Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 131
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
Аз нямам против аспирина, когато се прилага при нужда- тромбофилия или друга диагноза да, но ей така както ми го изписаха на мен без изследвания или каквото и да е просто “ей така” не е окей.

# 436
Ани, аз съм от Пловдив. Изчела съм всякаква информация за всички АГ-та, като на най-препоръчваните и ревютата навсякъде. Ти къде мислиш да израждаш?

Бабаков - уникална апаратура, малко по-кратки отговори. (Изражда в Селена)

Кичеков - мм.. професионалист е, не говори много, трябва ти да го питаш. Повече си комуникира след няколко посещения. Отново е добър. Изражда в Торакс (там нямат кувиози)

Ставрев - отново в Селената. Млад усмихнат, любезен и предразполагащ.

Карагеоргиев и Мюмюнова - са много хвалени за окръжна болница.

Това са тези, за които съм проучвала, съм разпитвала познати, които са се следили/раждали при тях. От там изказвам мнение.

Аз бях очарована от Илко Ненев в Селена, но не работи със ЗК.

Иначе къде ще раждам и аз не съм решила. То е много трудно като навсякъде има и добри и лоши отзиви. Много ми се искаше в АГ Селена, но днес разгледах сайта им. 3500 нормално раждане, 500 избор на лекар, 1000 присъствие на бащата (много държа) .. то тук станаха едни 5 000 където не съм сигурна, че ми се дават. А недай си боже се наложи да ми удължат престоя - 150 лв на ден за мен, 100/150 за ковиоз за ден. Сега търсих и актуални цени за Пълмед, но не намирам.

А относно държавните ММ е изключително против след като вчера отново по новините даваха за починала родилка в държавна болница в Русе.

# 437
Момичета , имам още иден въпрос. С хроничен синузит съм и си пръскам куикс с евкалипт . Мисля че не е противопоказно ,нали?

# 438
  • София
Thekitten според мен тези цени са за не здравно осигурени, защото даже и в най-скъпите частни софийски не струва толкова, обади им се най-добре да попиташ.

Ani_anito според мен става, не е с ксилометазолин

# 439
На мен ксилометазин  по принцип не ми дават . За синузит не било подходящо.
А за куикса питам
Заради евкалипта…

# 440
https://www.sinsay.com/bg/bg/klin-1440o-09m
Ето тези са клиновете , но вече не са на промоция. Аз съм слабичка попринцип , нося размер С , но сега поръчах М , защото вече имам малко коремче , а и искам още 2-3 месеца да ми стават. Та за мен М-ката си беше супер.

# 441
Аз също съм от Пловдив . Следя се при д-р Коскот ,работи със здравна каса ,но не изражда . Кадър е на Окръжна болница и пренасочва родилките там . Не е частна болница ,но отделението е сравнително обновено  .
     Селена си е доста скъпо.  Мисля ,че сега нормалното раждане е около 2500 , а секцио - 3000. Вярно е ,че има бели чаршафи , нощнички ,кетаринг по меню ,а родителите не носят нищо за бебето .Има доста кадърни лекари там ,както АГ ,така и неонатолози ,но на мен ми идва твърде скъпо . 🤗

# 442
Благодаря ви ,момичета. Ще решим къде ще ходя. Проблема е, че лекаря ,при който съм
В момента напоследък доста хора се оплакват от него. Аз съм
Ходила четири или
Пет пъти до
Момента още никакви изследвания не ми е пуснал. Даже ми стана интересно , когато го попитах за
Случая с рубеолата  дали да си пусна изследвания ми каза че
Няма
Смисъл трябвало да изчакаме, докато личния беше питал и ми се обади да ми каже , че
Задължително се пускат. Не знам нещо ми е така объркано с тези лекари ….

# 443
Като си взимах направление за ЖК ,тогава личната ми каза да мисля хубаво къде да се запиша ,защото съм имала право само веднъж да си сменям проследяващия гинеколог . Не съм проверявала дали е така ,но все пак да го споделя .

# 444
По повод АГ-тата ...може ли да се следа при един лекар по здравна каса и да ходя при още един на частно или трябва да сменя?
Въпросът ми е по повод това, че съм доволна от следящия ме АГ, но тя не изражда ...а пък ми се иска, този при когото ще раждам /дай Боже/ да ми знае положението поне от 5-6 месец....знам ли

# 445
Аз ще правя точно така. Ще съм по ЗК при АГто ми, която не изражда и на частно ще си ходя при доктора при който ще раждам. Няма никакъв проблем.

# 446
Момичета, преди малко влезнах да се изкъпя и ми се стори , че имам като кафеникаво на бельото . Бях с тъмно бельо и не съм сигурна на сто процента. На преглед съм чак в понеделник . В момента нямам нищо, нарочно си обух Светльо бельо и няма нищо. Не знам
Какво да правя….

# 447
Ani имаш ли болки, зацапване при избърсване след ВЦ?

# 448
Нямам болки, нищо ми няма. Просто ми се стори на бельото като се събличах да се къпя. Но нося тъмно бельо и не мога да преценя. През десет минути съм в тоалетната, нищо няма сега .

# 449
Според мен не се притеснявай и паникьосвай. Следи се за болки, за цвета на течението ако стане червено или получиш силни болки върви до спешното да те прегледат за твое успокоение. Аз вече два пъти имам кафяво течение и първия път много се уплаших. И аз бях така през 5 минути ходех и се проверявах, стреса си оказва голямо влияние наистина. Прегледа ти не е толкова далеч, но се следи и си почивай повече. Пожелавам успех и да е фалшива тревога!!

Общи условия

Активация на акаунт