Първокласници- 2023/2024

• 29 997
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Разказа ми се играта днес с два първи учебни дни. Да са живи и здрави, ама да идва понеделник и айдеее пътеките, дет вика бай Иван!
Гледам сега учебниците- Родинознание…Не мога да им хвана спатиите, преди четири години беше Околен свят сякаш…ИИ е блоково веднъж седмично, за което само потупвам по рамото! БЕЛ също са един след друг два часа всичките дни в седмица.
Успех и здрава година! Да не се налага скоро да изпробваме как работи електронната извинителна бележка!

# 676
  • София
"Роден край", беше някога. До скоро Околен свят. Един път седмично, при нас ще бъде последен час в петък.

# 677
И при нас се проточи, водосвет и прочее. Носих моята раница и сложих и двата комплекта вътре, безумно тежка, добре че мъжа ми я носи 😀 и ние в петък с 4, другите дни по 5.
Имаме родинознание.
Някои тетрадки и учебници са много тънки, за един ден ще се изучат, чак се чудя да ги подвързвам ли...

# 678
  • София
При нас тържеството беше хаос. Никаква организация, никаква подредба. Всички бяхме в една тълпа, където не можеш да видиш разделени децата, паралелките, родители, учители.. Опнаха ни на слънцето да ни четат поздравителни адреси! Какво ги интересува децата Янка Такева или кмета на общината какво са писали?? Напълно излишно беше.
Отегчиха се много бързо.
Имаше две-три песнички, едно стихотворение и влязаха Simple Smile
Следващата част повече ми хареса, макар че пак имаше блъсканица и суматоха Simple Smile
Оставих учебниците да ги ламинират в една книжарница да нас, вероятно утре ще са готови Simple Smile

# 679
  • София
Ние отидохме рано, в 9 и нещо и това беше страхотно решение. Взех картата за стола, даже вече поръчах за другата седмица. Детето имаше време да се запознае с учителите и да види стаята преди голямата суматоха. 😃

# 680
  • София
Успяхте ли да разгледате учебниците? Как ви се струват? Аз не очаквах да има толкова много тетрадки по всичко и не бях купила толкова подвързии и етикети. Утрер ще трябва да потърся още. Ние сме по Булвест.
Отделно ще събираме още пари за допълнителни помагала.

# 681
  • Германия
А да попитам от любопитство.. защо са ви необходими допълнителни помагала? В 1ви клас? Струва ми се малко…пресилено може би? Не е ли рано?

# 682
  • София
Както се пее в една песен - "Тука е така". 🤣

# 683
  • София
Както се пее в една песен - "Тука е така". 🤣
хаха. Нека свикват да се мъчат

# 684
До преди малко надписхвах и номерирах тетрадки. Очаквано, макар че имах списък се появиха още липсващи неща и ще трябва утре да пазарувам. Равносметката от днес - първи учебен ден - два часа, подвързване на учебници - четири часа и половина. Обиколихме града за едно помагало нестандартен размер.
Имаме 20 (!!!!) тетрадки, учебника, помагала и прочее за първи клас. Какво е това чудо...Тежи като кола с камъни.
Не ме интересува колко ергономична, анатомична или аеродинамична една раница е, няма никакъв шанс едно малко дете да си носи раницата само всеки ден.
Чудех се защо комшийката казваше миналата година, че дъщеря й не може да си носи раницата... Е, сега знам.

Допълвам се - с какво ще ходят момчетата ви на училище? Купих 2 дънки и 2 панталона черни... Май грешка, защото като гледам няма ден без физическо, технологии и предприемачество или рисуване. Което предполага 2 дни сериозно мацане и 2 дни, през които не знам с анцуга ли ще ходят на училище, или ще се преобличат.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 11:34 от prolet_inchen

# 685
Нашите учебници са на Просвета, отделно две допълнителни помагала и един допълнителен учебник по математика.
Всичко е пълно с картинки, реално се чете за един ден.

Купихме подвързии за тетрадките, учебниците ще са машинно подвързани.

# 686
Нашето тържество мина добре. Започна в 8ч с приветствие, песни и танци, водосвет, захранване с питка и мед, и въвеждане на учениците в класните стаи. Там госпожите са се представили, запознали са се с децата, имало е въпроси за букви и числа, гатанки с приказки. След това влязохме и ние. Децата ни чакаха на чиновете с учебници, помагала и подаръчета от класната. Даде им и първата домашна работа, а синът ми вече се пазари защо трябва да я прави, като цяла година ще има домашни.  Направихме обща снимка на класа, после всеки можеше да си направи снимка с госпожата. Снимахме се и ние с децата и в 10ч си пътувахме към вкъщи.

Прегледах част от учебниците и помагалата. Отворих буквара и не си спомням да сме учили такива неща. Наистина голяма част са картинки, точки и т.н. Според мен е голямо разхищение на хартия. Освен това са с едни тънки странички и корици. Нашите са на Булвест 2000 и Просвета.

Днес купих прозрачни подвързии (госпожата иска такива, за да се ориентират по-лесно децата), ще лепя етикети и  надписвам.
Раницата с всички учебници тежи много. Надявам се като не са всички да не е чак така. Не че ще си я носи той, но все пак.

Когато имат физическо възпитание синът ми ще ходи със спортния екип, защото нямат съблекални.
Той досега дънки не е носил, с изключение на къси, но изключително рядко. Удобно му е със спортни долнища.

# 687
  • София
При нас са с униформи и ще трябва да се облича там за физическото. Малко трудно си маха блузите, дано не ги изнерви много....Предполагам в петъците, когато ще ми връщат раницата с нещата, ще ми дават и екипа за пране.

# 688
Няма да забравя, когато баткото беше втори клас. Искаха всички учебници, помагала, несесери и всичко по списък да е налично в училище на 16.09. Стоя с няколко родители в двора, идва времето да влизат, госпожата тръгва с бърза крачка, масово децата изостанаха от нея, раниците тежки, тя не се обръща да види дали всички деца я следват и през това време от раницата на моя човек му паднаха несесера и чашата за рисуване. Учителката се скри в тълпата, а аз тичах след класа, за да ги настигна.

За сега поне знаем програмата за понеделник и няма да тръгнем с пълен арсенал от пособия, но въпреки това ни чака една раница, торба за физическо и раничка с резервни дрехи, и кутии с храна. Не знам как цялото това нещо ще успее да го занесе до стаята. Мисля да ухажвам охраната, за да ме пусне до стаята с багажа.

За тоалетните и момиченцата - нямат тоалетна с клекало. Веднъж бях чела, че имало някакви специални кърпички за почистване на тоалетните преди да седнах. Не си спомням име, марка или нещо подобно. Някакви идеи и съвети може ли да предложите по този въпрос?

# 689
И нашата чанта е много тежка и не знам как ще я носи това дете до класната стая... А даже не сме и сложили всичко вътре.
За или против отделните предмети да са в пластмасови прозрачни папки по цветове в раницата сложени? Гледам, че някои майки го правят и сигурно ще е по-лесно. Като за първи ден нямаме папки, но може по-нататък да сложа.
Как надписвате етикетите - име и клас ли? Подвързиите са прозрачни и се вижда по какво е учебникът.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 12:49 от prolet_inchen

Общи условия

Активация на акаунт