Пълен Глад 2

• 36 837
  • 546
  •   2
Отговори
# 300
Аз нямам желание да ставам веган или вегетарианка.

Аз мисля че никой никого не агитира да стане веган или вегетарианец. Просто месото е различна храна, Вероятно и други животински продукти но не в такъв дълбок смисъл. Наскоро сякаш някой беше писал за хората и тяхната храносмилателна система и храносмилателната система на хищниците. В това има смисъл , има логика (  ако поровиш и се поинтересуваш от този аспект на нещата) и съответно е разбираемо тази логика да диктува именно след дълъг глад да  се отложи в рамите на разумното захранването с месо, а не да се спира месото въобще.

По принцип брегг съветва и след 24 часов глад да се не се захранва с животински продукти, но съм поставена в ситуация на "невъзможност"  защото се храня един път на 24 часа и ако консумирам само сок и смути след това все едно да не ям нищо. но по принцип аз си имам заложено от дете лекото неприемане на месото или да го кажем не толкова голяма привързаност и любов към него, та при моите хранения на 24 часа консумирам месо само когато ми се яде или когато се налага да го ям (  на гости сме примерно) което е да кажем 3-4 пъти месечно. Иначе други  животински продукти ( млечни, яйца) консумирам когато се храня, но  без да имам към тях някакво специално отношение .

В моят режим на хранене активността не ми проблем, но имам дълги години практика. При тридневните гладувания трети ден съм труп, с нетърпима мигрена. за спортуване не може да стане и въпрос, Не се й принуждавам.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 16:34 от _re_ge

# 301
Re_ge, така е, може би съм се изразила по начин, който може да се приеме двусмислено.🤔 Не съм имала предвид, че някой някого агитира за каквото и да било (просто споделяме индивидуален опит- и това много ми харесва в тази тема)...🙂 Самата аз преди години бях на мнението, че захранване се започва с плодове, сокове, зеленчуци, без месо...😉 Но с годините (и здравословните неволи) това мое мнение се промени. Чела съм доста по въпроса (има изследвания, подкрепящи и двата "модела" на захранване) и за мен водещото е как се чувствам по време на захранване, а и докъде ми скача КЗ. Каквото каже Франческо (глюкомерът ми😁), това ям. А и, ако след круша и след много часове без никаква храна на следващия ден осъмна с КЗ 7,2, за мен това е знак, че крушата за мен не е ок (колкото и да обожавам плодовете😥). Ако след изядени 1-2 плода на следващия ден съм с +1-2 кг, пак си правя изводите. Иначе не се чувствам зле след ядене на плодове...Нямам проблеми при захранване с бульон, яйце, риба, месо, нвх зеленчуци, КЗ не скача, имам енергия, нямам проблеми с храносмилането.🙂
Относно съчетаването на спорт и гладуване- възможно е, чела съм за такива случаи (примерно атлети), но трябва плавно да се привиква към по-сериозно натоварване по време на период без храна.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 16:41 от dolce miele

# 302
И аз съм от групата на Долче.От плод вдигам доста висока кр.захар,от някои плодове повече отколкото от парче торта.
Има и лекари при различни чревни заболявания,неврологични....протоколът е на бульони.На мен ми се отразяват отлично.

# 303
долче (прегръщащ емотикон. Не знам къде да го намеря обаче)

Аз не помня да има захранване с плодове. С зеленчуци е по принцип. За мен подходящи са моркови и цвекло, зелето е ужасТ. Но сте прави че и морковите и цвеклото са и въглехидрат и захар. Но пък са  фибри, нещо , което е незаменимо за изчистване на храносмилателния тракт. То затова ако сложиш плодове и зеленчучци на кантар - зеленчуци трябва да се ядат на всяко ядене, а плодовете могат и да бъдат прескочени.

Аз много рядко се качвам на кантар след гладуване, след толкова много години вече с този режим на  хранене не ми е отслабването целта. Просто съм на възраст когато трябва да се яде много по-малко и ако може да се прескача хранене.

# 304
  • София
И аз все още търся отговор на този въпрос. Най-много 40 ч гладуване съм правила.  Аз също тичам, макар от 6 месеца, но карам много велосипед. Последно направих 28 часа гладуване и 24 часа без вода (сух глад). Започнах в 14 ч. на 30.10. и приключих вечерта в 18,30 ч на 31.10.23 г. Вечерта в 18 ч на 30.10 направих 10 обиколки на стадиона. Спортувала съм и след 18-20 часа глад и не съм усещала някаква липса на енергия. Ако не успея да се наспя добре тогава вече силите ми са пъти по-малко.

йоко, мен не ме притеснява спортуването по време на самия пост, защото съобразяваш натоварването спрямо нивото на енергия и обикновено ми е по-щадяща тренировката. Но на следващия ден, ако ми се пада по-обемна тренировка, тогава е малко предизвикателно. Ще видя утре как ще се получи, защото днес си изтичах планираното прилично Simple Smile

сега прочетох за млечните и след авокадото тази вечер, утре сутрин може би ще закуся с плод и лъжица-две тахан

# 305
Еа, как се чувстваш?🙂 Планираш ли скоро гладуване?

# 306
  • София
Ами, погладувах някакви часове 2 пъти - единият път 25, другият 22, но със захранването никак не ми се получава след това. Една спортна дейност по време на периодите на глад е добре, но втората вече е много.

Трябва да правя захранването истински добре, иначе няма особен смисъл.

# 307
На такива от сорта на 20 и няколко часа поне аз не правя специално захранване. Вероятно би имало полза да се започне с определен тип храна първо, спрямо целите. Дали мазнина, дали бульон, дали малко ферментирала храна, дали протеин.
На мен целта ми е определено време без храна и спирам до там за сега, считайки я за изпълнена.

# 308
И аз за толкова часове не правя специално захранване. Просто си следвам обичайния режим, който съм избрала за себе си. Предвид спортните дейности, може би и тези часове не са малко.🙂

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 21:23 от dolce miele

# 309
За себе си установих, че за гладуване до 24-28 ч. нямам нужда от захранване със зеле и морков.
Приготвям си салата от домати и магданоз и една пица без брашно. Сухият глад също не е за мен. Един запек като ме хване особено пък ако съм се захранила със зеле и моркови. После една седмица докато червата и стомаха ми се регулират.

# 310
Каква е тази пица без брашно?🙂

# 311
  • Los Angeles CA
Пица без брашно може да бъде с блат от тиквички или карфиол, например.

# 312
Затова попитах каква точно.🙂

# 313
Блата е от 20 гр бадемово брашно, 20 кокосово брашно, 20 гр тапиока, 7-8 гр хуск, 100 мл гореща вода и 1 с.л. ябълков оцет. В сайта на no sugar я има подробно описана.

# 314
Момичета, аз се подготвям за операция и трябва да се възстановявам след това, а и съм с нисък хемоглобин в момента, трябва ударно да го вдигна… та едно следващо гладуване ще правя чак през януари живот и здраве.Heart

Общи условия

Активация на акаунт