Първокласници- 2023/2024

• 30 261
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И при нас. Баткото носеше храна от вкъщи и си ядеше в стола. И други деца бяха на същия принцип.
Иначе няма кой да стои с тях в класната стая, докато всички са в стола. И деца и госпожи.

# 526
  • Варна
Изключителна простотия... Като не могат да им осигурят меню според нуждите поне да можеше да се хранят в стола с лична храна. Карат децата да се чувстват различни. Те даже компромис ни правят щото по принцип при това положение трябвало да ги взимаме в 12 и да ги връщаме в два... Как ли не. Аз живея на 6км от училището и съм с бебе на 40 дни.

# 527
Не съм чувала другаде да има такова изискване. При нас имаха навън маси за хранене за всички в двора. При лошо време в столовата пак всички. Кой с кетъринг, кой със своя храна - заедно.

# 528
  • Варна
Много яко звучи това на двора

# 529
Ще слагате ли раниците на гърба при влизане в училище на 15? В нашия клас децата ще си получат учебниците с подаръчна мека чанта от класната.

# 530
И нашата родителска среща мина, очарована съм от класната, дано така и да си остане в следващите четири години Simple Smile Още пет деца от групата на сина ми от детската градина са в нашия клас, и то всички са негови приятелчета, безмерно е щастлив. Родителите на останалите деца също ми изглеждат приятни, направихме си вече Вайбър група.
При нас ги искат с униформи и с раници на 15-ти. Следва регистриране в школо, в дигиталната раница и в системата за училищния стол 😀

# 531
Къде се прави регистрацията за дигитална раница?

# 532
https://edu.mon.bg/ тук. Трябва да ви дадат индивидуални данни за регистрация с парола за всеки ученик.

# 533
Момето, като изключим последните 2-3 изречения от написаното, все едно в един клас ще бъдат децата ни. Grinning
И нашата родителска среща мина днес. Също още 5 деца от групата от градината ще са в класа на сина ми.
Нашата госпожа предпочита обаче да направим група във фейсбук до колкото разбрах.

Ще започват в 8ч и най-късно в 17ч ще свършват, а най-рано може да ги взимаме след 15ч, когато мине самоподготовката. След нея ще имат занимания по интереси.

Сутрин ще имат безплатна закуска плод или мляко.
Който не иска да се храни в стола на обяд, може да си носи храна от вкъщи (има вероятност да отпадне този вариант, защото се сърдели предишните години, ако им използват само масите и покривките!) или може да си ги взимаме да хапнат вкъщи и после да ги върнем.

Тържеството за първия учебен ден ще започне в 8ч, което беше неочаквано за всички и на мен лично не ми е много удобно, но ще го мислим.

Воденето и прибирането и при нас ще е сложно.

# 534
  • Германия
Ние си взехме отпуска за първия учебен ден, той така или иначе ще бъде само от 9 до 11:20. После ще отидем с децата някъде да хапнем и така. Вече от втория ден си започват нормално с часовете и със занималнята.

На мен няма да ми е проблем да си я водя и взимам, но мислим че за нея ще е по-добре да ходи с другите деца. Но ако времето е лошо, студено, вали проливен дъжд и т.н. ще я карам, училището ми е на път за ДГ, където така или иначе трябва да закарам брат ѝ.

# 535
  • София
https://edu.mon.bg/ тук. Трябва да ви дадат индивидуални данни за регистрация с парола за всеки ученик.

Като ги получите- пазете птребител и парола. С тези данни се влиза във всички образователни ресурси на МОН. Включително МС Тиймс за ползване по време на някоя пандемия.

# 536
  • София
Планирате ли тази година да записвате децата на нещо допълнително - курс по чужд език, спорт, изкуство, други странични занимания?

# 537
Аз мисля за английски и евентуално някакъв спорт или танци.

# 538
  • Германия
Ходи на яздене, но е само в събота, така че не го боря. В списъка с чакащи е за балет, надявам се скоро да получи място. И ще видя как ще тръгне училището и тогава ще преценя дали да търся още нещо

# 539
И нашата родителска среща мина. Допадна ми класната, изглежда като човек, който е готов да се доказва (за пръв път ще е класна, досега е била на занималня). И като казах "занималня", тя дебело подчерта, че следобед децата не са на занималня, а са на училище. И учителката им е точно толкова образована и компетентна, колкото е самата тя. Тоест - да ги уважаваме еднакво! Simple Smile И двете са сравнително млади (35-45). Екип са, допълват се и следобед децата не само пишат домашни, а имат занятия за по-добро разбиране на материала. И е задължително да останат до 17 ч., пишат се отсъствия, правят се проверки - реално има контрол. Това се отнася за тези, които са целодневна форма. Който иска, може да е до обяд, но това се обявява предварително, в началото на годината.
Имаме 2 украинчета, които не знаят изобщо български, техните майки - също. Няма да ни е скучно, сигурна съм. Green Heart

Общи условия

Активация на акаунт