ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 001
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Ние, нямахме никакви реакции.
Има ли захранили с банан? Реакция някаква имаше ли?

# 91
Веси според мен спри телевизора. Може да се превъзбуждат. Най важното което съм пропускала при съня на малкия е било тихите игри . Ама наистина тихи! 15минути преди дневения сън го гушкам чета приказка , говоря му тихичко , а преди нощния 30минутки в спалнята на тихо.
При нас май започват зъбите. От два дни се плюнчеше ужасно и настървено дъвчеше играчки. Снощи го сложих да спинка , но не заспа , а му се спеше ,направи локва от плюнки на чаршафа , плака страшно много. Дадох парацетамол и заспа после се събуди пак в 2 часа и до 3:30 плака без да спре , дърпа уши , плюнчи се и нищо не помогна, даже и да суче не искаше. Дадох пак парацетамол и така заспа. Първата дрямка , дето му е най лесна за заспиване и най дълга спа само 50минути и се събуди със страшен рев, пак дърпа уши , плюнчи се , дъвче ципа на спалния чувал. Не успях да до приспа . Гелчето изобщо не му помага . През деня е страшно кисел и залепен за мен, но иска само да го гушкам. Даже като го целувам започва да ми ръмжи и да плаче. За колко време излиза зъб? Колко време ще продължи така? Страх ме е сега със съня да не се върнем на начална позиция. Консултантската казва , да не му правя допълнителни асоциации и да го приспивам в кошарата , но той плаче и крещи като го боли , а не мога да давам все парацетамол. Ох май тез зъби ще излизат с големи мъки. Като имаше колики си казвах, е поне зъбите може да не ги усетим , но ето че ще ни ударят яко кризи . Дадох му замразена кърма да дъвче , много му хареса, но пък сега други залагалки не ще да гризка. Явно че го боли детето.

# 92
Ние пък май ще заместим и СЗ и закуска с тези каши. В 9:30ч.10:00ч яде каша и не иска мляко. Ако кашата е следобяд пак не иска мляко. Ей на обяд след пюрето си иска мляко и това е.
Веси, няма по-добър и спокоен сън от този на тишина и спокойствие.
Много мразя модерният израз"Не го свиквай да спи на тишина"! Ако са зъби жална ти майка. Почвай Камилия по 4-5на ден. А ако са гладни?
Тифани, като иска да яде да яде. Все пак стават големи вече.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 15:04 от IRusinova

# 93
Тифани аз нещо съм объркала, извинявай  Simple Smile

И Томас след обяда иска да си цокне 30 мл. Хапва си пюрето с апетит, но.... иска си млякото. Аз му давам когато го заместя напълно  тогава Simple Smile

# 94
Веси според мен спри телевизора. Може да се превъзбуждат. Най важното което съм пропускала при съня на малкия е било тихите игри . Ама наистина тихи! 15минути преди дневения сън го гушкам чета приказка , говоря му тихичко , а преди нощния 30минутки в спалнята на тихо.
При нас май започват зъбите. От два дни се плюнчеше ужасно и настървено дъвчеше играчки. Снощи го сложих да спинка , но не заспа , а му се спеше ,направи локва от плюнки на чаршафа , плака страшно много. Дадох парацетамол и заспа после се събуди пак в 2 часа и до 3:30 плака без да спре , дърпа уши , плюнчи се и нищо не помогна, даже и да суче не искаше. Дадох пак парацетамол и така заспа. Първата дрямка , дето му е най лесна за заспиване и най дълга спа само 50минути и се събуди със страшен рев, пак дърпа уши , плюнчи се , дъвче ципа на спалния чувал. Не успях да до приспа . Гелчето изобщо не му помага . През деня е страшно кисел и залепен за мен, но иска само да го гушкам. Даже като го целувам започва да ми ръмжи и да плаче. За колко време излиза зъб? Колко време ще продължи така? Страх ме е сега със съня да не се върнем на начална позиция. Консултантската казва , да не му правя допълнителни асоциации и да го приспивам в кошарата , но той плаче и крещи като го боли , а не мога да давам все парацетамол. Ох май тез зъби ще излизат с големи мъки. Като имаше колики си казвах, е поне зъбите може да не ги усетим , но ето че ще ни ударят яко кризи . Дадох му замразена кърма да дъвче , много му хареса, но пък сега други залагалки не ще да гризка. Явно че го боли детето.

Телевизора го пускаме от скоро с детските. Техния плач е от ден 1. Може и зъби да са. И те постоянно се плюнчат, дърпат ушите и мрънкат. Аз давам гел осадент, ама не виждам нещо да ги успокоява. Ще видим какво ще направя. Ще лея аз куршум за успокоение, пък ще видим.

# 95
И при нас се почва със зъби. Превъзбуден е и се недоволства. Отдолу венецът е побелял и подут. И много малко пюре яде, иска все да си цока, предполагам, че е от идващите зъбки.
А да не говорим, че нощем става на всеки час да цокне малко, аз спя и го храня..много ми е изтощително. Камилия давам по два пъти, но май трябва да вдигна дозата.

Кадерай, чудех се какво да ти напиша. И ще пиша така, както аз го чувствам. Това е мой страх, не мога да си представя сега да забременея, с бебе, да чакам следващо, не си полезен на никого така, нито на себе си, нито на което и да било от децата. Единствено ако някоя баба помага постоянно, може и да не е толкова зле.Но има и нещо друго, не знам дали всяка жена преживява тежко аборта, но две приятелки, които са споделяли, до ден днешен им тежи. Някои казват, то е ембрион, нищо не усеща....моето усещане и вярване е, че е душа от зачеването си и че е дар, живот, който иска до дойде на този свят. Това, което аз бих те посъветвала, е да действаш осъзнато, ако решението е да се разделиш с тази бременност, да поговориш с обич с ембриончето, да му обясниш и да го пуснеш. Иначе все си мисля, че ще имаш чувство за вина, макар и неосъзната..поне аз така мисля. Постъпи така, както душата ти го чувства, но го направи с любов. Мойто бебе сега също беше случайност. Не бяхме планували второ дете, но първото ми беше тогава на 3 г и 3 месеца и не ме притесняваше разликата. Въпреки това не бяхме на тази вълна и две седмици бяхме в шок. Обаче след като си дадох време и го осмислих, толкова се зарадвах и благодарих, че е дошло при нас това детенце, възприех го като Божи дар...и си викам добре че стана така..сега имам и момиченце и момченце, и двете са коледни бебета. Понякога се плашим от това, което ни се случва, но всичко идва неслучайно, за да ни отвори за още повече обич. Сигурно и при теб, Кадерай е за това, независимо какво ще решиш. Недей действай от страх, а се успокой, обмисли го и позволи душата ти да те упъти как да погледнеш на случващото се   Желая ти обич и сила!❤️

# 96
Аз дадох. С батко му ядяхме и той така ни гледаше, че…..Намачках и му дадох. После вече банан и ябълка пюре. Не е имало никаква реакция

# 97
Веси, аз ходих да ни леят куршум миналата седмица след като един доставчик се вряза в колата ми откъм страната на кошницата. Ами да ти кажа, разлика има. Вечерта след случката, малката почти не спа и ставах на максимум 2 часа. След куршума спа цялата нощ без да гъкне. Тъй че аз съм от вярващите и в бабините методи. Светена вода пръсках по малката, но не видях голям резултат.

Каката я водехме на молитва против уроки при свещенник, който е много добър и на когото всички молитви се "хващат". Вечерта плака 3пъти повече. Толкова.
Сега съм сложила червен конец от черква -"Св. Мина" ( закрилник на децата), и многоооо рядко гася клечки. Това са ми суеверията и начините да се предпазя от уроки...
Веси, да не би да се плашат от шума? На тихо ли стоите през деня?

Не, всички телевизори са пуснати. Или детско или аз си слушам музика и то силно. Аз съм вярваща. Имам си светена вода, мия им очите понякога, обаче няма и няма. Това са вече 6 месеца плачене и някакво неспокойство или превъзбуда и аз не знам.

# 98
Аз дадох. С батко му ядяхме и той така ни гледаше, че…..Намачках и му дадох. После вече банан и ябълка пюре. Не е имало никаква реакция

Аз ви споделих как сама се захрани с банан. Вчера й дадох да си хапне пак, като десерт след пюрето. Е, днес в акото имаше черни нишки. И каката така "понасяше" банана, надявах се поне малката да е без реакция, но уви.

# 99
Алтая чувала съм че при всички бебета от банана ставало така.  Не е че не им понася банана , а просто променя акото което е нормално .

# 100
Ами не знам, да си призная честно. Като съм говорила с приятелки, не са ми споменавали за черните нишки, като конци в изпражненията. Спомням си, че тогава педиатърът не обърна внимание, не вярвам и сега.
Иначе захранването върви тромаво, изяжда около 40-50гр пюре, търси си млякото и това е!

# 101
Матей като яде банан и той имаше черни нишки но не съм видяла да има някакъв проблем. Вече цял месец яде банани и всичко е наред.
Камилията действа с натрупване, поне 4-5 пъти на ден и после по едно две. Преди лягане също, за да спи спокойно. Гелчетата нищо не помагат особено при пробиването на венеца, само силен алкохол за майката хаха.
Какви буйки купихте и от къде, дайте линк. Вече сме с лятна количка и ни се виждат и дрехите и краката и всичко и искаме да сме представителни.

# 102
Ходих днес и още няма ембрион даже 4+ (видя се само "торбичката") , ще стане с хапче обаче , събота и неделя ще отсъства в града и не иска да поеме отговорност докато я няма. 450лв😶+40лв за прегледа .... Понеделник в 10 (3хапчета)или две бяха. ММ иска второ дете и даже ми предложи да остане , но като се замисли какво преживяхме преди 7м как стигнахме до раждането. И ме вижда сега , че пак не съм добре с високо кръвно съм още от сега. А след като родих никога не ми се качвало , взехме общо решение , че не сме готови писхически , а аз физически...

Айлиз съм я водила да и лееят куршум и да и четат водата , вярваща съм и съм виждала успех. Червен конец не и слагам , но на количката и на леглото има синьо око закачено. Слагах и на блузата , но лекарката се скара , че може да си докарам беля с тази безопасна и това манисто и е права. Мама ми е казвала , да и слагам зад ухото черно (примерно една малка точка от черна молив) понякога го правя ,но в повечето случаи забравям. Според мен се консултирай с консултант по сън, скъпо е , но имаш нужда и ти си човек.

# 103
Имам едно питане, относно захранването. Бях дала царевична каша с праскова и банан (самата каша беше такава, не съм добавяла праскова и банан). Води ли се че е захранена с праскова?

# 104
Кадерайче прегръдки! ❤️ Всяко нещо с времето си. Най-важни са сега мъниците, те имат нужда от нас на 200%.

Веси аз два пъти съм го водила да му местят сърце и да го прежуравят (както се води при мюсюлманите). Наистина показа, че имаше уплашен от нещо и вече е по-добре. Тогавае плачеше постоянно докато спи - много силен неуспокоителен рев през 10-15 минути. Скоро мисля пак да го заведа.

Общи условия

Активация на акаунт