Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 255
  • 721
  •   1
Отговори
# 270
Пиволини, аз апендисит не съм имала, но имах бактерия в стомаха като бях 7 клас и не успяха да я лекуват с нищо - 2 месеца адски болки и на легло понеже не можех да се храня, та да си излезе сама, дали е възможно да те видят за бактерия стомашно-чревна ?

# 271
  • София
По принцип стандартно до края на 12-та, но не се спира отведнъж. Ако си имала отлепяне, пий го както са ти го дали! Някои жени слагат и до 16-та. Аз ще вървя към спиране от следващата седмица, но предпазливо. По принцип в 13-та вече трябва да има плацента, която поема функциите на жълтото тяло (прогестеронът).
Pivolini, това с предполагаемия апандесит не е шега работа! Консултирай се с втори доктор ако трябва!

# 272
О няма да го спирам, докато не кажат, че няма отлепване вече, просто ми беше чудно дали не пречи на нещо, но щом не-продължаваме напред .

Бих била изумена ако 3ма доктори са пуснали Пиволини с апендисит да си ходи, дано не е това

# 273
  • София
Ох чудя се този утрогестан до коя седмица може да се слага, понеже срещам тук 12, другаде 14, на мен заради отлепянето ми го изписаха, след 12 спира действието му ли :/ понеже от днес съм 12 навършена и се чудех

Виж аз го слагах от 26та до 36та,щото действа и като естествен серклаж на шийката. Така че ще го слагаш най-вероятно докато не се изчисти отлепването. Това до 12та седмица е когато е след ин витро, инсеминации, повтарящи аборти или е имало зацапвания.

# 274
Много благодаря Маце, продължавам значи до края ако трябва 😁

Вмъквам въпрос само за утрогестана - сутрин и наобед като го сложа лежа по час и половина - два, това като време достатъчно ли е, понеже после знаете я до тоалетна ти се доходи, я вода ти се допие

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 09:09 от Tinydevil

# 275
Здравейте,момичета и аз да споделя аз съм на БХС и фетална морфология на 29 в Оскар при  д-р Янкова ще дам после мнение,моето АГ ми я препоръча каза,че резултатите са готови веднага или най-късно на другия ден по имейл пък ще видим

# 276
pivolini аз бях миналият Петък със вкарано съмнение за апандесит от АГ , от спешен кабинет. Бяхме на коремен хирург и на двамата доктори вътрешни болести. Както казваш и ти от толкова натискане на корема забравих къде ме боли. Моите изследвания на кръв и урина бяха в норма като левкоцитите ми са 8.75 при висока граница 10.5
При мен болката беше ниско долу в десен яйчник , и заради това беше съмнението, но се оказа,че всичко е наред и е възможност за разтегнат мускул.
Съветвам те да минеш поне през един коремен хирург , за да се свирят мненията,не се оставяй на случайността и да чакаш. Всичко ще отмине !

# 277
  • София, България
pivolini, те другите са казали всичко. Пожелавам ти да минава бързо каквото и да е! ❤

Anito_m и на мен АГ-то ми препоръча Янкова. Ще пробвам и при нея за час. Simple Smile тя била собственичката на Оскар.

# 278
pivolini, те другите са казали всичко. Пожелавам ти да минава бързо каквото и да е! ❤

Anito_m и на мен АГ-то ми препоръча Янкова. Ще пробвам и при нея за час. Simple Smile тя била собственичката на Оскар.

Като мина ще кажа мнение Simple Smile как е минало

# 279
Мацето, Омегите и Б12 не са ми предписани от лекар, но първото ми дете има лека форма на дислексия, обикновено те са дифицитни при дислексиците, коментирах с проследяващия ме лекар и той каза, че в такъв случай мога да пия допълнително, но нямам препоръпка за производител, марка и т.н. Около мен има доста деца с дислексия, на мои колеги и приятели, всъщност е доста притеснително колко често срещано е, ако обръщаш внимание, понеже някои хора не различават изобщо симптомите, докато децата не тръгнат на училище и не се установи, че има някакъв проблем. Нямам идея дали реално би помогнало, но няма и да навреди, предвид, че не ям особено риба, семена и т.н., предвид и качеството на храните, които приемаме, ще се радвам, ако някой има добър опит с добавки и го сподели.

По една друга тема, понеже съвсем не съм наясно с изследванията, които вече много са напреднали, бихте ли ми казали - правите си пренатален тест, когато излязат недобри резултати на първия биохимичен скрининг или си го правите, поради опасения и предразположение към наследствени заболявания и възраст или си го правите за собствено спокойствие, без да има показания? Понеже не съм мислила да си правя, но като гледам колко масово се прави, може би е препоръчително и само биохимични скрининг + ехограф не е достатъчен?

# 280
Аз ще правя пренатален тест понеже имам далечен роднина с Даун, и един с леко умствено увреждане. Иначе съм на 25 години, моите приятелки на моите години изобщо не са си помисляли за пренатален тест, но аз искам да съм спокойна колкото мога. 🤷🏽♀

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 11:50 от Н И А

# 281
Аз направих теста поради фамилна обремененост и това че на единя преглед АГ видя нещо което не му хареса. Това е моята причина да се подложа на пренатеста.

# 282
Mia_Q пренаталния тест е пожелателен в предвид високата му цена спрямо БХС и Фетална.
Ние с ММ ще го направим изцяло за наше лично спокойствие,като нямаме информация и някакво съмнение за наследственост от някой роднина.
Иначе само БХС+фетална е напълно достатъчно,но историята е показала доста случаи на притеснени родители след БХС и за да се спести подобен стрес,  правим и пренаталния тест.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 12:11 от diorgg

# 283
Към тези, които правят пренатален тест - базовият ли направихте или разширеният?
На 33 съм и нямам конкретни основания за притеснения, но се чудя кой да избера…

# 284
Към тези, които правят пренатален тест - базовият ли направихте или разширеният?
На 33 съм и нямам конкретни основания за притеснения, но се чудя кой да избера…

Лично мен , АГ ме посъветва да направим разширения,така и така даваме пари,разликата не голяма (все е висока цената) по-добре да се изследват максимално много варианти.

Общи условия

Активация на акаунт