Пълен Глад 2

• 36 842
  • 546
  •   5
Отговори
# 285
  • Sofia
Тяхната “седмица” е 4 дни.
Дават им малко храна,не са на вода и джанки.
Всичко е постановка…театро 😉

# 286
  • София
От темата за "Игри на волята" пишат, че си хапват банан преди битка
и консерви ако са повече време.
Скрит текст:
Какво се яде/дневни дажби

За Дивата река:
Спи се на реката!
Много минерална вода - на корем
Джанки
И каквото се улови (мравки, рибки, змийчета)
Преди игра се приема по един банан
След игра се взимат от разтворимите витамини
-
През първата седмица на реката за дадено племе няма никакви дажби храна
Ако племето е втора поредна седмица на реката се дава по една консерва с русенско варено или боб за целия ден и всичко това е на 2/3 дена (не всеки ден), според зависи...
Ако племето е трета седмица на реката вече се дава по една консерва с боб или русенско варено всяка вечер.
Често се случва някои хора да припадат от глад и изтощение, но това никога не се излъчва в ефир.
Много хора са се карали с екипа за по-добри условия. Всички знаем за Паулина, която е издействала доста неща... Пръв такъв участник бе Веско Панчев от сезон 1. Туджаров също се е борил за правата на играчите. Браво на всички тези хора!
Някои участници през годините са си тръгвали именно заради условията и отношението към тях. Но са замаскирали отпадането си на елиминационен дуел, симулирайки някаква игра там...
Мизерията като цяло е пълна.
В игрите също се правят всевъзможни икономии. Много често се използват най-евтините брадви, триони и т.н.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1601516

Скрит текст:
Идеално им се отразява, но не го осъзнават. Това са атлети свикнали да се хранят с определени неща под режим. Слушах Радо, допреди игрите най-дългия му период без храна е бил 16 часа. Не случайно го има това с проклятието на резиденция. Обикновено, който печели резиденция и съответно достъп до храна после губи. Ами няма как да си гладувал за по-дълъг период и след това да се напукаш с гадни луканки, 10-тина яйца, хляб и прочие. Аз освен джънк полезна храна почти не съм виждала там. Стопанството даже е по-добре. Те ти чушки, тиквички, краставици, зелении. Сигурна съм, че си хапват макар уж да е забранено. Иначе Гого е много прав, уникален мъж, дано повече хора се вслушат в съветите му за храната, правилното захранване, тренировки и т.н.
На стопанство им е забранено да късат зеленчуците, Дават им само боб,леща, ориз, картофи,олио и хляб.

# 287
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Аз затова написах, че уж е забранено, но пък хайде да не се лъжем, че не си взимат от зеленчуците, което е напълно нормално.
Тези атлети стоящи само на един банан и някаква консерва отвреме навреме едва ли им е достатъчно питателно, наяждащо и т.н. Тук очевидно има запознати и гледащи ИВ потребители затова не виждам нужда да се публикуват вече знаещи се неща. Но всеки сам си преценЯ, аз лично считам за уморително всеки път да уточнявам елементарни неща защото не се чете с разбиране...

# 288
Реге,в друг превод на книгата на П.Брег -метлата е краставица и захранването е с нея.

# 289
Да..виж ти.. колко интересни информации от кухнята..
Човек на вода и джанки може да издържи, даже си е супер прочистване с мега ползи за здравето..но тук го има елемента физическа битка - това ми е било най- чудното как се справят.

Джес - мисля, че ги разобличиха за ядене на зеленчуци от градината и го обявиха за нарушение на правилата. Явно да изядеш един домат на лехата не е проблем..но ако събираш за салата..може би..не знам.. каквото и да е..няма хич да жаля с тия консерви с русенско варено всеки ден Joy

# 290
  • София
Долче,явно не гледаш " Игри на волята ".Simple Smile
Захранване след 24 ч по П.Брег

Именно тези съвети винаги съм следвала при захранване и за това ми е интересно, че много от вас, дори и след 3 дневен глад директно минават на месо/яйца/риба + със салата.
Но ако се следват неговите препоръки с 24/36 глад всяка седмица, и 2 дни след това без животински продукти, то човек направо си става полу веган.

Иначе за игри на волята и аз съм скептична, че някой може да изкара 5 седмици на реката само на джанки и после да се състезава наравно с другите отбори.  Все пак при дълъг глад се препоръчва покой, леки движения, добър сън и т.н. Иначе си е направо опасно, особено за някой, който не е свикнал, но си е подигравка пък да ги хранят само с консерви - то русенското варено си е като храна за домашни любимци.

# 291
Аз нямам желание да ставам веган или вегетарианка.🙂 Отлично ми се отразяват яйца, месо  риба след фаст и на храносмилателната система, и на КЗ, и на начина, по който се чувствам. И с мазнина да се захраня (примерно бульон или чай с кокосово масло), пак нямам проблеми. Не е така с повечето плодове и с някои зеленчуци дори- плодовете директно ми изстрелват КЗ доста нагоре, иначе пак си се чувствам чудесно и с тях...🙄
Вчера ходих на изследвания, за да преценя ефекта от многото фастове от август. Много съм доволна от резултатите- КЗ 4,37, инсулин 6,8, хемоглобин 129 (но и скоро бях с МЦ), Нищо под или над норма в ПКК. Не виждам индикации фастовете да са ми се отразили по негативен начин, така че си продължавам с тях.🙂

# 292
Фастовете отразяват ли се на хемоглобина? При мен не се е повишил. Поне през юни беше 105-106. Сега не знам колко е. Може утре да пусна изследвания.

# 293
Моят хемоглобин на предишните изследвания е бил 130 и 132, може и в обратния ред да е било. Сега е 129, но не е минала и седмица след МЦ. Горе-долу на едно ниво е. Приемам желязо, но не всеки ден, а при поне едно от предишните изследвания съм приемала желязо всеки ден, дали не беше и по-висока дозата... Та не виждам някаква тенденция хемоглобинът ми да се понижава конкретно заради фастовете. Хем през септември бях на 11 дни фаст, а преди това на 72 часа за 8 поредни седмици. Обаче, когато се храня- дори и да е по един път дневно, понякога не ми се яде по повече пъти - се старая да е с достатъчно питателна храна.
Отношение към хемоглобина има и фолиевата киселина.
Йоко, пиеш ли желязо? Аз само с храна не успях да оправя железния панел, да уточня...

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 22:04 от dolce miele

# 294
Да, пия сорбифер 2 таблетки дневно. Отделно и спирулина, В12 и неофелик. При мен от 116 падна на 105, от април до юни, само като спрях сорбифер. Отделно и желязото ми е ниско (6-7)
.
Направих 28 ч гладуване и вечерта изядох 150 гр зеле и 3 малки моркови. След два часа изядох две малки ябълки грени Смит. Чувствах се много добре.

# 295
Краси, едно време с гладуването са се занимавали основно вегетарианци- така си мисля.. днес, покрай бума на кетото, интервалното гладуване и други, много хора с всякакъв режим и навици разбират и приемат принципите на гладолечението. Има вече доста доктори, клиники, нутриционисти, които влючват глад с различни хранителни режими. И аз самата съм чувала примери за захранване първос авокадо.. след няколко часа сьомга.. тук кой беше писал по-напред в темата пак от книга- с яйце
Така, че всеки си избира да следва, което му е най- логично и близко.

# 296
  • София
Как съчетавате гладуването със спорта?
Преди правих 36 часов фастинг, но винаги се засичаше с тичане сутринта, което не ми вървеше добре. Не че винаги държа на скорост, по-важна ми е дистанцията или времето на бягане.

Мисля да опитам следното тази седмица. Като ви пиша режима на глад плюс двигателния:
четвъртък: последно хранене в 18 часа
четвъртък вечер: плуване, около 1 км. (бавен плувец съм, да речем че ще е около 40 и няколко минути)
петък сутрин: 13 км. бавно тичане
петък през деня: ходене пеш (така се движа)
петък в 21 часа: авокадо
събота в 9 часа: 100 гр. извара със замразени боровинки
събота в 10 часа: старт на по-дълго тичане, около 21 км

Та, въпросът ми е - дали се очаква в събота сутрин да имам достатъчно енергия?
Отдавна не съм била на воден пост.

# 297
Ей, много се възхищавам на активно спортуващи хора.
Аз винаги съм била по-скоро активно движеща се Joy
Бързо ходене, ролери, обикаляне на планини, и плуваме, и скиори сме, ама не мога да кажа че чак в спортен режим - просто обичам да щъкам напред назад.

Но пълния глад не мисля, че се съчетава много добре със спорта. Разходка -да, нещо леко и ненатоварващо.. Идеята за пълния глад е организма да си почине, да се очисти, да е зает със себе си в покой и да няма стресови фактори.

Но по тази тема ми предстои още да се обучавам. Пол Брег има много литература по въпроса. Той много е спортувал. И има доста книги на тази тема.

# 298
И аз все още търся отговор на този въпрос. Най-много 40 ч гладуване съм правила.  Аз също тичам, макар от 6 месеца, но карам много велосипед. Последно направих 28 часа гладуване и 24 часа без вода (сух глад). Започнах в 14 ч. на 30.10. и приключих вечерта в 18,30 ч на 31.10.23 г. Вечерта в 18 ч на 30.10 направих 10 обиколки на стадиона. Спортувала съм и след 18-20 часа глад и не съм усещала някаква липса на енергия. Ако не успея да се наспя добре тогава вече силите ми са пъти по-малко.

# 299
  • София
Благодаря ти за отговора Ea_! Искрено се възхищавам на волята ти за промяна и продължаване напред по най-добрия възможен начин.

Да, може би си права, че като се гладува физическият покой е по-добър. При мен това няма как да се получи, обаче. Не че съм кой знае какъв атлет, но от много време го правя все по някакъв такъв начин.

Ще опитам замисленото и ще пиша тук впечатления, ако някой се интересува как се е получило.

Общи условия

Активация на акаунт