Възмутена съм!!!- какво толкова ги е срам от едно 7 годишно дете.

• 39 312
  • 473
  •   1
Отговори
# 60
Възмутена,
как можА да причиниш това на синчето си?!  Shocked  Нали ако го научат съучениците му, ще го спукат от подигравки. hahaha
Връчваш му един сапун, шампоан и марш в мъжката баня. Колкото се е измил, толкова. Все за 10 дни за оцелее. Пък и вече би трябвало да се къпе сам.

И аз така си мисля. Със сигурност се къпех сама на 5-6 години (за тогава имам сигурни спомени, а може и от по-рано).

# 61
Къпането сам е едно, а къпането сам в мъжка баня е съвсем друго (не че съм влизала, ама не бих оставила без контрол 7 годишно момче в компанията на голи мъже - откъде да знам кой какъв е вътре и какви ги върши)
От друга страна и жените са си били прави да се възмутят. Самата "възмутена" също знае че не е права, и точно затова би следвало да не се дразни. Другите НЕ СА ДЛЪЖНИ да проявят разбиране.

Малко като с пушачите дето питат "може ли да запаля" и мрънкат и ти се подиграват като не им разрешиш (не всички пушачи са такива, но голяма част от тях...). След като "от безизходица" постъпва така, то става ясно, че се досеща за евентуални несъответствия с обществените норми. Не би следвало да се възмущава от реакцията на другите. Просто би трябвало да я приеме за нормална.

Освен това ТраЛаЛа, не става въпрос за това дали детето познава или не познава голотата - това си проблем на майката, става въпрос за другите жени - те нямат ли права?

# 62
РЕНИ, нищо не приемам лично, защото сценката няма общо с мен. Съвем случайно вчера попаднах на твоя случай и разликата в тона доста ме изненада, ако не друго. Ако не можеш да направиш връзка между нещата, по-добре прочети собствения си присмех към всички "срамежливи" още веднъж. Пак казвам: не се опитвам да те обидя. Точно наличието на квалификации ме предизвика изобщо да пиша в тази иначе доста безсмислена тема. И затова обръщам внимание на всички, на теб в частност, че хората имат различно усещане за "срам", "неудобство" и пр. И когато нещо е общо (в случая - банята), редно е да спазват някакви граници, дори собствената ни персона да е особено широко скроена за конкретното нещо. Щото утре някой отворко ще прекрачи пък границите на анонимната "възмутена" и тя пак ще е възмутена, само че вече от това колко нетактични хора има...

# 63
абсолютно мисля, че на 7 години детето е способно да прави причинно-следствени
връзки и изобщо не му е мястото в женска баня с лелки.
не виждам защо ги размахваш тия ядосани емотикони.
хората са различни, а детето не е съвсем малко.

# 64
напьлно подкрепям,ако бях аз банята 6те6е да заприли4а на кербала за 5 минути! ooooh! #2gunfireгоспожа кокона може и да си избрьсне дупето,след като искьпя детето.ни6то няма да стане ако по4ака малко лиглата глупава.аз сьс най-голяма усмивка бих из4акала,та дори и пазила пред вратата да не влезе някои.за ни6то на света не бих карала маиката да се 4увства неудобно!!!но това е,не е лесно да се сбльсква6 сьс вси4ки тези нискоинтелигентни хора   smile3511

Те Хинтилигентните поне могат да пишат правилно на български.

А по  темата: Седемгодишно дете е твърде голямо, според мен, трябва да може да се къпе само, а и мисля, че много добре разбира разликата между половете. Един познат беше ми разказвал, че на тази възраст бил опипвал гърдите на някаква сатуя (гола), за да види какво е  усещането....Аз имам син на четири и не се събличам пред него, защото започват коментари, а какво ще стане на седем?
В тази ситуация аз бих помолила за помощ някой от служителите в  хотела...все някой най-малкото щеше  да предупреждава влизащите жени...не вярвам да откажат,а е можело и да предложат друг вариянт....

# 65
А ти до каква възраст смяташ да го водиш по женските бани? 8, 9, 10?
То за някои майки момченцата са малки и на 30 години - тогава пак ли ще го водиш на женска баня и ще се чудиш?
А и в крайна сметка на банята пише Женска - така че щом не е момиченце или жена, хората имат право да се възмущават. Някои хора ги е срам от едно, други от друго, всеки за себе си решава, така че няма какво да ги съдиш ти хората.
И на 7 години и според мен трябва да може сам да се изкъпе.
И после защо жените се оплакват че някои мъже са мамини детенца ...

Иначе в това да го къпе майка му лошо няма (освен че може да го разглези), ако така е решила тя, но да пречи на другите хора и след това и да се възмущава - еми това не е правилно.

Одобрявам идеята за ключа - можеше да изчака по-спокоино време и да поиска ключ от персонала или да сложи някаква табела/бележка "моля изчакаите/не безпокойте" и да си свърши по-набързо работата.

# 66
Не мога да разбера защо така реагират повечето момичета. Не виждам нищо лошо в това да си къпеш детето на тази възраст и не намирам, че е срамно да се разхождат родителите голи пред него. Иначе как ще формирате възприятията му за естествената човешка голота и тяло. Та това е съвсем естетствено и с риск дори да прозвуча малко крайно, ми се струва, че изказванията са малко лицемерни./Сега вече може да ме изядете с парцалите/. Ако детето не познава тези неща от вкъщи, какво щ го оставите от улицата ли да се учи?
това е различно. общата баня не е в къщи. в къщи всеки решава какво е дапустимо и какво - не. като си в обща баня не може да решаваш вместо другите. поне е редно да им се извиниш за причиненото неудобство и да ги помолиш за разбиране. щото сигурно няма да ми е приятно да стоя 15тина мин по хавлия да чакам и поне "едно извинявам се а неудобството" би смекчило нещата.
тая тема ми напоня вече за селската баня   bath  Joy Joy Joy

# 67
  • София
Цитат
Ако детето не познава тези неща от вкъщи, какво щ го оставите от улицата ли да се учи?

поне в моите представи обществената баня не се припокрива с представите за домашна среда newsm78
само аз ли мисля така?

има обществени норми на поведение, които следва да се спазват на обществени места. не е нужно всички да виждат и да се съобразяват с домашните ми обичаи.

# 68
Според мен не си права. 7 години са достатъчно много, за да не се къпе детето с майка си. Би трябвало на тази възраст вече да се къпе сам или в краен случай с баща си. Разбирам, че не сте имали избор, но не знаехте ли предварително, че банята ще бъде обща? И аз също бих се чувсттвала неудобно пред толкова голямо дете. Особено като слушам какво знае от детската градина 3-годишната дъщеря на приятелката ми.

# 69
  • Linz
Мен пък ме изненадват някои реакции в темата... Както и да е, написах мнението си без да претендирам, че съм права и нямам намерение да водя спорове.

# 70
мислех си и за обратния вариант:

дъщеря на 7 в мъжката баня с баща си и още 13 чичковци с пишки.
при самата мисъл ми става зле, да не говорим, че
за такива работи сигурно някъде подвеждат под отговорност.

# 71
РЕНИ, сега забелязах, че "Рая е рожденничка- на 10.01. навършва 3 год!"
Да ти е жива и здрава! Я не пропилявай празника с форумски "дебати"!!!

А авторката знае, че не е права, иначе, нямаше да пише анонимно. Но все пак, надеждата умира последна Wink

# 72
  • София
мислех си и за обратния вариант:
дъщеря на 7 в мъжката баня с баща си и още 13 чичковци с пишки.
при самата мисъл ми става зле, да не говорим, че
за такива работи сигурно някъде подвеждат под отговорност.

имало разлика между двата варианта, казват... аз не се сещам каква е, надявам се някой да обясни.

# 73
Чудя се само защо темата е пусната анонимно? newsm78

# 74
  • с/у ОколоМръсТното
шани, някои хлапета са толкова отворени, че може и да му завидят Wink

да бре... на какво?!  Rolling Eyes
- Бабоооооооо, може ли да си поиграя с циците ти?
- Може бабиното, само не се отдалечавай много  Flutter

Тук не иде реч за свежа и млада женска плът, щото говорим за някакъв 3-то разряден пенсионерски пансион с обща баня на етажа  Laughing

Къпането сам е едно, а къпането сам в мъжка баня е съвсем друго ...

е, какво искаш да ми кажеш сега... Че е трудно майка му да предупреди детето да не си изпуска сапунчето ли?  Crossing Arms
 Joy Joy Joy

Темата стана  Sick

Общи условия

Активация на акаунт