Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 236
  • 721
  •   1
Отговори
# 285
Аз момичета вчера бях на преглед по майчино здраве,редовен при АГ,гледахме бебчо голям е 64мм и е 12 и няколко дни,всеки път ми пусна да чуем сърчицето му,тя казва,че няма проблем това,в понеделник съм на БХМ и фетална морфология.Не знам дали съм споделила,че имам миома която по мнението на докторката е външна и доста далеч и се надяваме ако расте  да няма проблем да расте страничко.
И на няколко пъти като си говорехме и тя ми казваше спокойно при млади момичета не раждащи може и чак ми стане хубаво тъй като съм на 32 и почти всички мои приятелки родиха на 25-28 години и сега някак като си говорим едва ли не съм стара в техните очи

# 286
  • София
Взехме решение за пренатест, след загуба миналата година в 8 г.с. и възрастта ми 40 години. Нямаме фамилни обременености и други индикации за проблем, но въпреки това ми е притеснено.
Аз избрах разширения пакет, но ако нях на 33 години, щях да избера базовия.Flowers Hibiscus

# 287
Въпрос - разширеният Вижън пъкет включва тризономии, които са в рамките на бременността или последствия за плода и след нея?

# 288
Ами момичета по препоръка на снощния хирур отидох днес на контрола.Чувствам само леко неудобство отгоре на пъпа ,но иначе съм добре.Пак ми пуснаха кръв и ехограф.На ехографа нищо не се вижда ,а левкоцитите са спаднали на 13 което е почти добре.Казаха да се наблюдавам,но не мислят ,че е апендицит.И все пак никой не каза какво може да е😔. Благодаря на всички за отговорите❤️

# 289
Момичета, от както лежа се чуствам като болна, нямам апетит. Нищо не ме боли освен целия кръст където ми бият инжекциите и едвам се обръщам на страните си. Дали се разболявам наистина или от лежането ми е така отпаднало.

# 290
  • София
Смятам да направя Вижън основен, защото включва достатъчно, след БХС и ФМ. На 40 съм, но нямаме в рода Даун или психични заболявания, нито някакви генетични мутации. Нямам предишни изгубени бременности или аборти.
Притеснявам се и от усложнения по време на бременността, тъй като имам диагностицирана хипертония от няколко години, наследствена по бащина линия. Затова разширеният БХС ми е важен. Но АГ-то ме успокои, че не е казано че ще развия непременно прееклампсия. Ако АХ се контролира и няма отоци, белтък и албумин в урината на по-късен етап, не се развива. Но е изключително опасно усложнение, което в най-благоприятния случай завършва с преждевременно раждане на живо дете (имам случай на позната, родила след прееклампсия в 8-ми месец и детенцето има проблеми със зрението). А най-неблагоприятният не ми се коментира изобщо.
Вярвам, че ако се следим редовно и сме попаднали на добри лекари, всяко потенциално усложнение може да бъде избегнато на 99%.
Не знам как се взима морално изборът за продължаване или не на бременността в случай на откриване на вид тризомия или друго увреждане и се надявам никоя от нас да не се изправя пред такъв.

# 291
Момичета, от както лежа се чуствам като болна, нямам апетит. Нищо не ме боли освен целия кръст където ми бият инжекциите и едвам се обръщам на страните си. Дали се разболявам наистина или от лежането ми е така отпаднало.

Аз лежа от петък и да, в началото така се чувствах, но наблюдавай се и виж. Според мен и от стреса аз също не ядях, вчера като си ме прибра моя вкъщи вика отслабнала си 😁

# 292
Така и така подхванахме темата за пренаталните отново, аз да питам за пренатален тест в Сънево, вместо на Вижън -  дали знаете каква е разликата между пълния пакет на VERACITY и Veragene. Хич ме няма в тези неща, гледах, рових и още повече се обърках

# 293
Може ли някой да ми разясни какво означава ако показател АРТТ е под норма ? Бях почти 2 месеца на терапия аспирин и клексан 04 заради лека форма на тромбофилия, но ми ги спряха от 14 дни зарази изкървяване. Утре съм на лекар, но ако може някой да ми разясни ще съм благодарна . Всъщност прилагам изследванията ако някой е вещ моля за коментар.

# 294
Това Аптт сочи за скъсено кръвосъсирване, странно е че са спрели клексана заради извървяване, Аспирина може да е виновен за това, доколкото знам НМХ не води до такива неща.

# 295
Искам да ви питам, че от няколко дни ме мъчи- някой пие ли магнезий, и ако да от коя седмица, понеже знам че е много полезен, но не знам от кога 🤔

# 296
Това Аптт сочи за скъсено кръвосъсирване, странно е че са спрели клексана заради извървяване, Аспирина може да е виновен за това, доколкото знам НМХ не води до такива неща.
Спряха първо аспирина и през 2 дни казаха да бия клексан, но като бих на трети ден отново изкървих без отлепяне, хематом или каквото и да е. Затова го спряха и него.

# 297
Аз пия Алеракт в който има и магнезий от 6 г.с. когато получих първото си зацапване.

# 298
Аз пия Алеракт в който има и магнезий от 6 г.с. когато получих първото си зацапване.

А каква дозировка ?

# 299

А каква дозировка ?

Сутрин и вечер по една таблетка. В упътването пише по една таблетка дневно, но аз реших да се доверя на моята АГ.

Общи условия

Активация на акаунт