Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 117
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ани, ако е леко и светло кафеникаво и без други болки и крампи, не е притеснително.
За АГ-тата - аз се следя и на частно, и по здравна каса.
Дами, умората я чувствах доста тия дни. Вече средата на 12-та седмица. Докога?? 🤷🏽♀🤔

# 451
  • София
До раждането и след това 😂. Шегувам се, има едно просветление втория триместър, ама не е дълго. Аз също бях смазана тази седмица...

# 452
  • София, България

Тука малко се получи - добре, че е шегата, та да си кажем истината 🙈 Grinning

Наистина втория триместър в повечето случаи става по-добре. После почва пак да става тежко, киселини, умора. Но няма как. Ще търпим и ще си чакаме здрави бебета Hug

# 453
Момичета, при мен вместо да се подобрява гаденето, става по-зле. Вчера повръщах, коремът ми е постоянно подут и раздразнен. А си мислех, че скоро ще започнат да отшумяват симптомите.

# 454
Добро утро, вече съм 9та седмица и 2 дни, но гаденето продължава. Вече не знам какво да правя, не повръщам, но ми е постоянно гадно на корема, всичко ми мирише гадно, не понасям парфюми и всякакви миризми. Вода също едвам пия, ужасна ми е. Кога ще ми премине този гаден период?

# 455
Аз съм в 14та седмица и вчера пак повръщах от един парфюм на мъжа ми. Всичко е много относително. Но съм много по- добре от преди.
Предната бременност с приключването на пъривия триместър станах друг човек. Бях много енергична и си имах апетит.

# 456
+ 1 за д-р Бабаков в Пловдив. И аз се следя при него, изражда в Селена. Цените, представени в предходни мнения, са за жени без здравти осигуровки. Около 2000 лева е при осигурените.

За течението - на тъмно бельо можеш да слагаш ежедневна превръзка, за да следиш положението. Но тази опция важи ро-скоро, ако имаш оплаквания и течение. Ние с този утрогестан нямаме начин да не слагаме.

Момичета, предстои ми ФМ, има ли някой в Пловдив, който да препоръчате? В понеделник ще питам и АГ, но все пак.

# 457
Здравейте,дами☀️Аз имам един работен казус😁 Имах огромното желание да си работя до септември ,ако разбира се мога да го скрия до тогава ,че не искам никой да не знае от работа...Но вчера колегата ми (единственото ми другарче 😁) ме сюрпризира ,че вече не издържа и напуска след месец .За мен това означава отново обучение на човек(евентуално,защото нашата шефка иска двама да работят за 5),повече работа,извънредни часове.А аз вече едва издържам😔Работя в кухнята на ада на тортите 😁.12 часа прав в 13 квадрата с три конвектомата и два котлона при 37 гр адуса като постоянно отгоре се чува -дайте торти ,няма торти,нещо на витрина ,бързо бързо....и вече не издържам.Та въпроса ми е мога ли да си взема болничен от АГ такъв дето ще е непрекъснат и направо да го връща на шефката и така да и кажа ,че съм бременна и съм до там? Или има някакви процедури с някакви документи и трябва да в уведомя по -рано?Като цяло не заслужават никакво обяснение,защото наистина отношението им е покъртително и не заслужават,но си оставих образованието и работата за да стана сладкар 🤣,че се оказа моята мечта,а сега не мога да докарам до 6 месец на работа .Извинявам се за много дългия пост ,ама помогнете със съвет🍀

# 458
  • София, България
В коя седмица си, pivolini?
На година имаш право на 180 календарни дни в болничен. Трябва така да ги сметнеш така, че да ти стигнат до издаването на 45-дневния преди раждането. Горе долу се пада когато си около 11-12 седмица вече можеш да си вземеш първия двуседмичен (или едномесечен- нека ме поправи който знае колко е първия от лекар) и после се ходи на ЛЛК комисия. Това е с идеята да нямаш прекъсване и да трябва да се върнеш на работа за 1-2 седмици преди 45-дневния, че тогава става гадно. 🙈
Също така си вземи и под внимание ако до момента от началото на годината си ползвала някакъв болничен!

# 459
purple_peanut сега съм в 11 с и 4 д.Но аз мисля да си изкарам до края на юни и мисля ,че ще ми стигнат дните.Въпросът е как да им кажа ?Направо си отивам с болничния и казвам чао ,или преди това трябва да ги осведомя,че съм бременна с др документ?

# 460
Не е нужно да чакате 11-12гс. Ако не ви стигнат вместо лкк се минава телк-на практика за нас е същата процедура и се сливат с тези 45 дни. Не съм чула отказан болничен на бременна.
Уведомявате я с болничния,в който ще пише заплашващ аборт-а съм в такъв болничен още от 5 гс. Издава се от лкк за 30 дни и се продължава с още толкова всеки път като изтече. Днес ми го продължиха с още 30 дни.

# 461
purple_peanut сега съм в 11 с и 4 д.Но аз мисля да си изкарам до края на юни и мисля ,че ще ми стигнат дните.Въпросът е как да им кажа ?Направо си отивам с болничния и казвам чао ,или преди това трябва да ги осведомя,че съм бременна с др документ?
Аз точно така направих с предишната бременност- директно с болничния, казах довиждане и не стъпах 2 години там 😁

# 462
  • София
Не е нужно да ги уведомяваш за бременността с друг документ. В болничните ще си пише. Защо да им казваш чао? Нали ще си взимаш болничните като работеща и осигурена? Да не вземеш да ги улесниш като напуснеш?
Фъстъче, какъв е проблемът да прекъснеш болничните и да се върнеш на работа преди излизането в майчинство ако искаш? Това не ти променя правата за след това.
От 3-ти месец до средата на 8-ми, 180 дни или 6 месеца стигат идеално. Дори няма нужда от удължаване с ТЕЛК комисия. Но дори ако почне жената от втория, с проблемна бременност, няма как да не й дадат удължаване накрая. Няма логика.
Общо взето се връщаш на работа само по желание.

# 463
Vikodi , аз се записах при д-р Стоилов на ФМ по препоръка на моето АГ . Виждам ,че и други момичета от групата са при него за ФМ .
     И аз щях да кажа ,че няма нужда да пресмятате.  Ако не ви стигнат дните има ТЕЛК . И аз не съм чула на бременна да откажат . Тъй че спокойно .
    На второто си работно място директно им занесох болничния . Той е достатъчен документ ,че си бременна и няма как да те пипнат .На първото им казах просто, но там са по - разбрани.  🤗

# 464
Благодаря момичета❤️.ЛейдиРоуз ще им кажа чао просто защото няма да се мярна повече там 😁 не че ще напусна.Еми значи ще си изкарам до юни и живот и здраве ще си почиваме 🍀

Общи условия

Активация на акаунт