Възмутена съм!!!- какво толкова ги е срам от едно 7 годишно дете.

• 39 341
  • 473
  •   1
Отговори
# 165
Всъщност сега като се замислих и аз мога да споделя малко лични спомени по темата.  Grinning
Значи имам спомени че в детската градина (може би 5-6 годишен) бях на лагер във Велинград и там Лелките много държаха да ни изкъпят те. А аз вкъщи бях свикнал да се къпя сам, ама кой ти слуша мнението като си на 6 години. Е лелките не бяха голи, но аз си спомням, че се чувставах неудобно гол пред "непознати" жени и значи все някаква представа по въпроса за мъжете, жените и "пчеличките" съм имал. И явно ми е направило впечатление щом се сетих дори и сега след 25-26 години.  Grinning
Явно повечето хора просто смятат че не е права да се възмущава майката пуснала темата, а явно и тя има съмнения дали е права щом е писала анонимно.. А как е било най-правилно - малко е късно да се мисли сега след като нещата вече са история.
Нямам спомени да съм ходил на баня с майка си, няколко пъти съм ходил с баща си.

# 166

Точно такова впечатление се създава, затова се и обадих да споделя различното си мнение.   За жалост съм единствена и у някои може би е останало впечатлението, че аз съм авторката на темата. А  тя  горката просто се е отчаяла да чете бисери и истерични нападки.

Бъркаш нещата.

# 167

Точно такова впечатление се създава, затова се и обадих да споделя различното си мнение.   За жалост съм единствена и у някои може би е останало впечатлението, че аз съм авторката на темата. А  тя  горката просто се е отчаяла да чете бисери и истерични нападки.

Бъркаш нещата.

Както и повечето изказали се... Simple Smile

# 168
Минзухар,
Дали приемаш едно 7 годишно дете като "бебчо" си е твой личен избор, но не можеш да принудиш другите да го приемат по същия начин.
Също така според мен не е коректно другите да се подиграват и да се отнасят неуважително към някого, само защото има други разбирания.

Ако следиш броя на постингите и форумките, които се показват съгласие с "възмутена" и тези, които виждат правото на възмущение на другите жени, най-вече дали едно дете на 7 години е "бебчо" - ще си направиш изводите. Също така ако съпоставиш и моите мнения в темата, ще разбереш какво имам в предвид.

Защо ти трябва да изкривяваш призива ми към толерантност? Търсиш съмишленик в правотата си ли?

# 169
Хаха, вижте какво правят хората по света  Joy
Изобщо не се церемонят  Joy
http://www.dnes.bg/article.php?id=30805

# 170
Така,значи:
Първо,вижда ми се доста странно момченце на 7 години все още да бъде къпано от майка си  Thinking
Второ,момче в първи клас няма никаква работа в женската баня,а камо ли в присъствието на голи жени ShockedАз също щях да се притеснявам  Peace
И трето,чак пък толкова бурни емоции за тази кауза  newsm78
 Whistling

# 171
Да бе,голям спор се завихри.Гледай какво става в Америка.Щом на 4г. обвиняват детето в сексуален тормоз над учителка,на 7 г. сигурно ще го пратят в поправително училище.Да,ама нашите в България сигурно съзряват по-бавно newsm78

# 172
ами децата на 7 год. са си вече за отделна баня.даже се чудя защо още го къпеш ти ,трябва вече да се къпе сам.освен това женските черти му правят впечатление,а ти го навираш с чужди и събуждаш още повече любопитството му.не си права. аз съм на 34 и още съм на мама детето,но това не означава че трябва да се държи с мен като с дете.
отдавна трябваше да си го научила да изпитва неудобство когато е гол пред чужди хора,дори и пред теб.

# 173
  • Толбухин
Сигурно аз не съм в час, но дъщеря ми на почти 4 години, досега не ме е виждала чисто гола винаги съм с бельо пред нея. А не бих казала че съм консервативна майка. Аз също не бих влязла в банята ако има момченце, но щях да изчакам да излезете а не да викам и да ви гоня от там.
Все пак неможеш да влезеш да го изкъпеш в мъжката баня.

# 174
бих търсила начини аз самата да се къпя по време, когато няма други хора в банята.
а защо 7-годишно момче да не може да се изкъпе самО в мъжката баня? у дома кой го къпе?

Голям смях hahaha, защо наистина дете в първи клас се къпе от майка  му?Само не умее ли?Моето дете е на 4 години и вече проявява самостоятелност и доста усърдие да мие дори главата си само... GrinningТ^а дете в първи клас да дава да му мият интимните части-до кога това действие ще се развива-до влизане в езикова гимназия ли?Някои майки се престарават ми се струва много....

# 175
Няма да чета всички отговори до момента, че 8 страници сте изписали.

Като майка на момче и момиче, които преди месец навършиха 7 години, ще кажа, че, въпреки че за тях няма особени тайни в женската и мъжката анатомия, не бих ги пуснала в баните на чуждия пол. Аз също не бих се къпала пред чуждо 7-годишно.

Чудя се обаче защо не го пусна сам да се изкъпе в мъжката баня. Моите се къпят сами (или заедно един с друг) от 4-5-годишни и се справят много успешно. Въобще не съм им нужна.

# 176
Еееее, друго си е да подмиваме дупетата и на 20 да станат-все ще са си нашите малки, невинни дечица... Laughing

# 177
И  не бих влязла да се къпя пред 7 годишно момче- всичко си има граници. Щом тази майка се възмущава толкова, значи че и тя не се крие от детето си, а то никак не е малко момченце. Не бих желала дъщерите ми ,които са на 7 и 4 години да гледат голи мъже. Не съм някаква строга моралистка, но това ми звучи супер странно и гадно.Татко им се крие от тях и така трябва да бъде. Просто не мога да си представя баща им да е сам с тях и да влезе да ги изкъпе в мъжката баня #Crazy-по- добре да стоят мръсни. А колкото до самостоятелността- на голямата ми дъщеря помагам само за измиването на главата, защото е с дълги коси.

# 178
  • в мъжки прегръдки
Ох като чета и ми става много смешно. Като дете ходех на почивка с нашите на палатка или на бунгало по две-три седмици и нямаше изобщо баня. Измивахме се, подмивахме се в легена и на чешмата и  готово. И ей ме на порастнах и не мириша на мръсно. Нито съм се повредила че по две седмици всяка година не съм се къпала редовно. Голяма работа че това дете няма да се изкъпе няколко дни. АЗ ЛИЧНО АКО СЪМ В БАНЯТА И НЯКОЙ ВКАРА 7-ГОДИШНО МОМЧЕ ПРИ МЕН ЩЕ НАДАМ ТАКЪВ ВОЙ ЧЕ ЩЕ МУ СЕ ВИДИ ТЕСЕН ХОТЕЛА!!! И понеже имам голям син мога абсолютно уверено да заявя че се къпе сам от 5-годишен и горе-долу от същата възраст знае какво е пишка, ташаци, цици, задник и т.н. Тръгнал е от първи клас по зелени училища и изобщо не съм се и чудела кой ще ми го изкъпе там. Да не би да трябваше аз да ида с него? Или пък да искам от класната да къпе всяко дете? Я се осъзнайте малко. Ми че аз ако на 7 години още го къпех, трябваше на 10 още да му трия задника като ходи до тоалетната ли? А може би трябва сега да почна да го храня че не може сам ли? На 7 години децата са си големи и авторката на темата да се вземе в ръце и да си остави детето да порастне. Щото като го вкара още два-три пъти в обществената баня и то ще получи едипов комплекс.

# 179
Защо майката не се съобразява с другите, а очаква те да се съобразяват. Банята е женска, и аз специално мразя да ме гледат .
А и ако прочетете внимателно ще видите че при второто къпане бащата си е почивал след пътя,
Глупаво е да искаш ти и дететоти да сте центъра на вселената

Общи условия

Активация на акаунт