ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 085
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Вестерос
Също така за мен Елена е малка за месо. Трябва да има навършени 6 месеца. Тя може да ги хапва, но за организма да не е ок това.
двама педиатри ми казаха че може вече месо и гастроентеролога ни в София също млякото пак го намаля дори да не дам пюрета всички млека са пробвани и накрайници сменяхме и биберони е нищо само за това на дм бейби лов прояде Другите не ги иска
Тогава може би трябва да се пуснат изследвания някакви.

Всеки месец снимам месечинката с едни карти с месеца.

# 196
Altaya ох успокои ме .Може би защото само се кърмим така. А сиропа определно ще даде отражение на резултатите ,няма как. Аз също предлагам вода, пие по 20мл някъде на ден , другото е лигавене на чашата само Grinning
Аз също мисля като Тифани че е малка Елена за месо. Трудно ще го преработва коремчето. Може да пуснеш ПКК за всеки случай.

# 197
Здравейте, момичета! Да ви се похвалим, започнахме вчера със захранването и ние, малката не беше в някакъв див възторг от пюрето, но пък лигавника и лъжичката я очароваха:)) та в този ред на мисли, дали някой има опит с бебешките прибори на doodle от 6+?  Чудя и се какви съдчета да й взема на малката мишка 🤔

По темата за първата страничка- според мен няма нужда в следващите теми да ги има и списъците.

Ние с малката си правим снимки за всяка месечинка у дома, аз се кефя да снимам, имам фотоапарат и си измисляме по нещичко без да е гига претенциозно.

# 198
Днес захраних с оризова каша. Направих я от оризово брашно, вода и добавих кърма. Е, голяма грешка🤭 Кой да се сети, че от кърмата се втечнява. Но успя да пробва 2-3 лъжички, и 2-3добавих към пюрето. Утре ще внимавам повече! Имам и инстантна на Хипп, ще пробвам и нея.

Когато детето е захранено с каша по време на обяд, ако искам да я дам на отделно хранене, пак ли да замествам постепенно количеството, или да си дам колкото иска пък после да дохраня с мляко🤔?

# 199
Момичета, като правите повече от една порция пюре и затваряте в буркан за следващия ден, ГХИ при пюрирането ли слагате, или преди да поднесете за обяд? И кокосово масло слагате ли в следобедната закуска и по колко?

# 200
  • Вестерос
Гхи не слагам. По-добре чисто масло или рапично олио. В гхи ги няма важните мазнини. Кокосово не слагам, но като почна кашите ще слагам.

Кашата с кърма се прави на порции и после смесваш, за да не се втечни. Пак постепенно се въвежда. Може сутрин да я даваш, после да я изместиш за СЗ.

Ние днес бяхме на последна ваксина за сега. 70 см е вече, пораснала е с 2 см отново, обаче е качила само 250 гр Sad , а захранвам от 40 дни. Педиатърката каза, че си е добре детето, ама аз се притесних. Запазих часове за нефролог и ортопед.

# 201
Момичета, като правите повече от една порция пюре и затваряте в буркан за следващия ден, ГХИ при пюрирането ли слагате, или преди да поднесете за обяд? И кокосово масло слагате ли в следобедната закуска и по колко?

Снощи за първи път приготвих пюре от предния ден. Сварих си зеленчуците и като изстинаха ги прибрах в хладилника. Днес на обяд си ги пасирах, затоплих и тогава добавих рапичното олио. Не го слагам предварително.
Мисля, че вече е нормално да качват по-малко. Много са активни бебоците и май повече се издължават. Моите чак ги виждам отслабнали в сравнение със снимките от преди месец.

# 202
На мен педиатъра ми препоръча ГХИ и за сега ползвам него. После ще видим. А каши давам-значи мога да слагам по малко кокосово масло. Даже днес си правих ябълка на пара и добавих към оризова каша.

Гхи не слагам. По-добре чисто масло или рапично олио. В гхи ги няма важните мазнини. Кокосово не слагам, но като почна кашите ще слагам.

Кашата с кърма се прави на порции и после смесваш, за да не се втечни. Пак постепенно се въвежда. Може сутрин да я даваш, после да я изместиш за СЗ.

Ние днес бяхме на последна ваксина за сега. 70 см е вече, пораснала е с 2 см отново, обаче е качила само 250 гр Sad , а захранвам от 40 дни. Педиатърката каза, че си е добре детето, ама аз се притесних. Запазих часове за нефролог и ортопед.

# 203
На мен педиатъра ми препоръча ГХИ и за сега ползвам него. После ще видим. А каши давам-значи мога да слагам по малко кокосово масло. Даже днес си правих ябълка на пара и добавих към оризова каша.

какво е гхи

# 204
  • Вестерос

# 205
Аз пак да кажа за тази рапица, че много я ползвате. Момичета, не е подходящо това олио. Оставете ги ХИП, Владимирова и т.н. Рапицата е една трева, всеки е виждал жълтите полета, дето се снимат цяло лято в тях. Как си представяте, че се извлича това олио? На много висока температура и химическа обработка. Ползвайте краве масло, зехтин или гхи. Аз да си кажа, че искам здрави бебчета. Рапицата е най-евтина и за това от Хип слагат масово в поретата си. Не всичко, което изглежда добре е здравословно, особено в БГ.
Веси, аз отдавна почнах да готвя за два, три дни, така ми е по-лесно. Днес направих (най-накрая намерих селско пиле), пиле със спанак, картофи, морковче, целина и зехтин. За междинка, я сутрин, я следобяд на Барила пене го разварих, на пара направих пюре от круша и ябълка и всичко пасирах. Само ще добавям мляко евентулано ако не се хареса само така. Трудничко ми е, няма да лъжа. Ежечасно съм на мивката и с пасатора в ръка но за здравето на нашия Матей правя всичко.

# 206
  • Вестерос
Каква е гаранцията, че са по-здравословни? В България био няма като цяло.
Гхи пък за бебе не е препоръчително, защото е преработвано допълнително и както казах важните мазнини за мозъка са изчезнали.
Аз съм давала зехтин един път за проба. Мисля да почна да слагам с месото от понеделник.
Спанак не е препоръчителен под шест месеца да се дава на бебе, защото по-трудно се храносмила. Както и месото по същата причина.  Не знам кой я ползва рапицата, аз не съм давала. Весито днес за сефте я е дала.
Братовчедка ми, сега на седем, се беше изринала от краве масло.  Живее в Италия.

# 207
Каква е гаранцията, че са по-здравословни? В България био няма като цяло.
Гхи пък за бебе не е препоръчително, защото е преработвано допълнително и както казах важните мазнини за мозъка са изчезнали.
Аз съм давала зехтин един път за проба. Мисля да почна да слагам с месото от понеделник.
Спанак не е препоръчителен под шест месеца да се дава на бебе, защото по-трудно се храносмила. Както и месото по същата причина.  Не знам кой я ползва рапицата, аз не съм давала. Весито днес за сефте я е дала.
Братовчедка ми, сега на седем, се беше изринала от краве масло.  Живее в Италия.

.

На мен гастроентеролога като ги водих бебетата ми каза да ползвам рапично олио, а не гхи.

# 208
  • Вестерос
Мисълта ми беше да не се втеляваме толкова 🤗 Надявам се няма да се обидиш нещо Ваня.

# 209
Тифани, не веднъж съм казвала, че тук си помагаме и място за сърдене няма. Всеки си казва мнението, обсъждаме и така според мен сме си много по-полезни. Рапица ти ползваш бре🤣🤣🤣.
Мисълта ми беше да не се втеляваме толкова 🤗 Надявам се няма да се обидиш нещо Ваня.

Общи условия

Активация на акаунт