Първокласници- 2023/2024

• 30 259
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Дигиталната раница ще е супер за по-големи ученици. В първи клас ченгелите просто се пишат, в пъти и по много. Ръката трябва да свикне да държи молив. Та, не виждам много полза, особено до края на първи срок, когато в учебниците няма бог знае колко много..Ковид едно време ни хвана с първокласник вкъщи- ами дигитално, дигитално..не беше много дигитален материала Simple Smile
Метнах един диагонал на темата да си сверя чаовника, че ми е четири години назад всичко. Имате право да си изживеете емоциите покрай първия учебен ден, организациите и плановете. Аз, от опит и в същото училище за втори път, отново няма да ползваме стол, отново няма да има пари и телефони (пак до 4 клас, надявам се!!) и отново ще си стои до самия края на целодневната форма на обучение. Занималнята свърши с 4 група в градинта. Следобед далеч не си пишат само домашното или просто да 'висят' в двора до 18:00. Имахме късмет класната да води час от следобените занимания, дано пак е така. Нищо няма да разнасям, раницата си стои в шкафа заедно с гуменките. В дните с физическо ще си ходи с бяла тениска още от вкъщи, за да няма преобличане. Единствено чантата с храната и шишето с вода сутрин. Ако за някого е полезно- има тема за кутиите за училище тук във форума.
Имам пълно доверие на учителката и на училището и знам, че мога да разчитам на своевременна реакция в случай на нужда. И аз съм от старата школа, предполагам си личи Simple Smile
Успешна година на всички деца и спокойствие за родителите!

# 511
Минаха ли вече родителските срещи?
Какви са първите впечатления от госпожите?

# 512
  • Варна
Нашата ми е приятелка от близо 15г и е страхотен човек и учител. Децата я обожават, просто на такъв късмет не съм се надявала. Тази от занималнята много не можах да си съставя мнение, защото само мълча, амое възрастна... Не знам

# 513
  • София
Да се разпиша и тук - с поредния първокласник у дома, но този път е ред на девойката. Миналата година беше младежа Simple Smile.
В същото училище е, не очаквам изненади там, единствено от нея Simple Smile. Тя е по-непослушната и по-джаста-праста, напук на зодията си (дева). Покрай батко си беше голям зор и тя да пише, да чете, да смята, та може да се каже, че има някаква подготовка, но толкова, колкото да угодим на "девиния" й инат и желание все да е първа. Да видим в училище как ще е, защото от пг все имаше оплаквания с нейната дисциплина...
Единствено ме притеснява как ще се оправя с времето за хранене - все е бавна и последна... Инат голям е.

# 514
Някой има ли идея с каква продължителност са часовете - 40 минути, 30 минути? Също колко е дълго голямото междучасие и колко са другите междучасия? При нас ще се започва в 8 и ми се иска да сметна горе -долу кога излизат от 5ия час и кога от 4ия.

# 515
При нас часовете са по 35 минути, малко междучасие - 15, голямо - 25. Голямото е след първия час, за да могат децата да закусят тогава. Съответно четвъртият час приключва в 11:15, а петият - в 12:05.
Днес разбрах, че училището ни е продължило договора с Школо за още две години, което е супер, аз много харесвам платформата.

# 516
И ние ще бъдем със Школо, казаха ни да си направим регистрация.

# 517
  • Варна
При нас голямото междучасие е след втория час. Иначе мисля че всички училища са вече в школо

# 518
  • София
Ние на 13.09 ще имаме още една родителска среща и тогава ще знам разписанието на часовете.

# 519
  • София
Аз знам само, че ще почват в 8.30, не очаквах да е толкова късно. Още не сме много наясно как ще става вземането и воденето, предвид, че и яслата на малкото е в съвсем различна посока.

# 520
Това с продължителността на часовете мисля, че е различно за всяко училище. В нашето ще започват в 8:30ч и часовете ще са по 35мин. Голямото междучасие ще е след 2рия час, към 10ч. Тогава е втората закуска. На обяд всички слизат да се хранят в стола, дори и тези, които си носят храна от вкъщи. За останалите е сервирано и подредено предварително по масите с табелки, за да не обикалят те с подноси с храна. 30мин за обяд са напълно достатъчни според мен, но проблема е, че повечето си бърборят и разсейват, вместо да се хранят. Също ще работят с Школо. Още не се е състояла родителската среща, така че предстои да разбера подробности.

# 521
Здравейте, да сте чували за системата редуване на часовете с писане на домашно, тоест след всеки час децата имат по един час занималня, нещо такова, дали  е ефективно?

# 522
  • София
Здравейте, да сте чували за системата редуване на часовете с писане на домашно, тоест след всеки час децата имат по един час занималня, нещо такова, дали  е ефективно?

Доколкото знам в нашето училище ще е така, но нямам представа дали е удачна тази система или не.

# 523
  • Варна
. На обяд всички слизат да се хранят в стола, дори и тези, които си носят храна от вкъщи. За останалите е сервирано и подредено предварително по масите с табелки, за да не обикалят те с подноси с храна. 30мин за обяд са напълно достатъчни според мен, но проблема е, че повечето си бърборят и разсейват, вместо да се хранят.
А на нашите пък не им разрешават да внасят храна в стола. Моето и още едно дете са с алергии и ще ядат като изгонени кученца в класната стая. Учителката ми вика "всичко това е за да си продават купоните".

# 524
При нас никога не са делили децата според това кой какво ще яде.

Общи условия

Активация на акаунт