Новите предложения за наказания на пияни и дрогирани шофьори, които убиват човек на пътя

• 19 496
  • 572
  •   1
Отговори
# 270
Интересно ще е само ако я пратят в затвора. След като си реституираха половин България, нима мислите, че ще ѝ пука за цената на някаква кола? Още повече, че на снимките е някаква стара бричка.

Между другото аз не смятам, че една република може да има царе и княгини. Не знам защо продължават да ги наричат така.

# 271
Честно казано, този закон е едно от малкото неща, които са ми вдъхвали оптимизъм напоследък. Шофирането в България е един от огромните проблеми за мен като гражданин. Умирам от ужас при пресичане с детски колички, с малки дечица за ръка, при пътуване с автомобил където и да е извън София. Каквито и недостатъци да има законът, ще доведе до някаква промяна. Изтипосаха бая селебритис вече в пресата, дано продължи акцията и да се оказва натиск над всеки, шофиращ с високи скорости, пиян, дрогиран и тн. Коли, къщи, всичко да им се конфискува на всички жалки джигити, не ми е жал. Никой не може да се качи пиян/надрусан в кола по грешка. Нито по грешка да кара с 200 в час при ограничение 50. 
Ако има корупция в полицията, това трябва да се преследва отделно, но не значи, че законът тр да се отменя.

# 272
Прочетох за княгинята. Ами ... дано не се прави разлика между нея и обикновения човек.

Чета сега, че колата й е отнета. Мъжът й я защитил, че едното куче избягало и тя била стресирана заради това. Изпила чаша вино да се успокои. Това не било пиене според него. Явно и той като нея - пиеш, пиеш, ама щом ходиш прав, значи не е пиене.
Ами защо се качва зад волана след тая чаша вино? И дали е била само една?

Чета и че я грози затвор от 1 до 3 години затвор и глоба между 200 и 1000 лева. Да видим дали ще й се размине, защото е княгиня. Дано не. Трябва законът да важи еднакво за всички.

# 273
Как ли пък няма да влезе в затвора за тая простотия.

# 274

Защо да не влезе? Законът го придвижда като наказание за нейното провинение.

# 275
Да, простотия е да караш пил, независимо дали 1-2 бири или 1-2 ракии.
И всеки трябва да си понесе предвидените от закона санкции за подобни простотии, независимо дали е извършил произшествие, дали е ранил или убил някого или останалите участници в движението са имали късмета да се разминат без инциденти с пияния или дрогиран шофьор.
Не знам някъде в закона да е упоменато, че ако не причиниш катастрофа или смърт, не те грози наказание, дори да си под въздействието на алкохол или наркотици. Нито пък, че можеш да караш пил, ако си имал рожден ден, стресиран си заради избягало куче и т.н.

# 276
  • Буркина Фасо

Защо да не влезе? Законът го придвижда като наказание за нейното провинение.
кралските/царски особи не са ли със специален режим ? Smiley

# 277
  • Другата България
Още ли се връзвате на Нотарис?
Той няма да спре да провокира, тъй че щом ви се занимава....но е безсмислено.
Неговата теза е ясна, той си я заяви открито - трябва да е разрешено да се кара на 2-3 бири/или еквивалент на въпросните промили, и щом не си причинил ПТП или не си убил човек, значи всичко е ок, а хората, които налагат наказания за това са простаци /щом наказанията са простотия/. А, и трябва водачите да се спират за проверка само АКО са направили нарушение. Иначе да си оставим пиянките да си карат докато затрият някого, и ЕДВА тогава - стоп палка и наказание.
Добре, че нищо не зависи от такива като него. То сега закона е като врата в полето, не ми се мисли ако нямаше поне някаква спирачка /да удариш Ганьо по джоба/ колко още животи щяха да се затрият. Дано именно материалното накара някой да се замисли преди да седне пиян зад волана.
Нот, нямам идея защо ги твориш такива, но страшно грозно звучиш отстрани. Смятах те за разумен човек.

# 278
Законът не се интересува от това дали са били 2-3 бири, или чаша вино. Законът гледа промилите, а те доказано влияят на способността да се шофира. Освен това Калина не е дала кръвна проба, което май се води утежняващо обстоятелство. Не виждам впрочем защо пробата не стане задължителна?

# 279
Със сигурност не е само една чаша, ама те всички алкохолици така казват. Сега гледах по новините какво казват - виното не било алкохол, тя никога не пиела... Напълно си заслужават затвора.
За съжаление сигурно ще се окаже, че я дрегера не е бил сертифициран, я катаджията ще е объркал нещо в протокола, я друго.

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 01:37 от bboiko

# 280
  • Другата България
Напротив, Калина доброволно е дала кръвна проба.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/pred-btv-govori-sluzhitelka-ot-d … 1ddCizz0j5Mpg8uNw

# 281
Не е дала, Мери.
Има изявление на прокуратурата в Самоков от днес - отказала е.

К.С. е отказала да даде кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта. С протокол за доброволно предаване превозното средство е предадено на органите на реда. Предстои Районна прокуратура - Самоков да предяви на К.С. постановление за привличане към наказателна отговорност.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/08/20/4519722_prokuraturata … ef=home_NaiNovoto

# 282
  • Другата България
Е тази дето е била с нея казва, че е дала, Муньос и той твърди същото.
Сега на кого да вярваме?
Едит - секретарят на царя твърди, че е дала. Не Величка, която е била с нея.

# 283
И аз вчера чух и прочетох, че е отишла да дава.
Но съм по-склонна да вярвам на официалната информация от Районна прокуратура - Самоков.

# 284
  • Другата България
Е, ако не е дала /защо секретаря ще лъже, като е лесно проверимо това/, значи съвсем се е омазала.

Общи условия

Активация на акаунт