Пълен Глад 2

  • 36 827
  • 546
  •   2
Отговори
# 360
  • Мнения: 5 045
За това правя само 24 ч. гладуване. И да искам повече нямам "културата" да захраня след това. Ще се нахраня като попско дете на задушница. Губи ми се самоконтрола.

# 361
  • Мнения: 525
Е, Фастък, ти ще си се захранила докато дойдат Коледните.. а и то сега се пости.. реално е момент с по-леко хранене. Ще имаш време и да се захраниш и да си празнуваш

# 362
  • Los Angeles CA
  • Мнения: 656
stella,
Доколкото съм чела сезони с постоянни температури като пролет и есен са най-подходящи за дълго гладуване. Зима и лято, когато може да има голяма амплитуда в температурата и тялото трябва да се адаптира допълнително не са най- подходящите сезони. Така, че има резон в твоето колебание.
Разбира се всеки познава собственото си тяло най-добре и може да прецени, кога да направи гладуване. Условие е и да имаш достатъчно спокойствие, за да можеш да гладуваш.
Не знам много за сухото гладуване, аз винаги съм правила водно и ми е интересно, трябва да се поразровя и прочета по темата. Какво става с тялото, след като се изпоти, и по какъв начин се запазва баланса  на трансминералите и витамините. Разбира се, че тялото се стреми да балансира, но как се запазва наличието на  92 минерала в човешкото тяло, който помагат да се образуват електролити, които от своя  страна помагат на клетките да запазват и движат водата при по-дълго сухо гладуване?  Ходи ли се в тоалетна и какво се отделя?

https://www.optimaldx.com/research-blog/sweating-can-deplete-ele … ed%20(Tang%202016).

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 07:31 от lindor

# 363
  • Мнения: 4 145
Не знам дали се брои за сухо, ако съм си пила двете кафета за деня.
Извън това, аз принципно пия малко вода, за сух режим ми е даже по-лесно, отколкото да се насилвам да се наливам с 2 литра ей така.
Нямах проблем с дните, в които не съм пила. В началото пиех, после намалих до-ако ожаднея и много далеч от двата литра, говорим една чаша вода да изпия. Това за мен значи наистина рядко. Та съм имала и дни и без тази чаша вода. Не съм се потила по начин, който да ме обезводни. До тоалетна съм ходила през тези дни през ден или два, с малки количества отходни материали Simple Smile)), остатъчни по червата предполагам. Затова е хубаво да се правят клизми.

# 364
  • София
  • Мнения: 929
stella,
Доколкото съм чела сезони с постоянни температури като пролет и есен са най-подходящи за дълго гладуване. Зима и лято, когато може да има голяма амплитуда в температурата и тялото трябва да се адаптира допълнително не са най- подходящите сезони. Така, че има резон в твоето колебание.
Разбира се всеки познава собственото си тяло най-добре и може да прецени, кога да направи гладуване. Условие е и да имаш достатъчно спокойствие, за да можеш да гладуваш.
Не знам много за сухото гладуване, аз винаги съм правила водно и ми е интересно, трябва да се поразровя и прочета по темата. Какво става с тялото, след като се изпоти, и по какъв начин се запазва баланса  на трансминералите и витамините. Разбира се, че тялото се стреми да балансира, но как се запазва наличието на  92 минерала в човешкото тяло, който помагат да се образуват електролити, които от своя  страна помагат на клетките да запазват и движат водата при по-дълго сухо гладуване?  Ходи ли се в тоалетна и какво се отделя?

https://www.optimaldx.com/research-blog/sweating-can-deplete-ele … ed%20(Tang%202016).

Аз съм правила няколко сухи гладувания по около 36-40 часа.
Идеята е, че като няма вода, организмът започва да разгражда мазнина, която съдържа вода, а не мускул.

Наистина в един момент се усеща, как организма привключва и се уринира съвсем нормално и редовно (в не големи количества).

За сухо гладуване се брои, когато не приемаш нищо, нищо, дори не се къпеш, защото водата се абсорбира от кожата и се прекъсва процеса.

Не знам какво имате предвид под дълго, но аз не бих посмяла за по дълго от 48 часа.

За мен по време на гладуване се активизират всички очистителни процеси в тялото. Освен това то се опитва да използва максимално, това което има налично и да разгради непотребното и ненужното, което дава богат материал. Едва ли за 7-10 дни човек може да пострада от липса на електролити. Освен това, според мен, след глад се увеличава усвоемостта на храната и човек има нужда от по-малко добавки.

# 365
  • Мнения: 525
Аз мисля да направя мин. 24 ч сега, надявам се да не е прекалено рано. Ако се чувствам добре, ще продължа до 36. Не съм гладувала от месец и половина и наистина много ми липсва това чувство на лекота. Надявам се да помогне и за по-бързото възстановяване на оперативните ми рани. Ще се захраня след това с резенчета краставичка и гуакамоле и доматена крем супа по-късно..

# 366
  • Мнения: 4 145
Добро утро. Аз вярвам в глада като нужда. Казвам нужда не случайно. Винаги, когато ми е зле чак ми се гади от храна, и подканянето да ям "силна" храна, че да оздравея по-бързо ми е непонятно. В момента кучето ми е болно. Лиших го с чиста съвест от храна, за да му помогна. Да не товари стомаха, който е раздразнен. Самото то не желае да яде в такива моменти, когато му е зле. Явно има защо.
Аз след НГ ще се метна на едно тридневно.
Иначе към момента фаствам. Прозорецът ми за храна е между 16:00 и 19:00

# 367
  • Мнения: 37
Добро утро. Аз вярвам в глада като нужда. Казвам нужда не случайно. Винаги, когато ми е зле чак ми се гади от храна, и подканянето да ям "силна" храна, че да оздравея по-бързо ми е непонятно. В момента кучето ми е болно. Лиших го с чиста съвест от храна, за да му помогна. Да не товари стомаха, който е раздразнен. Самото то не желае да яде в такива моменти, когато му е зле. Явно има защо.
Аз след НГ ще се метна на едно тридневно.
Иначе към момента фаствам. Прозорецът ми за храна е между 16:00 и 19:

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 12:46 от мимими

# 368
  • Мнения: 5 045
Днес и аз съм на 24 ч сух глад.
Е, остават още 4 часа, но се надявам да няма прекъсване.
За вечеря ще си приготвя праз с ориз (черен). Обожавам праз с ориз, но бял такъв вече от доста време не съм яла. Черен си готвих скоро и много ми хареса.

# 369
  • Мнения: 32 225
Фаастък, ти захрани ли се вече? С какво?🙂
Когато съм болна, много ми помага топъл бульон (най-често е пилешки) или пък много рядка пилешка супа (с почти никакви зеленчуци вътре, т.е. пак е близо до бульон). И аз съм против яденето насила, когато сме болни.

# 370
  • Мнения: 4 457
Долче,и на мен костният бульон ми е елексира в живота при разболяване.Даже и при цистит.
Еа,как си?

# 371
  • Мнения: 4 145
Да, захраних вече. Зеленчуци. Къде сурови, къде задушени. Без зеле, по препоръка на Еа_, да не смущавам стомаха с подуваща храна. Не, че аз конкретно имам проблеми, според мен нямаше да ми се отрази, но така реших. Заложих и на карфиол, вместо картоф, защото обичам. Тук-там по някой къс пилешко, хапнах и дроб малко. Вкарах и малко мандарина.
Черен ориз днес ще си купя, не съм яла никога, време му е Simple Smile

# 372
  • Мнения: 525
Съни, много съм добре! Направих около 30 часа глад и добре ми се отразиха, другата седмица пак Kissing Heart

Йоко- как го правиш ориза, задушен ли, варен ли- я кажи, да спретна аз една вечеря днес, че съставките са ми под ръка

# 373
  • Мнения: 37
Добро утро. Аз вярвам в глада като нужда. Казвам нужда не случайно. Винаги, когато ми е зле чак ми се гади от храна, и подканянето да ям "силна" храна, че да оздравея по-бързо ми е непонятно. В момента кучето ми е болно. Лиших го с чиста съвест от храна, за да му помогна. Да не товари стомаха, който е раздразнен. Самото то не желае да яде в такива моменти, когато му е зле. Явно има защо.
Аз след НГ ще се метна на едно тридневно.
Иначе към момента фаствам. Прозорецът ми за храна е между 16:00 и 19:00

Какво е менюто Ви в периода от 16:00 до 19:00 часа

# 374
  • Мнения: 5 045
Еа_ радвам се, че си добре!

Ориза (черен ) го накисвам за около 24 ч.
След това го задушавам със зехтин и вода за 15на минути. Добавям нарязаната праз и няколко сушени сливи, малко червен пипер и още вода. Оставям така още 10на минути, посолявам на вкус. След още 10на минути и вече е в чинията готова за изяждане.
Снощи си направих 40 гр ориз и 85 гр праз (толкова беше останала).

Общи условия

Активация на акаунт