Пълен Глад 2

• 36 837
  • 546
  •   2
Отговори
# 330
О, чувствам се невероятно. Приятно, леко ми е. Не ми е прилошавало, не чувствам неистов глад, само вечер и то лекичко. Първи ден с леко главоболие-нормално. Втори с малко слабост сутринта-също нормално. От трети ден летя.
Сега, условието е, че аз не съм първа младост, гоня 50. Работата ми е седнала. Движението ми е основно в чистене Simple Smile)))) и разходки с кучето. Конкретно тези дни обаче бях доста по-активна, имах задачки, ходих напред-назад, но и-мих прозорци и прах пердета, хахахаха>просто ми дойде пауъра.
Все още не приемам нито електролити, нито нещо допълнително, не се бях приготвила предварително с нищо. Изчистих съзнанието, постоянно да мисля схеми, в колко часа кое да се яде и подобни са ми в тежест. Затова пълен глад ми пасва идеално. Просто не го мислиш.
Планирам да захраня класически-с морков/зеленчуци/тук прочетох и за авокадото.
И още нещо-аз не закусвам и да нямам закуска за мен е най-лесното и нормално нещо на света. Реално аз фаствам през по-голямата част от живота си. Сега просто ще се опитам да подредя малко този фаст. Решила съм също така да вкарам по едно гладуване за 24 часа седмично, задължително в тежки седмици, когато съм прекалила с храна по поводи (или без).
И да допълня-нямам никаква идея от колко килограма стартирам и дали и колко бих свалила. И това съм изхвърлила от съзнанието си умишлено. Не съм слаба, имам си в излишък. Почти винаги съм имала реално. Отдавна не спортувам, на младини спортувах много, сега не. Идеята е да се чувствам добре в кожата си, в тялото си (то да ме слуша, че навлизам в една приятна за жените възраст). Ако мога да остарея Simple Smile))) достойно без сериозни болежки, за да не тежа на децата си, пупу, също е макар и зрънце, но цел занапред.

ПП. Относно захранването. Тъй като не закусвам, ще си приготвя класическото захранване като продукти, за да съм подготвена, ако реша на спра (преди десетия ден).
1. Морков, допускам, че 2-3- моркова ще са достатъчни. Ще си ги хрупам така. Най-удачното ми време за храна е около 14:00. Тогава мога да схрупам един морков, за вечерта преди да си легна другите два. Не лягам късно, това означава най-късно 20:00, не, че заспивам в толкова.
Тук идва задачата да видя как да си подредя фастинга. Като се замисля, чудесна дупка за хранене ми се отваря между 17:00 и 20:00. Мога ли тези моркови да не ги разпределям за деня, а да си ги изям просто в този диапазон?
2. След деня с морков, към него ще включа зеле. Обичам заешка салата.
3. На третия ден ще добавя и любимата ми червена чушка.
Не знам удачно ли е всичко да ми е в суров вид. Давайте съвети опитните. И задължително ли е да включвам въглехидрат (картоф, карфиол обичам и бих си приготвила на пара, морков на пара също обичам, та няма да ми е трудно)

ППП. И не афиширам много, че не ям Simple Smile Това, вечно някой да ти опява колко е вредно - не съм малко дете. Нито съм слаботелесна, че да се притесни някой, нито нищо. Аз самата извън това съм лакома. Обичам сладко. Това е начин да се възпирам. Няма как да обясня колко добре се чувствам след третия ден глад на някой, който не е зависим от въглехидрата. Не го е изпитвал и не познава усещането. Умирам си за баничка, за вкусно тестено нещо, ясно е, че пак ще си хапна. Но задължително ще правя по един изчистващ глад за 24 часа седмично.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 09:10 от фаастък

# 331
  • София
Утре ще пускам ПКК (по различни причини), любопитно ми е какви ще са резултатите.

Не се стряскайте, ако не са идеални.
Гладът може да разбърка някои показатели

# 332
А имате ли проблеми с ЩЖ и как гладуването ви се отразява на функцията ѝ?

# 333
Да чукна на дърво с нищо нямям проблеми, освен с ниският хемоглобин и херпеса, който ми излиза при всяко малко по-голямо притеснение. Днес сутринта си пуснах ПКК, СУЕ, глюкоза, ЖСК, желязо. Хемоглобина е 117, глюкозата 3,8. През м. юли бяха 107 и 4,3. Но аз повече от 24-27 ч. гладуване вече не правя.

Еа_ как си? Сякаш дълго време не си писала. Беше споменала за операция. Минали?

# 334
Фаастък, поздравления за решението за дългия фаст!🙂 Аз правих фаст 265 часа (11 дни и 1 час) в края на септември, чувствах се страхотно. Разбирам колко добре се чувстваш...а и за неафиширането също.😉 Най-важното е ти как се чувстваш!😃
П. П. Един съвет- прочети за Refeeding syndrome, електролитите са важни.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 04:52 от dolce miele

# 335
  • Los Angeles CA
Как се оправяте със семейството при повече дни гладуване? Аз като гладувам не влизам в кухнята и винаги има мърморещи и недоволни.

# 336
Моите гладувания са кратки (40+ часа ми е било най-дълго гладуване) и винаги съм готвила най-вече за децата. Съпруга ми може и сам да си направи нещо за ядене, но хлапетата все още не могат. Не че са малки (10 и 12 г.), но не умеят. В дните когато гладувам приготвям такава храна, която не ме изкушава и не харесвам.
В неделя правих торта Гараш за РД на сина и си казах, че няма да опитам преди събитието. И успях, не близнах дори капка/трохичка, а друг път облизвам перките и купата 😂
Малко воля и се получават нещата. Бях доволна и горда със себе си, че устоях на изкушението и не позволих 50 грама крем, шоколад, ядки да ме провалят.
Човек може стига да вярва в себе си.
Но пак казвам, моето гладуване е не повече от 28 ч. За сега тези часове ми се отразяват най-добре.

# 337
Долитам, за да докладвам. До миналата седмица се тътрех Simple Smile))))
Шегата настрана.
Чакам резултатите и ще видя какво излиза след ...колко-6 дни глад. Споделих с единия доктор под мустак и учудващо той ме подкрепи и каза-браво. Напомни ми за електролити и вит. Д, предпуреди, че може да имам размествания в стойностите сега да не се стряскам. И ми подшушна за фастването Simple Smile)).
Ден шести. Няма глад, няма отпадналост, дори ходих до ВЦ без външна помощ, макар и малко. Спя добре. Работя си адекватно.
Нямам проблеми с щитовидната, тук не мога да съм полезна.
Относно това вкъщи какво правя - ами, аз съм разведена. Мъж нямам Simple Smile. Имам деца на изхранване, на които понякога готвя, понякога те си готвят. И двете ми деца уважават здравословното хранене, без големи залитания, т.е. хапват и боклуци, но имат граници и си правяи и чисти дни след това. Онзи ден правих бананов "здравословен" сладкиш, че иначе ми заминаваха бананите. За тях, аз не съм близнала, само го мириша. Нямам проблем аз в такива моменти, даже повече муза за готвене ми идва точно тогава. Вчера гледах и кулинарни предавания-черешката и какво още беше..

Дайте ми насоки за електролитите. Нещо готово и от къде бих могла да си го набавя. Вит. Д си имам, бях взимала за децата, че на тях им пусках и естествено имаха липси (като всеки от нас).

ПП. При всички положения трябва да направя захранване преди 15 число на месеца, защото започват всякакви празненства, всемирни и семейни. Надявам се да бъда умерена на масите, да не прекаля.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 13:20 от фаастък

# 338
Фастъче, относно вит.Д - лекарят е споменал по принцип ли да приемаш или конкретно по време на гладуване? Защото Д се приема след хранене, на гладно не се усвоява.
В тази връзка, това е една от причините да се чудя относно гладуването. Аз приемам добавки, голяма част от които се пият след хранене. Ако почна гладуване, ще имам прекъсвания в приема им. Пък и тези, които са на гладно пак не е ок да ги взимам, предполагам.

# 339
  • София
Фастъче, относно вит.Д - лекарят е споменал по принцип ли да приемаш или конкретно по време на гладуване? Защото Д се приема след хранене, на гладно не се усвоява.
В тази връзка, това е една от причините да се чудя относно гладуването. Аз приемам добавки, голяма част от които се пият след хранене. Ако почна гладуване, ще имам прекъсвания в приема им. Пък и тези, които са на гладно пак не е ок да ги взимам, предполагам.

Аз не пия добавки докато гладувам, мисля че няколко дни без тях дори е полезно.
Отделно смятам, че след глад усвояването на храната се увеличава, както и микро и макроелемените от нея.
При захранването бавното ядене на малко количество храна, с много дъвчене също помага.

Фастъче,
Обикновено захраването трябва да трае поне половината от дължината на гладуването - ако си гладувала 10 дни, захранваш поне 5, като аз първия ден приемам само сурови зеленчуци (и/или плодове), в малки количества - например 1/2 ябълка, 1 морков (най-добре настърган на ситно ренде), 150 гр зеле - гледам да са сезонни; втория ден включвам и сварени зеленчуци (пак на малки порции - картофи, моркови, сладки картофи, карфиол, ако не те дразни) + салата подправена с лимон без мазнина; на третия - добавям и мазнина - зехтин, и ядки; на четвъртия - млечни (сирене, извара), на петия - месо и риба. Разбира се винаги можеш да разтегнеш захранването и да го правиш по-дълго.

Някъде  бях чела, че при дълги гладувания (над 7 дни), може да има проблем със жлъчката поради липса на мазнини в храната (не се отделя жлъчен сок) . Не знам някой дали е попадал на такава информация.

# 340
Благодаря, към такова захранване се ориентирам и аз, и да, смятам да е половината на глада. Ако изкарам до 10 ден, той ми е събота. И точно до 15-ти имам спокойно захранване. Ако изкарам по-малко дни, то пак към такова захранване ще се насоча. Морков. После морков+зеле, после към тях и варен зеленчук и т.н.
Добавки не пия. Витамин Д може и сега да включа, с изричната уговорка ако не ми дразни стомаха. Аз проблем с него нямам. Лятото, когато правих черешовите дни се бях пуснала в една темичка, и отнесох доста, хм, забележки как зорлем си докарвам стомашни проблеми с тези череши. Но аз такива нямам. Мога да си го позволя, така да се каже. Цял живот пия кафе на гладно. Цял живот не закусвам. Така че, мисля, че ще се разберем и с витамина. Ще го включа на захранване.
ПП. Излезли са ми резултатите. Леко завишен холестерола (LDL) и съвсем съвсем малко хематокрит имам завишен. Останалото е в норма. В урината имам малко белтък и очакваемо-кетони. Те са гладни кетони.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 17:13 от фаастък

# 341
Аз се справям без проблеми с готвенето за домочадието. Когато съм във фаза фаст, просто не ми се яде. Като кон с капаци съм...😁 По стара моя традиция, точно по време на фастове, често ми се случва да съм особено активна и да готвя храна за следващите дни, чета рецепто, разглеждам снимки на храна и планирам за по-нататък. Просто знам, че ще ям, но не сега, а след Х дни...🙂 Но за мен "гладуването" всъщност не е свързано с някакви мъчения, а и е по-лесно, като знам защо го правя и как ми се отразява.
Относно и електролити и витамини- аз не се лишавам от магнезий по време на фаст. Приемам понякога и калиев цитрат, калиева сол, хималайска сол, други видове сол...Не всеки ден, но си приемам и желязото (Сорбифер), че съм имала драма с анемия и много, много трудно оправих железния панел. Вит. Д също. А, и хормоните за ЩЖ си приемам. Иначе не считам, че ще стане кой знае какво, ако един ден (или няколко дни) човек остане без добавките си. Просто при мен фастовете са често и често са по-дълги от 24 или 48 ч, затова си карам горе-долу по обичайната схема с добавките през повечето време.🙂

# 342
Вит. Д има и под формата на спрей.

# 343
Има, действително спрейове с витамин Д, които се пръсват от вътрешната страна на бузата. Стига човек да няма нищо против какъвто там подсладител са избрали да му сложат, че те винаги са подсладени.
Специално за него съм срещала и твърдения че храносмилането е част от процеса по усвояването му и че без храна просто не е същото, та самата аз не съм прибягвала към спрейчетата. По-добре ми звучи малко по-висока доза извън фастовете, той така или иначе е мастноразтворим и не е нужно всеки ден да се взема точно дневната доза, както примерно с Ц или с Б витамините.

# 344
Да се запиша и аз. От днес мисля да започна глад 2-3 дена макс, защото просто знам, че и повече няма да издържа. Имам за изчистване от тялото на токсини от последните 2-3 седмици и също така имам и едни последни 4-5кг, които не стават и не стават да бъдат свалени… (то става, но както през целия ден съм супер стриктна вечерта все ме хваща този непоносим глад) Joy Та в момента варирам 58-9кг. Ако съм прекалила с храната и 60кг стигам… Целта ми е между 54-56кг да падна и да ги задържа. До момента свалените 22кг си ги задържам без усилия даже, но тези последни 4-5кг направо ме изяждат Joy Та успех на всички, които ще започват пълния глад или вече са го започнали и дано успеем до крайната си цел, която сме си поставили Heart Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт