Новите предложения за наказания на пияни и дрогирани шофьори, които убиват човек на пътя

• 18 823
  • 572
  •   1
Отговори
# 330
  • Буркина Фасо
в селата има по-малко загинали от пияни шофьори, отколкото в градчетата. а столицата е водач в това съревнование.

# 331
  • Пловдив
в селата има по-малко загинали от пияни шофьори, отколкото в градчетата. а столицата е водач в това съревнование.
Ама естествено, че ще са по-малко загиналите, то няма много хора по селата.

# 332
  • Далечният изток
Когато и ако сте ти и децата ти там и ви удари, ще я съдят. Все едно да искам да разстрелят убиеца на Милен Цветков, защото пресичам на същия светофар.

Тази случка е все едно селския пияница да опре дувара на кръчмата, когато тръгне към  полунощ да се прибира. Нито си заслужава коментарите, нито наказанието.
Не искам да я разстрелят. Искам адекватно наказание. 1500 лв примерно. И понеже едва ли ще спре да кара пияна - другия път да и отнемат колата.
Тоест адекватно наказание за шофиране пиян е глоба?!
Ами НК казва лишаване от свобода Joy

# 333
  • Буркина Фасо
значи нормално е да не се пише за селските пияндета, а за градските.

# 334
  • Пловдив
Когато и ако сте ти и децата ти там и ви удари, ще я съдят. Все едно да искам да разстрелят убиеца на Милен Цветков, защото пресичам на същия светофар.

Тази случка е все едно селския пияница да опре дувара на кръчмата, когато тръгне към  полунощ да се прибира. Нито си заслужава коментарите, нито наказанието.
Не искам да я разстрелят. Искам адекватно наказание. 1500 лв примерно. И понеже едва ли ще спре да кара пияна - другия път да и отнемат колата.
Тоест адекватно наказание за шофиране пиян е глоба?!
Ами НК казва лишаване от свобода Joy
За първо нарушение не е ли глоба? Не съм сигурна, наистина не знам, просто не ми се е налагало, никога не карам пила алкохол.

# 335
Колата й вече е конфискувана.

# 336
  • Пловдив
Дано не и я върнат тихомълком.

# 337
Нищо не е конфискувано, колата е чужда. И е някакъв таралясник. Ще я оценят на 2500 лева и ще плати толкова евентуално. Според мен за първо провинение без ПТП е твърде пресилено наказанието затвор и наказанието отнемане на автомобил. За повторно може.

# 338
  • Пловдив
Няма значение, че е чужда, Калина не е откраднала колата, някой и я е предоставил, сега да я отнемат.

# 339
Дано не и я върнат тихомълком.
Няма да се учудя.
Нищо не й пречи да подкара и друга кола.

Нищо не е конфискувано, колата е чужда. И е някакъв таралясник. Ще я оценят на 2500 лева и ще плати толкова евентуално. Според мен за първо провинение без ПТП е твърде пресилено наказанието затвор и наказанието отнемане на автомобил. За повторно може.
Чужда, нейна, колата е отнета и тя е подписала протокол. Лично за мен конфискуването на колата в тези случаи не е удачен вариант и трудно би постигнало желаните резултати.
Никакво значение няма първо провинение ли, има ли ПТП или не. Санкции трябва да има за всеки, който шофира пиян или дрогиран. И са нужни проверки, много и постоянни. Не да чакаме княгинята, певицата или редовият потребител във форума да убие или осакати някого, за да разберем, че е карал пиян и едва тогава да го санкционираме.

# 340
Тая и баща ѝ откраднаха много милиарди от България, за една стара таратайка въобще няма да им пука. Затова трябва затвор, друго няма да има възпитателен ефект.
В случая има ПТП. И наказанията са такива при над 1.2 промила, под това първия път е само глоба.
По твоята логика, ако аз сега дойда и те пребия от бой, ама не те убия, само в гипсово корито те вкарам, е ОК само да ме глобят, защото умрял няма, първи път ще е.

# 341
  • Далечният изток
Колата НЕ Е конфискувана. Може да бъде отнета по сега действащия закон само от съда. Вече го коментирахме. Толкова ли е трудно да се проумее, че полицията НЕ отнема МПСта, нито ги конфискува?! Това се прави от съда. Засега. Доколкото разбрах, ще се промени разпоредбата за отнемане на автомобили след парламентарната ваканция.

# 342
  • here and now
Моето мнение е, че много голяма част от тези, които коват законите и следят прилагането им осъзнават, че са потенциални извършители, та ще си направят вратички за всеки случай.
Не вярвам в правосъдието в нашата държава. За мен то е бизнес, както образованието, здравеопазването и всичко останало...
Аз така мисля, надявам се да греша...

# 343
Те тия дето коват законите имат имунитет срещу всичко. Техните синчета са не потенциални, а редовни нарушители. Както и съдийските, прокурорските, полицейски и т.н.
Толкова ли е трудно да се проумее, че полицията НЕ отнема МПСта, нито ги конфискува?! Това се прави от съда.
И полицията не може да ги задържи до произнасянето на съда?

# 344
Добре, автомобилът не е конфискуван. Отнет е, иззет е - какъв е правилният термин? - и според информацията в медиите Калина в подписала протокол за това.

Общи условия

Активация на акаунт