Пълен Глад 2

• 36 179
  • 527
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Циндил - Пиндил, млечни ядеш ли?
при мен кожните проблеми изчезват като спра млечните
Слагам мляко в кафето. Сирене обожавам, но зверски ме подува и мисля напълно да го спра. Наистина не е за мен.
Ще си взема пробиотика. Наистина е зле положението, а вече и бели косми се появяват, а боя не търпя. Атопи пробиотик, нали?

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 08:05 от Циндил - Пиндил

# 511
  • София
Циндил - Пиндил, млечни ядеш ли?
при мен кожните проблеми изчезват като спра млечните
Слагам мляко в кафето. Сирене обожавам, но зверски ме подува и мисля напълно да го спра. Наистина не е за мен.
Ще си взема пробиотика. Наистина е зле положението, а вече и бели косми се появяват, а боя не търпя. Атопи пробиотик, нали?

Атопи да, дано Ви помогне. При мен имаше осезаемо подобрение още след 10-тина дена.

# 512
Здравейте, включвам се с един дълъг фаст (не харесвам думата "гладуване") от почти 22 дни (над 21 дни и 19 часа). Първоначално смятах да са 14 дни, но се чувствах много добре и реших да удължа с още една седмица. По време на фаста приемах вода, кафе със сол, газирана вода, както и ситрин хормон за ЩЗ и магнезий вечер. През третата седмица включих и калиев цитрат на прах. През цялото време след първите няколко дни съм мерила кръвната захар с глюкомер.
Днес започнах със захранването: в 15,30 ч пилешки бульон от фенери с оцет и сол, а вечерта изядох една консерва сардини с малко кафяво масло, сол и оцет. През останалото време вода и газирана вода, кафе не ми се пие през последните няколко дни.
П. П. Имам опит с фастове, така че не ми беше трудно и този път. Понеже и храненето ми преди фаста беше ВМ-НВХ, затова и за захранването ще се водя по препоръките за дълъг фаст при карнивор режим (за кето не открих особено много информация). Така че ще пропусна плодове, варени картофи и ориз и други подобни храни, които се препоръчват най-често.🙂

# 513
  • гр.Пловдив
Здравейте, включвам се с един дълъг фаст (не харесвам думата "гладуване") от почти 22 дни (над 21 дни и 19 часа). Първонапално смятах да са 14 дни, но се чувствах много добре и реших да удължа с още една седмица. По време на фаста приемах вода, кафе със сол, газирана вода, както и хормон за ЩЗ и магнезий вечер. През третата седмица включих и калиев цитрат на прах. През цялото време след първите няколко дни съм мерила кръвната захар с глюкомер. Днес започнах със захранването: в 15,30 ч пилешки бульон от фенери с оцет и сол, а вечерта изядох една консерва сардини с малко кафяво масло, сол и оцет.
П. П. Имам опит с фастове, така че не ми беше трудно и този път. Понеже и храненето ми преди фаста беше ВМ-НВХ, затова и за захранването ще се водя по препоръките за дълъг фаст при карнивор режим (за кето не открих особено много информация). Така че ще пропусна плодове, варени картофи и ориз и други подобни храни, които се препоръчват най-често.🙂

А резултат има ли,понеже не споменавате? Thinking

# 514
Какво се има предвид като резултат, свалени килограми ли? Понеже аз си имах друга мотивация за фаста, не просто да сваля кг.🙂

# 515
  • гр.Пловдив
Какво се има предвид като резултат, свалени килограми ли? Понеже аз си имах друга мотивация за фаста, не просто да сваля кг.🙂

Мен специално ме интересуват кг,понеже аз си правя разни гладувания и от 30.12 съм -9кг и съм доволна,затова чета ,питам и сравнявам ,за да имам мотивация да се движа надолу с кг...

# 516
Свалените килограми за това време са -12/-13 кг. Като най-вероятно някаква част от тях ще се върне с въвеждането на храна.

# 517
Оха, Долче, ти много сериозен фаст си ударила наистина. Особено сега в студовете само мога да си представям колко е весело... Всъщност това усещане за студ при такъв продължителен фаст има ли го през цялото време или е само през първите? Аз по-дълъг от 3 дни или малко над тях нямам, там втория ден и евентуално и от третия си е студ яко, знаеш. Сега ми стана любопитно за такъв дълъг.
Такова нещо наистина не знам кой би направил само с цел сваляне на тегло, дето може да се постигне и с по-чести но по-кратки фастове. Отделно от факта че не е за всеки и че си е за доста внимаване ако изобщо успее човек.

# 518
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
О, Долче браво дано успееш да задържиш всички свалени килограми, това си е сериозна работа.
Доста стари, болни и дегенерирали клетки си изтрепала с този фаст, много мотивиращо ми дойде
като те прочетох. И аз все се каня да направя един дългичък, но толкова празници и рожденници нагъсто
имам сега, че с нетърпение чакам да свършат и да се заема.

# 519
22 дни са си сериозно постижение. Надали ще върнеш много кг. като знам какво ядеш. Аз бих заложила на не повече от 2.

# 520
Натка, да, имаше го "моментът" със студа по едно време в 5-6 последователни вечери.😂 Може би беше след третия или четвъртия ден. Предимно вечер, когато и навън е студено, та не бях сигурна кога от какво ми е студено. Обаче съвпадна точно с налазването на големите студове, което май още повече усили чувството ми за студ...Намерих решение, като слагах едни дебели термо чорапи или пък гети. Като цяло обаче се чувствах много добре по време на фаста (МЦ също имах в този период), правех си нормалните неща. Като физическа активност си ходех по много, както обикновено (когато можех, с по-бързо темпо), откъм други упражнения намалих малко бройките на повторенията и вдигах по-леките гирички. През последните три дни от фаста имах стресови ситуации и КЗ не падна под 5 (преди това средната стойност за седмицата беше 4,3). Днес малко се поуспокоих и се събудих с КЗ 4,9.
Jess, аз отдавна исках да направя един по-дълъг фаст, но чаках да дойде подходящият момент, да го почувствам така. Реших, че февруари ще е "моят" месец. Да, една от основните ми цели беше автофагия, но също и време, за да обмисля някои неща, без да се "разсейвам" от храна, приготвянето и', дъвчене и т.н. Не съм имала крейвинги, казвах си, че ще дойде време да ям пак еди коя си храна, но това време не е сега, а след захранването.
22 дни са си сериозно постижение. Надали ще върнеш много кг. като знам какво ядеш. Аз бих заложила на не повече от 2.
Благодаря! Силно се надявам да не са повече от 2 кг!🙂 За утре също ще имам в менюто сардини, другото хранене ще е или пак сардини, или варени яйца.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 22:51 от dolce miele

# 521
  • Sofia
Захранването такова ли трябва да е?
Със сардини ?
Гладувала съм и аз преди години,заради предстояща операция,но си спомням, че захранвах със зеленчукови бульони,пасирани супи…млечни и месо след 1-2седмици чак 🤔

# 522
Захранването такова ли трябва да е?
Със сардини ?
Моето ще е такова.🙂 Преди вечерята със сардини имаше и пилешки бульон.
Направих си проучването за синдрома на захранване и ми трябваха храни, които са в моя режим и съдържат много фосфор. Сардините са такава храна.
Иначе за "трябва", предполагам, че за всеки захранването може да е с различна храна.

# 523
Зависи къде и кого гледаш, тя както се храни кето доста от обичайните схеми за захранване няма как да й паснат. Нито пък ще прояде картофи точно по този повод Grinning
Пасирането поначало не го разбирам... храносмилането започва още в устата, със сдъвкването на храната, с това че същата храна няма да я дъвчеш а само ще я глътнеш какво се печели?

# 524
Аз и сардините (харесвам ги с костите) ги понамачках днес повече от обичайното и почти бяха на каша. Освен че и дъвча винаги доста добре. Не си представям, че плод, варени картофи или ориз може да е по-добре за мен, като знам какво се случва с моята КЗ после...
Отделно от това, никога месото, рибата и яйцата не са били за мен тежки храни, както казват други хора.

Общи условия

Активация на акаунт