Първокласници- 2023/2024

• 30 008
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Млечни и пшеница. Другото детенце в групата май млечни и яйца беше, но при тях е още по-зле положението, не може и хапка да хапне.Една приятелка, която е учител в други училище, сегми каза, че имало наредба да не се внася храна в стаята и в стола. В същото време всичките ми приятелки казват, че деца им си ядат в стол и никой не ги задължава да ядат само тяхната храна. Не знам вече...

# 616
Е как да не се внася, като всички си носят закуски от вкъщи. Я проучи по-задълбочено нормативната наредба, ако трябва и с РЗИ се свържи.

# 617
  • Германия
При нас първия учебен ден мина, беше много хубаво, всички много се бяха постарали, второкласниците и децата от предучилищните групи бяха песни, извикаха ги всички по име и после отидоха по стаите. В 11 часа ги пуснаха да си ходят. Дъщеря ми беше страшно притеснена последните седмици, но май видя че не е лошо и се успокои. Сега си отвори и подаръците и Ена седмото небе 🥳

Скрит текст:

# 618
  • Варна
Е как да не се внася, като всички си носят закуски от вкъщи. Я проучи по-задълбочено нормативната наредба, ако трябва и с РЗИ се свържи.
Опитвам се да открия къде го пише, засега безуспешно.

# 619
  • София
И аз търсих .. Включително попаднах на адвокатски тълкувания по темата за хранене на деца с алергии, но в частта за задължителното подсигуряване на такава храна в градините. В училищата не е уреден този въпрос и няма изричен задължителен елемент, пише. А и вие не искате това..Може би чл.46, ал. 1, т. 3 от долната наредба с допълнително убеждаване, че вие като родител не попадате в разпоредбите, които касаят "Предлагане на храна".
https://www.mzh.government.bg/media/filer_public/2021/02/01/naredba_2.pdf

# 620
  • Варна
Нещо си за бутилираните води е чл. 46, кое визирате, извинявам се, но не успях да разбера.

# 621
  • София
Ох, сори - ал. 1, т. 3 от Допълнителните разпоредби, където е дефинирано "Предлагане на храни". Това е наредбата, с която се регулира столовото хранене, но вие в качеството ви на родител не попадате в обхвата. Пробвайте или поне поискайте тяхното законово основание.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 16:06 от Beeps

# 622
Ще наемате ли фотограф за първия учебен ден?
Родителите ще влизат ли в класната стая?
При нас обще обсъждаме фотограф, някои са За, други против.

# 623
  • Варна
Някой си родител щял да снима.

# 624
  • София
За пръв път чувам, че има хора, които си наемат фотограф. Grinning

# 625
Аз ще снимам, надявам се да имам добра видимост. И то не толкова снимки, а ще направя клип. Винаги и навсякъде правя емоционални клипове, защото тези моменти отминават и след години е безценно да се върнеш към тях. Relaxed

Нашето училище подема инициативата за подкрепа на пострадалите хора в Царево и от нас се очаква да дарим средствата, които сме предвидили за букети. Няколко пъти е имало такива инициативи в детската градина, винаги сме се включвали, но и не е имало дете без цвете за учителките. Предполагам, че и сега ще е така - оставяме някаква сума в кутията и детето поднася букет/цвете. Но не се познаваме почти родителите и не сме обсъждали как точно да процедираме, тъй като имаме само вайбър група, в която членува и класната. Simple Smile Надявам се да не се получат неловки ситуации, примерно повечето деца са с цветя, а няколко- без.

Аз се чудя дали да подарим цвете на учителката от "занималнята", защото дъщеря ми няма да я посещава. Не знам дали е удачно и как ще се изтълкува. Как бихте постъпили вие?

# 626
  • София
Да, и ние за Царево ще даряваме. Аз реших да дарим парите от буката, а цвете ще откъснем от градината ни Yum Така и условието ще сме изпълнили, и няма да сме с празни ръце, защото все пак ми е неудобно. Повечто деца са от ПУК в училището и познават класната, но ние сме нови.

# 627
  • София
Мина нашата родителска. Само нашата паралелка стоя над 2 часа. 🤣 Като цяло съм с добри впечатления, учителката на занималня ми се видя доста възрастна и за сега съм с леки резерви към нея, но да видим. Ще започват в 08:20. Всички учебници и помагала са общо 130 лв, но още не сме събирали, че ще трябва да купуваме телевизор, принтер, забележете- моп и кофа, и тоалетна хартия, разбира се. 🤣
 Часовници са разрешени, но силно непрепоръчителни. Уж се разбрахме да няма, ама от сега знам една майка, която ще пуска детето с часовник.
Още имам неясноти за стола, картата и купуването, ама дано ми се разясни по-бързо. 😃
Не можаха да ме впечатлят извънкласните дейности в училището и ще си остане с балета за сега.

# 628
Много са ви скъпи помагалата, нашите са около 60 лв, но май ще се събират по 100 за разни нужди 😀
Часовникни разрешиха да носим обикновен, по звездите няма как да се ориентират.

# 629
  • София
Телевизор?! 😂 Сега по Плана за възстановяване ще могат да закупят каква ли не техника, да го вземат от там.. Принтер нашата госпожа има подарък от випуска преди този на голямото ми дете. Ползва го доста активно и е много нужна вещ! Купуваме хартията. На добра воля сега прави преговор с четвъртокласниците, които изведе и работи с графичен таблет, свързан с МС Тиймс. Вървим уверено към едно по-добро образование всички 🌻
Снощи пробвахме тоалета за 15 септември (разбирай панталон, риза и сакото на брат му), а той, милия, пита пантофите в шкафчето ли да си ги търси като влязат в стаята 😂🤣

Общи условия

Активация на акаунт