КАУФЛАНД - тема 66

• 67 067
  • 795
  •   1
Отговори
# 165
Не съм убедена, че на каса ще минат без проблем четири краставици на теглото на две...На каса на самобслужване със сигурност не. Това не е като да маркираш обикновени краставици все едно са късоплодни или корнишони (ако са по-евтини на кг)...🤔🙂

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 20:57 от dolce miele

# 166
Dolce, при нас поне е нова практика да слагат продукти с изтекъл срок на намаления.
denyil скоро писа, а и на мен ми направи впечатление, че се продават стоки с изтекъл срок.

# 167
И аз не мисля, че тези краставици ще минат на касата. Но не съм се излагала, за да съм сигурна. Простаци всякакви има, с 2 краставици да забогатеят.

# 168
Dolce, при нас поне е нова практика да слагат продукти с изтекъл срок на намаления.
denyil скоро писа, а и на мен ми направи впечатление, че се продават стоки с изтекъл срок.
Имах предвид практиката да лепят стикерите върху срока на годност.🙂 А не това да продават стоки с изтекъл срок.
Дева, не вярвам да минат двойно количество краставици...На касите на самообслужване редовно ми изписва "Грешка" при опит да маркирам пакетчета с нес кафе на Якобс (само с тези го прави- едното го маркира и после отказва и излизат грешки), същото се получава и понякога със земели и неща от пекарната. Служителите казват, че е заради грамажа (пакетчетата с нес кафе са твърде леки, при закуските пък понякига има твърде голяма разлика при теглото от една до друга, даже и от същия вид да са).

# 169
  • оттам, откъдето започва България
Така е, ама в случая не знам дали щяха да го приложат, най-вероятно ще кажат, че щом е в "кочината" с преоценените няма проблем да е с изтекъл срок, а и току виж се скарали, че някой е дръзнал да махне лепенката... ExpressionlessJoy
А и не ми е целта да им изпрося 3лв, след като това очевидно няма да им прекрати порочната практика. Имайки предвид, че прикриването на датата е направено с умисъл, вероятно директивата е от по-високо ниво, така че със сигурност са си подготвили отбранителна реч.

Между другото съм се възползвала веднъж от такъв ваучер, понеже бях взела вакумирано сирене с изтекъл срок от нормалните витрини. Не се е налагало да го купувам и да ми връщат парите, просто го занесох на информация докато бях още вътре в магазина, за да си го приберат и ми казаха да изчакам, за да ми дадат ваучер за извинение. Но това считам за случайно недоглеждане, което разбира се е простимо и разбираемо, за разлика от сегашната ситуация.

Иначе ако даваха по три лева на всеки един пакет, би си струвало да ги натоваря всичките... SatisfiedSatisfiedSatisfied

alllllimei, не става въпрос за изпросване на ваучер 3 лв., става въпрос за спазване на правилата, които са създадени от Кауфланд.
Скоро купих продукт с червен етикет с променен външен вид (смачкана опаковка). Предположих, че и затова е намален.
Купих го, прибрах се у дома и реших да видя докога е годен, защото скоро няма да го ползвам.
Естествено, всичко изписано бе с много дребни букви. Взех лупа, разгледах и така установих, че годността на продукта е изтекла октомври миналата година (не става въпрос за храна). Въпреки всичко и тъй като съм близо до Кауфланд, взех продукта, занесох го на информация и там настана едно тюхкане.
Както и да е, установиха, че наистина е с изтекъл срок, служители отидоха да приберат останалите намалени продукти с червен етикет и накрая на информация ме питат имам ли претенции. Това всичко се развива за повече от половин час.
Казвам: Имам, най-малкото, че ми изгубихте времето. Каква е претенцията ви? Казах, че искам ваучер за намерен продукт с изтекъл срок на годност. Служителката: Добре. Взе ми продукта, даде ми ваучер за 3 лв. и се обърна към следващия клиент. Аз запитвам: А кой ще ми върне сумата, платена за продукта? Служителката: Ама нали ви дадох ваучер?
Малеееее, направо се втрещих. Тези хора за малоумни ли ни мислят. Естествено, че щом си платил за нещо, което не става за ползване и са ти го прибрали, ще трябва да ти върнат и сумата. Ваучерът е знак на извинение. В крайна сметка всичко се оправи, но трябва да им знаеш правилата и ОБЕЩАНИЯТА.

Между другото, едно от условията на този ваучер е, че трябва да се ползва само за плащане на хранителни продукти.
Новото обаче е, че след като се ползва на каса, ти го връщат, защото можел да се зарежда. Thinking
Сега трябва да разбера какво означава това, защото ММ го ползва и накратко ми каза защо са му го върнали на каса след използването.

ПП Много стана, но да довърша сагата. Понеже съм Плюшкин и си пазя всички касови бонове, току-що намерих този, в който е плащането с ваучера за извинение. Оказа се, че това е ПОДАРЪЧЕН ваучер. Явно затова са му го върнали.

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 21:18 от Ранобудна

# 170
втора преснота, а преснотата е само една - първа и последна

# 171
  • Русе
Долче, на мен за ориз с гъгрици ми пратиха ваучер на е-мейл на стойност 10 лв.
Гъгриците видях вкъщи, писах им, те правиха разследване, дори изтеглиха партидата от магазина и накрая в знак на извинение ми пратиха ваучер, който трябваше да си разпечатам. Това беше преди 2 години.

# 172

Между другото, едно от условията на този ваучер е, че трябва да се ползва само за плащане на хранителни продукти.
Новото обаче е, че след като се ползва на каса, ти го връщат, защото можел да се зарежда. Thinking
Сега трябва да разбера какво означава това, защото ММ го ползва и накратко ми каза защо са му го върнали на каса след използването.
 Оказа се, че това е ПОДАРЪЧЕН ваучер. Явно затова са му го върнали.

Тези ваучери могат да се използват за всичко, няма ограничения. И може да се зареждат пари в него. Междудругото е много удобно - слагаш си примерно 30 лева(става дума, ако се пазарува често в магазина) и при плащане нито търсиш дребни, нито ти пълнят портмонето със стотинки и кодове не въвеждаш. Голямо удобство е за мен.

Скрит текст:
И в Лидл ползвам по този начин подаръчен ваучер. Само в Билла пишман станах, че поисках, голям зор докато го заредят.

# 173
Тези топчета как се ядат?
Малко ми се размаза снимката..

# 174
  • На изток от Ада
Намерих един сайт с рецепти на заведения за бързо хранене, американски. Та там има гофрети на КФС https://www.recettesecretes.com/detailEn.asp?receipe=96
Езикът може да се смени на френски.
от Хроме може на български

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 01:30 от nasito8988

# 175
И служителките не да прости. Правят разлика между 300 гр краставици и 600 гр. Да не е първия, който го прави. Независимо от това каква е причината .

# 176
В 99% от случаите и различните сортове плодове/зеленчуци забелязват.😉

# 177
# 178
Топчетата да не са за коктейли, мелби, украса на десерти?

# 179
  • София
И служителките не да прости. Правят разлика между 300 гр краставици и 600 гр. Да не е първия, който го прави. Независимо от това каква е причината .
Имат везна като другите магазини и се вижда колко тежи, ако нещо се усъмнят.
Една касиерка така се хвалеше как ги хващала като си сложат 1-2 домата отгоре.
Аз веднъж бях объркала  ябълки няколко сорта един до друг
едните червени, другите шарени, зелени, жълти, ама с еднаква цена.
В къщи чак видях че съм натиснала шарени, а те били червени.
Вече гледам какво пише на етикета и после гледам на отпечатаното дали съвпадат.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 15:24 от lite16

Общи условия

Активация на акаунт