Първокласници- 2023/2024

• 30 249
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Сега ще имам първокласничка за пръв път, но по мое време обемът на домашните при нас беше наистина огромен, съответно и напрежението. Аз нямам против да има домашни, ама не и да се прекалява, а в момента имам чувството, че това се случва.

# 601
Надявам се да си ги пише в занималнята и да не се стига до писане вкъщи. Опре ли дотам ще трябва пак частна занималня... Та много се надявам да е всичко наред с държавната този път.

# 602
На нас казаха, че домашни вкъщи няма да се пишат, но може да има и моменти, в които да се дават такива. Аз също съм ок, стига да не е прекалено. Абсурдно е детето да е един работен ден на училище, в който се предполага и че основно учи, и след това в почивката си вкъщи също да учи, докато дойде време за сън, а събота и неделя отново да учи по няколко часа. За мен лично е неприемливо. По мое време нямаше занималня и имахме домашни, но при наличие на занималня да се дават за вкъщи е прекалено.

# 603
  • София
Дайте си шанс да започне годината и да тръгне учебният процес Simple Smile
Нашата класна домашни не дава, но за сметка на това е от взискателните преподаватели и докато са на училище няма лабаво. Прибират се изцедени. Измарят се много само докато свикнат, че цял ден са на училище, а не търсят охлюви в пясъчника, примерно. Аз самата съм малко наци по отношение на образованието, разни монтесори, горски училища и пр. вълшебни истории не ги разбирам и задължително се занимавам с нещо допълнително у дома. В първи клас оставих основата за в училище, но намирах време да започнем да упражняваме преразказ, разбирай от най-простото нещо да опише как е минал деня в правилна глаголна форма и с достатъчно детайли.
В по-натоварени периоди се налага и нещо у дома да се дописва или да се работи по екипна задача, но е в по-горните класове.

Днес и ние имаме родителска среща, вълнувам се Simple Smile Готова съм с всякакви докумнтченца и си стискам палци за успешна година, здрава и без изненадващи трудности.

# 604
  • София
В нашето училище  са оставили съобщение вместо букет за 15.09 да дарим пари. Ще има оставени кутии за дарения. Въпросът е - да носими ли й букет освен дарение? Някак ми е неудобно за първия ден без нищо да се появим. Най - вече, да не се окаже, че само ние сме без нищо Rolling Eyes

# 605
  • София
Посланието и в училището на дъщеря ми е за дарения вместо цветя. Доста преди това бях поръчала цветя от плат, лалета. Страхотни са и мисля да ги подари въпреки всичко. ☺️
Броени дни останаха и започвам да се вълнувам 😀 все повече.

# 606
  • Варна
Аз много се вбесих днеска. Синът ми и още едно дете в групата са с алергии. Не им дават да ядат в стола. Госпожата беше казала, че няма проблем да хапват в стаята докато проверява домашни. Обаче втората госпожа, по-възрастната сега решила, че не е съгласна и да сме говорели с директор. Дават ни уникалната опция да си взимаме детето на обяд, да го храним и да го връщаме. Изключителна простотия. Не им стига на тия деца, че им е гадно, че ядат различна храна, ами и да ги изолират по този начин. В ДГ му носих, в ПГ му носих, сега в училище ще ми правят проблем. За мен е пълен абсурд това. Като не могат да им осигурят меню според нуждите да не ги гонят така поне. Пълна дискриминация. Интегрираме роми, дето не искат да се интегрират, ама децата с алергии не са хора.

# 607
Бих отишла да разговарям с директора, заедно с медицинските документи, удостоверяващи алергията, че и бих настоявала да се храни заедно с другите деца в стола - храна, която че си носи от вкъщи. Каква би била причината за евентуален отказ - даже не мога да си представя.

# 608
  • София
И аз мисля, че медицинската документация като се представи, не би трябвало да има проблем.

# 609
  • София
Аз много се вбесих днеска. Синът ми и още едно дете в групата са с алергии. Не им дават да ядат в стола. Госпожата беше казала, че няма проблем да хапват в стаята докато проверява домашни. Обаче втората госпожа, по-възрастната сега решила, че не е съгласна и да сме говорели с директор. Дават ни уникалната опция да си взимаме детето на обяд, да го храним и да го връщаме. Изключителна простотия. Не им стига на тия деца, че им е гадно, че ядат различна храна, ами и да ги изолират по този начин. В ДГ му носих, в ПГ му носих, сега в училище ще ми правят проблем. За мен е пълен абсурд това. Като не могат да им осигурят меню според нуждите да не ги гонят така поне. Пълна дискриминация. Интегрираме роми, дето не искат да се интегрират, ама децата с алергии не са хора.

Как в стаята? Длъжни са да допускат децата до столовата, защото тя е за хранене на всички. Задължтелно им кажете, че ще повдигнете въпроса по-нависоко.Дори да не е с алергии, а просто да е като моето, което просто не искаше на стол- те какво, да седят и да гледат ли? Много гадно, че така ще започнете "с бутонките", но хич не е честно, ама хич!

# 610
  • София
Аз започнах още юли с бутонките, когато отказаха да ми дадат удостоверение, че е записана в 1 клас. Grinning Боря се за всяка несправедливост докрай.

# 611
  • Варна
Лошото е, че документът ми остана в училището, в което беше ПГ. Дано да го пазят, че не ми се ходи пак по изследвания.
Бтв как мина мантуто при вас? Ние вчера сложихме и вечерта му тече кръв от носа.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 09:23 от Didi_Bidi

# 612
  • София
Не е имала странични реакции. Първият ден помислих, че не се е хванало, защото нищо не се виждаше, но после си направи хубава реакция и не сме слагали ваксина.

# 613
  • София
Ние слагахме ваксина за БЦЖ след мануто. Никакви реакции при все, че подхождам с наблюдение под лупа за такива. Две деца с (вече преминала) АБКМ, check Simple Smile

# 614
Didi_Bidi, ще се навият да се храни в стола детето, няма къде да идат. Щом в други училища може, ще стане.

Каква му е алергията? Голямата ми дъщеря я водеха официално с АБКМ, но всъщност тя няма абсолютно никаква алергия към млечни. Прави моментални реакции, много тежки, към неизвестен алерген, най-вероятно консервант или оцветител. Случва й се само и единствено от пакетирани храни тип чипс, зрънчо, оцветени млекца. Първия път се поду цялата за минути от най-обикновено бебешко адаптирано мляко, когато й дадох за пръв път. И до днес си носи Медрол в нея, но почти не й се случва реакция, защото избягва храни, които не е опитвала. От училищна и ДГ храна съвсем никога не е реагирала. Считам, че до голяма степен го е израсла, но години наред си живяхме в страх.

Общи условия

Активация на акаунт