Първокласници- 2023/2024

• 30 019
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Нашата родителска среща ще е чак в началото на септември, което леко ме напряга, защото искам от по-рано да знам какво трябва, но каквото - такова...

# 166
  • София
Ами отчитам като плюс ранните родителски срещи.
Имаш цяло лято да подготвиш всичко. Отделно си знаеш класа, учителите. Дадоха ни телефонните си номера.
Училището на сина в начален курс също правеха род. срещи в началото на септември и тичахме като изоглавени в една седмица да купиш помагала, канцеларски материали, всичко.
Забравих да спомена, след 15 юли от канцеларията ще може да си вземем служебна бележка за социалните, че детето е записано и може да си вземем еднократната помощ.

# 167
Имаме лаптоп за синът ми, но все още даже не съм му го показвала.  И аз смятам, че е рано и се стремя да ограничавам времето пред устройствата, макар че с телевизора засега не ми се отдава.
Исках да ви питам как ще процедирате относно GSM-ите и проследяващите часовници. Ще им купувате ли? Мои познати споделиха, че са взели часовници, но мен ме притеснява това да го облъчва директно на тялото,  още повече,  че сме близо до училището.  Най приемлив вариант ми се вижда GSM от старите  модели, за да служи само  за обаждане при нужда. Макар че съм сигурна,  че много от родителите ще се изхвърлят с най модерните модели  и  той като гледа ще иска.

# 168
  • София
Ние не.
Няма да купуваме смарт часовник, нито Майки нито телефон.
Ще ѝ купим обаче обикновен часовник с циферблат, за да се ориентира за времето.

# 169
Ние взехме Myki, но не за първи клас. Там децата са винаги в училище и е съвсем безопасно. Понякога из парка и навън тича с други връстничета и за всеки случай предпочитаме да имаме. Сама няма да я пуснем скоро някъде, но по-добре да има часовниче за връзка на ръката. Батко й имаше такъв и ни беше много полезно.

# 170
Ние не.
Няма да купуваме смарт часовник, нито Майки нито телефон.
Ще ѝ купим обаче обикновен часовник с циферблат, за да се ориентира за времето.
И ние няма да взимаме такива неща, рано им е, а и в училище са забранени.

Нашата родителска среща също мина, имаше обща част за всички първокласници, после в стаи по класове, запознахме се с класната, а госпожата от занималня ще видим септември.
В същото училище преди 2 години с голямото дете разбрахме кое дете в кой клас ще е и при коя учителка 2 дни преди 15 септември. Бях много приятно изненадана да имам всичката информация сега.

# 171
Ново обзавеждане няма да купуваме. Бюро и стол има останали от баткото. По спешно е да направя библиотека за детските книги, защото вече няма къде да ги  редим. При записването казаха в коя паралелка е прието детето и как се казва класната. Първата родителска среща мина, основно е било запознаване с класната и правилата.Още една среща ще има през септември. Пари не са събирали. Препоръчали са да купим ергономична раница за първокласник и сега трябва да търся сред вносителите този вид раници.

# 172
  • София
И нашата родителска ще е септември. В интернет има доста списъци за 1 клас и мисля, че не е толкова сложно да се подготвят канцеларските материали. Ние взехме някои неща от Джъмбо. Раница и бюро- живот и здраве като се върнем от почивката.

# 173
И аз искам нашата родителска да е сега, но не, на 4 септември. Дано да ги съберат тяхната ДГ в един клас. Може обаче да не
се получи защото има различни видове паралелки.
Раници имаме, също бюра, столове, несесери, бутилки и прочее. Останали са само канцеларските материали. Притеснява ме какво е нивото на хигиена в тоалетните, вие знаете ли какви са?

# 174
  • София
Вие поне дата за родителската имате. 🤣

# 175
При нас също родителската среща е през септември. Как беше с баткото - веднага след нея отидох в кварталната книжарница и за 15 мин. купих абсолютно всичко необходимо. Не се стресирайте излишно.

# 176
Момичета, много ми е мило пак да пишем, помня как бременеехме заедно, ето и сега заедно ще се вълнуваме за първи клас ❣

# 177
Ние няма да вземаме нито телефон, нито часовник за проследяване, само ще се разсейва. Относно раницата сега ги разглеждам и събирам информация (като за първи път се вълнуваме). Пробва една раница, но и беше голяма и установих, че max.40 см височина е ок. Предпочитам да е с ципове. Но още се чудя, на някой модели презрамките се регулират и горе при дръжката и стандартно долу. Някой вече минал по този път може ли да сподели инфо, кое е по удачно и удобно за детето. И всеки производител предлага различен ергономичен гръб Sad

# 178
  • София
Момичета, много ми е мило пак да пишем, помня как бременеехме заедно, ето и сега заедно ще се вълнуваме за първи клас ❣

И аз така, Амини Simple Smile
Дано да се включат и други мами от "Дългото чакане след трансфер" и другите теми Hug

# 179
Аз да попитам за раниците - каква е идеята на всичките екстри, които трябва да търсим при избора на раница, след като масово в училищата раниците се остават в понеделник там и се вземат в петък? Реално децата не ги носят. Да не говорим, че след като не ходят всеки ден с въпросната раница чувам от някои майки, че трябва да си има една по-малка раничка, в която ежедневно да си носи вода, кърпички, храна, облекло за физическо или разни други дребни неща. Нека опитните да споделят, че според мен нещо ми убягва.

Общи условия

Активация на акаунт