Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 274
  • 721
  •   1
Отговори
# 255
Така е,всеки греши-но е за наша сметка 🥺 затова сега ще ходя на 3ма фетални,че и с 2 бебета съвсем могат да се “объркат”,а пренатест на близнаци не е достоверен..
Мн е важно да се следи пулса всеки път-нищо им няма на бебетата.

# 256
  • София
елфасе не трябва да приемаш неметилирана фолиева киселина с метилирана. Та най добре спираш комбинираните витамини.

Абе каква е тази нова мода със стресирани ембриони от Уз 😁, за пръв път я чувам... Винаги всички лекари са ми пускали, даже още от пета седмица.

Иначе Фъстъче имаше до скоро Чавеева график за юни та звъни, аз не се бия са нея, правила съм при нея със сина ми, сега искам при нейните ученици, по внимателни и спокойни са уж.

# 257
  • София, България
Ама и аз хич не се бутам, просто не ги знам другите по имена 😃 знам няколко и за тях ще пробвам, ако не - накрая при който има. Даже и при Атанасова да си отида не го намирам за проблем, АГ-то ми го отвори на въпрос. Аз лично не мисля, че имам някакви обременености и проблеми. Днес гледа и кръвотока към матката, всичко изглеждаше наред. Дори самата тя каза, че надали ще излезнат високи рискове за тези неща при мен. Единствено ми се иска хубаво да го огледат самото бебе, органи, крайници…

# 258
  • София
Аз лично съм фен на д-р Калев в Щерев, ама нямаше часове. Ще дам отзиви понеделник как е д-р Василев.

# 259
Момичета, водях, че има доста от Варна. Къде ще се следите и евентуално при кого обмисляте раждане?
Аз съм от Добрич, но мисля да се следя във Варна, а за раждане още не мисля, карам ги едно по едно, аз съм и със ТАС серклаж и не знам дали има компетентни във Варна за махане на такъв.

# 260
Здравейте и от мен Simple Smile Минавам само да ви поздравя и да пожелая на всички безпроблемна бременност и много усмивки. При мен келешчето се очаква в началото на декември, 12-13 години след първото.

Имам едно питане относно прием на Омега 3 и 6, както и Б12 - някой приема ли ги допълнително и дали бихте препоръчали конкретен производител? Взела съм си Омега 3 и 6 от един био магазин, в течна форма, но понеже ми се гади, искам да сменя с таблетки.

Второ питане, дали някой има впечатления от МБАЛ Св. София? Попаднах на добър лекар там (по мои лични впечатления) и мисля да проследя бременността си там, както и да родя при него, живот и здраве. Ще се радвам, ако някой има впечатления и ги сподели.

Хубава вечер, дами Simple Smile

# 261
Здравейте, момичета.Ние изкарахме ужасна нощ в спешното😔 Към 17:00 получих много силни киселини (поне така мисля,викам си явно и мен ме почва) обаче те се преобразиха на болка по целия корем и около пъпа...нещо като спазми все едно имам страшна мускулна треска на корема.Звъннах на АГ прати ме в спешния им кабинет...с бебчо всичко беше наред ,но се усъмни за апендицит и така към спешното.Докато чаках там да мина всички изследвания ми мина корема такова натискане беше от 3 доктора ,че вече накрая не знаех къде ме боли.Нямах температура,повръщане диария,но имам завишени левкоцити (левкоцити-17.36 / неутрофили-15,55 / неутрофили процент -89.56.)Пуснаха ме да си ходя ,(защото не исках да оставам в ИСУЛ 😳),но никой не ми каза с точност с апендицит ли съм ,  възпаление ли или нещо друго ? Направо не знам какво да правя сега,вече не ме боли така силно корема ,ама на моменти леко ме наболява.Някой има ли по завишени левкоцити?Благодаря 🍀

# 262
  • София
Миа добре дошля, голяма разлика ще е при вас. Имам приятелка раждала там, ама тя заради лекаря който изражда там беше, имаше малко драми, ама предполагам е лична историята. За б12 дефицит ли имаш? За омега мисля втория триместър да го почвам, взимам едни капсули които са много хубави.

Пиволини звучи ужасно, дано не е апендицит. Знам че по време на бременност се завишават левкоцитите и неутрофилите, че тялото приема като възпалителен процес бременността. Какво казаха лекарите да тях?

# 263
[quote author=Мацето link=topic=1556453.msg46477590#msg46477590 date=1

Пиволини звучи ужасно, дано не е апендицит. Знам че по време на бременност се завишават левкоцитите и неутрофилите, че тялото приема като възпалителен процес бременността. Какво казаха лекарите да тях?
[/quote].   
Нищо не казаха ,освен имал завишени левкоцити това малко ни тревожи ...Никой не обясни от къде може да е болката.

# 264
Аз пия омега - 3 на хапчета на допъл хертз, дозата е 2 на ден, но аз пия по 1. Причината е, че не ям риба и морски дарове и от това омега 3 не ми се повдига и е окей( след консултация с аг).

Левкоцитите са ми 10.8, при 3.5-10.5 референтни.  Питах тук, казаха, че е окей и при бременни може да има завишаване, четох и в други теми същото. Моето аг нищо не ми каза също.

# 265
Thekitten и при мен през деня утрогестана излиза, то каквото трябва е усвоено, останалото е непотребно.

Pivolini надявам се не биха те пуснали с апендисит да си ходиш, възможно ли е да е някакъв колит, проблемк с ходене до вц имаш ли ?

За омега 3 - започнах я и я спрях защото влязох в болницата за отлепването, където док ми обясни, че трябва да се внимава ако се пие с кръворазреждащи, та мацките на аспирини, фраксипарин и др. да знаете омега след консултация с лекар защото създава и тя в комбинация предпоставки за кървене и отлепвания

# 266
Момичета, водях, че има доста от Варна. Къде ще се следите и евентуално при кого обмисляте раждане?
Аз съм от Добрич, но мисля да се следя във Варна, а за раждане още не мисля, карам ги едно по едно, аз съм и със ТАС серклаж и не знам дали има компетентни във Варна за махане на такъв.

Здравей аз ще се следя при доктор Анжел в АГ Варна. Тя ми е репрото и просто по-добре тя да си продължи.

# 267
  • София
Да, утрогестанът и при мен се чисти през деня. Понеже съм вече в 12-та седмица и намалих дозата по схема, на 2х1 съм.
За първа ФМ съм записана при др Испилиева в Щерев по препоръка на доц Андреева, която ме следя до сега. Там имат пълен БХС, вкл скрининг за прееклампсия. За втора исках да ходя при др Богданова, но като гледам как си отменя часовете и за “компенсация” ме записаха друга седмица, между две пациентки, та да не съм изпуснала срока за ФМ, и като четох мнения за нея, че напоследък претупвала ФМ за 5 минути, мисля ме ще пропусна при нея в крайна сметка.
За втори триместър, ще взема пакет в Щерев да се следя, при д-р Милчева. В този пакет влиза и късна ФМ в края на 5-ти месец.
По НЗОК също се записах да се следя, в Майчин дом при д-р Златков, по препоръка на приятелка.
За раждане още не съм решила къде. В Токуда имат всички удобства и дори пренатални отделения за недоносени бебенца недай Боже, но там е станал голям конвейр. Пред АГ-то висят с часове. Чака се, претупват те и за следене - не бих се следила там.

# 268
Ох чудя се този утрогестан до коя седмица може да се слага, понеже срещам тук 12, другаде 14, на мен заради отлепянето ми го изписаха, след 12 спира действието му ли :/ понеже от днес съм 12 навършена и се чудех

# 269
Tinydevil-не,нямам проблеми с ходенето до тоалетна от 17:00 вчера съм си ходила три пъти и е съвсем нормално нито запек ,разтройство или повръщане.Ако някой е имал апендицит,може ли да сподели какво е ?

Общи условия

Активация на акаунт