Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако закупените от мен продукти са развалени и ми отказват възстановяване на сумата?
Как да направя домашен сладкиш Наполеон?
Как мога да намеря заместител на изчезнал нож за домат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако закупените от мен продукти са развалени и ми отказват възстановяване на сумата?
Ако закупените от вас продукти са развалени, имате право на възстановяване на сумата. Можете да подадете жалба до Комисията за защита на потребителите (КЗП) или до Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Освен това можете да изпратите жалба до Kaufland Germany и Европейската комисия, но първо трябва да изчерпите възможностите за разрешаване на проблема на местно ниво.
-
Как да направя домашен сладкиш Наполеон?
За да направите домашен сладкиш Наполеон, можете да потърсите рецепта онлайн или да използвате следната: потърсете „Торта Наполеон с готови кори“ в Google, където ще намерите линк към рецепта на потребителя NEVI. Можете да промените рецептата, като например намалите количеството брашно, замените захарта със сладко от дюли или сини сливи и добавите яйца или смлени овесени ядки. Така десертът става по-различен и по ваш вкус.
-
Как мога да намеря заместител на изчезнал нож за домат?
-
Как мога да разбера дали малките банички от топлата витрина съдържат палмова мазнина?
-
За какво се използва ножът за домат?