Първокласници- 2023/2024

• 29 993
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • София
При нас искат да са задължително в папки- всеки предмет с определен цвят. Ние ще носим абсолютно всичко на един път и раницата ще стои в училище.

# 691
Нашата каза как иска да са:
Учебник по (предмета) на (име, фамилия) от 1( а,б,в...)кл.
Учебна тетрадка ( по същия начин)
Тетрадка и така насетне
Иска бел- червена папка, мат- синя, родинознание-зелена.
Всичко  останало да е в шкафа, защото като каже че иска тетрадка номер 2, веднага да я изкарат

# 692
Надписах тетрадките с предмета, учебниците само име, клас и училище. Те са с прозрачна подвързия и се вижда. Ще взема да тренирам днес по-късно с малкото прибиране и изваждане, да не ги обърка после. Иначе взех папки, разпределих ги по предмети.
Аз 100% се притеснявам повече от него... Трябва да му направя кутия с храна, да му сложа резервни дрехи, кърпички сухи и мокри...
Знам, че звуча като пълна лигла, но ми е леко напрегнато.

# 693
prolet_inchen, стига после да прибира всичко в съответната папка е по-лесно за децата. Защото иначе започва едно ровене, за да намерят съответната тетрадка...

# 694
  • ту тук, ту там
Аз реших да изрежа кръгчета с различни цветове и да ги налепя върху найлоновото облекло - за всеки предмет различен цвят.

# 695
prolet_inchen, стига после да прибира всичко в съответната папка е по-лесно за децата. Защото иначе започва едно ровене, за да намерят съответната тетрадка...
Дано като започне тази седмица да си подрежда с мен чантата да свикне малко по малко.
Елени, при нас в такива кръгчета пишем номера на тетрадки...Изобщо кръгчета, цветове, номера, аз се обърках по списък... да не говорим, че и дрехи и храна и вода трябва да има в тази раница... Всеки ден да я разнася, изобщо стана тя. Нищо, поне ще свикне от малък и после ще му е по-лесно. Пък и честно казано, и на държавна занималня да беше, аз не съм ок да си взима раницата само уикенда. Искам да знам навреме, ако нещо не е ясно и не е усвоено. Не мисля, че при 23 деца има време за всички госпожата.

# 696
  • Варна
При нас искат цветна папка за предметите, за които има учебник + учебна тетрадка + тетрадка. За другите няма нужда. ПодвърАх ги машинно с прозрачна подвързия, писах само имена и клас.
Само не можах да разбера защо искат по три тетрадки с квадратчета и по три с тесни и широки. По един брой били за занималнята, ама защо две за в час...

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 16:44 от Didi_Bidi

# 697
При нас искат цветна папка за предметите, за които има учебник + учебна тетрадка + тетрадка. За другите няма нужда. ПодвърАх ги машинно с прозрачна подвързия, писах само имена и клас.
Само не можах да разбера защо искат по три тетрадки с квадратчета и по три с тесни и широки. По един брой били за занималнята, ама защо две за в час...
Защото ще ги въртят - една в госпожата, една в детето, следващият час си ги разменят и така

# 698
При нас по три, първата за часовете, втората за занималнята и третата резерв, като свърши някоя от първите две.
Резервни дрехи няма да носят, ако се налага да обличат екипа по физическо. За последната година в ДГ нито веднъж не са ползвани резервните дрехи.

# 699
  • София
Цветните папки, за мен, са най-полезното нещо за един ученик. От тази година при нас са даже в списъка с необходими принадлежности.
Нашата класна ще е и следобяд, в ротация с госпожата по език. Обясних му коя папка за какво е, но тя е прозрачна и си пише/вижда се така или иначе. Като започнат да носят якета и повече връхни дрехи, полезно е някъде да маркирате на кого е, тъй като доста деца носят еднакви модели, а после трудно се различават в “загубени вещи”.
Ще се оправят, не ги мислете. Години по-късно с брат му виждам, че не трябвало да сгъвам дрехи, подреждам шкафове и да организирам вместо него. Сега съм решила да дам шанс да се научи на повече прилежност от рано. Притеснения нямам, чакам на нисък старт да дойде утре 😄

# 700
Да, аз съм му сложила програмата на видно място, обясних му, направихме заедно раницата. От утре ще си ги приготвя с мен, а следващата седмица - сам под мое наблюдение евентуално. Иначе той може да чете, но не може още да се ориентира, че математика значи цифри и смятане, а Български език и литература - букви и четене. Също не знае какво е буквар, а много от децата в класа му знаеха.

Вааай, да взема да му купя 2 дънки, 2 панталона и 1 панталон - спортен. Да вземат всички да са с копчета. Два от тях не може да ги закопчава, два - не може да разкопчава. Пуфтя, въртя, е не става и не става... И сега с какво ще ходи това дете на училище не знам... Има анцуг, дотук добре... Трябва утре спешно да спасяваме положението, докато караме курс по закопчаване на копчета.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 20:45 от prolet_inchen

# 701
  • София
Работа в клас, домашна работа, занималня . Така са при нас.

# 702
Разделих в цветни папки различните предмети. Днес тренирахме вадене и прибиране, обяснявах кое какво е. Всичко е надписано и надявам се да чете преди да вади.
Оказа се, че с майките, с които си контактуваме имаме доста неясноти, относно това какво трябва да се носи, дали тази или онази тетрадка и т.н. А уж госпожата е дала един списък по предмети, но пак не става ясно напълно. Явно ще е така, докато свикнем.
Другото, което ме притеснява е храната. За утре е плануван за стол, но дали изобщо ще яде нещо, не е сигурно. Ще подготвя сандвич за закуска и ще видя дали вкъщи или там ще го яде. В градината нищо не ядеше, явно тая одисея ще продължи и в училище.

# 703
  • София
За какво са ви резервни дрехи?
Днес подвързах всичко, но ми направи впечатление, че само 1вите тетрадки са ни дали. Вероятно, за да не се губят другите и така ще получаваме следващите, когато им дойде времето. 😐
При нас искат по 3бр тетрадки по мат. и БЕЛ. Като си имат изискване за цветно кръгче/квадратче по съответния предмет. И всичко в папки - по-прегледно е, а и по-лесно за вадене.
Миналата година го "играхме" с големия, тази ми е вече лесно.
Но... да подвържа учебници и тетрадки за двамата - дойде ми в повече 😂.
Утре - успешна на всички деца!
Вече са големи!

# 704
И на нас ни дадоха само първите, госпожата ни предупреди, че другите ще бъдат раздадени веднага щом стигнат до тях.
Раниците станаха 100 кила 🙁

Общи условия

Активация на акаунт