещ първокласник. Приет е в желаното училище, на което държах, защото исках да бъде с познати деца от неговата група в градината.
 Притесняваше ме адаптацията, защото в градината така и не бих казала, че му хареса. Може би последната година се отпусна повече. Затова исках поне познати деца да има.
Иначе според мен е подготвен. Може да чете свободно, със сметките е много добре. Брои и смята до ....много. Събиране, изваждане, с умножение може малко. Математиката му е интересна. С английския също е много добре. Трябва да наблегне на фината моторика.
Ще го видим как ще бъде и той. В градината винаги го хвалеха много.

Мина първата родителска. Ще имат униформи, но ще ги носят само на празници. Обясниха ни какво ще е необходимо да закупим. Втората родителска ще е в началото на септември.

Нищо не сме купували все още. Може би към края на август, началото на септември. Първо да мине морето.
Телефоните са забранени, но мисля да има часовник.
За обзавеждане още не сме мислили, защото ни предстои купуване на ново жилище, ремонт и тогава ще мислим за това.

# 190
И при нас са забранени телефоните, но смятам в раницата да слагам изключен часовник и при необходимост да помоли да го включи и да звъни. Ще обсъдим начините, за да не се пречи на дисциплината, на мен лично ми е притеснено. Но това са предположения, накрая вероятно ще си ходи без часовник.

# 191
Аз се радвам да нямат телефони в училище поне докато е възможно.

# 192
В нашето училище раниците ги оставят там до 4ти клас. Разбира се, ако детето е до обяд и не посещава занималня си я прибира вкъщи. Та, затова се замислих дали е необходимо да следя да отговаря на безброй изисквания, предвид че тя няма да се носи ежедневно по два пъти. Явно в много училища не е така, съответно избора на раница ще е съобразен с потребностите. Дъщеря ми, въпреки че е момиче изобщо не пази и това ми е следващия довод да се замисля дали да инвестирам повече в раница.
Родителската среща се очертава да е през септември, но дотогава мисля да си набавя повечето неща, които са ми ясни, а тетрадките да ги взема след родителската среща (въпреки, че деца които завършиха там 1ви клас ме ориентираха и за това).
Часовник й подари баба й. Все пак решихме да имаме връзка с нея, в случай че се наложи. А телефон дори и да разрешаваха, ние я бяхме предупредили, че е рано за да й купуваме.

# 193
Здравей те бъдещи първокласници 😂. Някой от вас поставяли ли са манту и задължително ли искам бележка в училище че една позната ми спомена. И ако има деца вече с поставено манту как беше

# 194
При нас е задължително. Не сме ходили още.

Общи условия

Активация на акаунт