Първокласници- 2023/2024

• 30 300
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Да ви кажа и аз от чата разбрах, че родителите купуват подаръци. 😃

# 436
Подаръци специални няма да купувам, но съм взела комплекти пособия с любими герои, да се радват.

# 437
  • Варна
И при нас се скараха 😀 искат някви питки и меденки да имало. Има обаче деца с алергии в групата и имаше дискусия да има ли храни въобще при това положение и скочиха разни много разтревожени майки и бащи, че не трябвало всички деца да лишаваме заради тях. То щото децата първия учебен ден с питки и меденки го свързват и ще са много лишени...

# 438
Много се надявам да няма храни и прочее.А вие как се свързахте с другите родители?
Аз съм нещастна, децата са ги разпределили в една паралелка, а приятелите им от ДГ в друга. Няма възможност за промяна.

# 439
  • Sofia
Много се надявам да няма храни и прочее.А вие как се свързахте с другите родители?
Аз съм нещастна, децата са ги разпределили в една паралелка, а приятелите им от ДГ в друга. Няма възможност за промяна.

Може и за добро да е. Не го мислете толкова Smile

# 440
  • гр.София

И моят син е сам в паралелката, а останалите деца от групата от ДГ са в друга паралелка. Надявам се да няма голяма драма и да си намери бързо нови приятели Smirk
Аз имах проблем с намирането на анцунг, но днес свърших и тази работа. Направихме му и манту, и после ваксина.
Остана само да подам документи в социалното за помощите, но не успях да се справя по ел.път. Уж може с ПИК на НАП, но ми търси КЕП Rolling Eyes

# 441
  • Варна
И ние днес взехме последните неща - анцунг и три бели тениски от Декатлон, едни кецове му взех, че с маратонки не върви на първия учебен ден с панталон и риза, подвързии и тези квадратчета за гласни и съгласни бяха останали да взема и едва намерих.

# 442
Моите ще бъдат с дънки, ризи и маратонки Simple Smile Аз - с рокля 😀

# 443
Записвам се в темата с първолак и аз. Въпреки че въобще не го виждам да е ученик Wink
Може ли да споделите кои анцузи но декатлон вземате,  че при нас няма магазин и поръчвам онлайн,  но ми е трудно да избера. Както и за раница ще е полезно,  в провинцията няма голям избор Simple Smile Благодаря!

# 444
За раници има специална тема само за това.
Не знам защо разделят децата от една и съща ДГ, те са още от яслата заедно 🥴

# 445
  • гр.София
В нашето училище имаше възможност при записването на детето да избираме при кой учител искаме да е то. Аз избрах различна учителка от останалите. Притеснявам се, че ще е сам, но се надявам, че ще си намери и други приятели.
От Декатлон не ни харесаха анцузите. Имаше няколко модела ватирани Rolling Eyes, които веднага отпаднаха при избора. Другите, които ни харесаха като модел, бяха от някаква много изкуствена материя, която изобщо не ми хареса и се отказахме.

# 446

Остана само да подам документи в социалното за помощите, но не успях да се справя по ел.път. Уж може с ПИК на НАП, но ми търси КЕП Rolling Eyes
Помощи за всички първокласници ли се полагат?

# 447

Помощи за всички първокласници ли се полагат?
Полага се финансова помощ за всички деца 1-4 клас, независимо от дохода на родителите. Изплаща се на два пъти, аз получих първата част още преди месец.

# 448
Благодаря, а какви документи се подават и къде?

# 449
Здравейте,
Въпрос - синът ми ще бъде първи клас в държавно училище, но ще посещава после частна занималня и /или ще го взимам аз, за да го водя на други занимания. Съответно трябва все пак някаква връзка телефонна да има с него. Казаха ми, че часовниците губели обхват и не показвали точно местоположение. Iphone имали някаква опция за проследяване, била много добра...Та какво бихте ми препоръчали, ако в училището позволяват всичко да се носи? Също да попитам за план абонаментен - аз съм на Виваком и следващата седмица ще попитам и там. Търся абонаментен план, при който той да може само на мен да звъни и само аз да мога да му звъня. Има ли такава опция изобщо?

Общи условия

Активация на акаунт