🍒Черешката на тортата 🍒

• 87 731
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 110
Галин можеше да си свали шапката поне по време на вечерята. Това е супер неуважително към останалите на масата...
Това е някаква това мода, мъжете да стоят с шапки на масата. Нямам идея обаче от къде е тръгнала тази простотия.

Най-вероятно от негрите в американските гета.

# 1 111
Джуджи понякога говори, без да мисли. Не че се учудвам.
Цитирам по памет, приблизително - каквото и да ти се случи, ако го погледнеш под друг ъгъл и друга призма, винаги изглежда смешно.
Да дадем за пример хора, загубили децата си след тежко боледуване. Или партньора, с който са имали прекрасен живот. Или жени, претрепвани като кучета от мъжете си.
Според вас, може ли да се намери хумор в тая ситуация?
Ми то, требе да си впрегнеш наличните мозъчни клетки, па тогава да дрънкаш.

# 1 112
Джуджито в един от предишните дни каза на Мари: Мари, ти трябва да поживееш с мен, за да станеш човек! Та явно не блести с много акъл. Дали приятелката и Гала е чула, че щерка и не минава за човек, та е добре да живее в дома на Джуджи, за да стане такъв?!

# 1 113
Някъде дали има качени първите сезони на предаването, с "неизвестни" личности като беше..?

# 1 114
Джуджи се шегуваше с Мари. Винаги дават съкратено, извадено от контекста и като изгледаш цялото не е така драматично.

# 1 115
Джуджи понякога говори, без да мисли. Не че се учудвам.
Цитирам по памет, приблизително - каквото и да ти се случи, ако го погледнеш под друг ъгъл и друга призма, винаги изглежда смешно.
Да дадем за пример хора, загубили децата си след тежко боледуване. Или партньора, с който са имали прекрасен живот. Или жени, претрепвани като кучета от мъжете си.
Според вас, може ли да се намери хумор в тая ситуация?
Ми то, требе да си впрегнеш наличните мозъчни клетки, па тогава да дрънкаш.

Или пък хора, болни от терминален рак, или де да знам, левкемия, синдром на кушинг или преживяли инфакрт или инсулт... Какво смешно има в едни от най-опасните болести на света, които могат да засегнат от малко дете до възрастен на 60 години......

# 1 116
Не мога да кажа, че Джуджи ми е несимпатична, но много ме подразни в Черешката. Непрекъснато се смее истерично, точно като някаква тетка. Гледам, че другите не се смееха на шегите й.

# 1 117
Пони, тя така си се смее винаги. Никога не съм я харесвала, но с тая приказка ме прати в тъча.
Изобщо, продължавам да твърдя, че участията в разни предавания от тоя сорт, са нож с две остриета. Може да блеснат с нещо и да се възроди" славата" им, или да затвърдят лошите впечатления, които са оставили у хората.
Този сезон не съм го гледала и реших да видя за какво иде реч, но сбърках, само си причиних душевен дискомфорт.
П.П. дъщерята на Гала ми направи добро впечатление. Сготви сама, посрещна ги у дома си, държи се съвсем естествено. Мило момиче.

# 1 118
  • София
Какво е казала Джуджи, гледах с едно око..

# 1 119
Каза, че дори и най-лошото нещо да ти се случи, ако го погледнеш от друг ъгъл, можеш да намериш нещо смешно и да го преживееш по-леко. Предполагам, че е имала предвид ежедневни неща, защото не можеш да приемеш с хумор смърт на любим човек, например. Общо взето, непремерено изказване.
Според мен въобще не й е мястото в тази младежка компания, в която всички са по-интересни от нея, но тя се мъчи да привлича вниманието непрекъснато.
Дъщерята на Гала и на мен ми хареса.

# 1 120
  • София
Мерси, ами тя е известна с черното си чувство за хумор, но предполагам, че не е имала предвид такова нещо... Все пак не е някакъв изрод, грубо се е изказала, но не го е мислила по този начин. Май често думите й вървят преди мисълта...

# 1 121
Мерси, ами тя е известна с черното си чувство за хумор, но предполагам, че не е имала предвид такова нещо... Все пак не е някакъв изрод, грубо се е изказала, но не го е мислила по този начин. Май често думите й вървят преди мисълта...

Черното чувство за хумор е параван за човек, който се държи като задник. Не го приемам за легитимно чувство за хумор, а за комплекс за малоценност. А тя си е точно малоценна за мен, предаването, в което работи отдавна изгуби чара си и никой вече не го гледа.

# 1 122
  • София
Дай пример за легитимно чувство за хумор Laughing

# 1 123
Дай пример за легитимно чувство за хумор Laughing

Георги Парцалев е казал, че не можем да караме хората да се смеят на глупости. Ако за теб черния хумор не е глупост това не значи, че аз мисля като теб.

Скрит текст:
Черния хумор е точно толкова хумор колкото песен на Рамщайн. И в двата случая не става дума за нещо смешно, а за нещо неразбираемо, което се опитва да се прави на забавляващо хората.
Както вече казах многократно съвременното изкуство е слабо. Никой на тази земя може да се мери с Патетичната на Бетовен. Ето ти пример с филма " Амадеус" - там играят на музикални столове и в момента, в който Моцарт губи го карат да изпълни една мелодия като няколко различни композитора. Играят си с Бах, после го карат да го изсвири обърнат по гръб и след това го карат да я изпълни като Салиери. И знаеш какво става? Моцарт завършва изпълнението по Салиери с пръдня. Кажи ми, според теб това сатира ли е или нецивилизован хумор?
Мога да ти дам сума други примери, но аз лично се отвращавам от хора с " черно" чувство за хумор, защото така например във Вечерното училище ме подиграваха, че " Един е Бах и той умря" и сума други неприятни шеги, които имаха само и единствено за цел да ме унижават. Подиграваха ми се, че съм се опитвал сам да се уча да свиря на пиано и да композирам музика, както ми се подиграват и до ден днешен.
Аз пък искам да кажа на всички владеещи" черния хумор" че както Парцалев е казал на глупости човек не би трябвало да се смее въобще. Защото да се смееш на глупост е като да се подиграваш на свиня, че живее в кочина. Нелогично е и откровена дискриминация.
Ако не ти пука за това кой какво проповядва по телевизията, на мен страшно ми пука, защото за разлика от теб съм човек на изкуството и не харесвам плиткоумни глупости от разни самоповярвали си индивиди, че са с чувство за хумор. Ако Парцалев беше жив ми е интересно той каква лекция би прочел на такива хора. Защото точно такива хора не заслужават ефир.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 02:01 от Анонимен

# 1 124
  • София
Не виждам причина да се заяждаш с мен. Какво мисля аз си е моя работа, ти си мисли твоята..Много се впрягаш  и палиш за тъпото предаване..

Общи условия

Активация на акаунт