Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 267
  • 721
  •   1
Отговори
# 225
И аз също мисля да се запиша за ЖК в Токуда, както и живот и здраве пак там да раждам. Предният път не бях доволна от лекаря си за ЖК, който само измерваше бебето и единствено казваше, че ще родя секцио, защото било застанало с дупето надолу. И това от началото до края само като информация....

Вече за лекаря, който отблизо ме следи (водя се рискова бременност) си му имам телефон и винаги ми отговаря.

# 226
Аз се следя при Поптодоров в Салвебис (изражда в Шейново), имам записан час и за Мая Василева във Вита, за края на Юни, за да си сверя часовника. Но за момента много си харесвам Поптодоров и май ще си остана до края при него.
Ани, Лидокаина е разрешен - аз дори по едно време го ползвах под фирмата на спрей, като се учихме да слагаме Фраксипарин.

# 227
Момичета, слагали ли са ви упойка през бременността? На мен ми се е отчупило много малко парченце от пломбата и все си мисля , че ще трябва
Да отида да ми се оправи, но последния път усетих чувствителност в зъба и зъболекарката предложи да изчакаме. Със сигурност трябва да се работи с упойка.
От моя зъболекар знам, че ако не е крайно спешен случай е най-добре да се работи през втория триместър. Не помня защо, но ми беше обяснил нещо подробно за развитието на плода, упойките и каза, че това е времето да поправяме,  ако има нещо.

# 228
Аз се следя при Поптодоров в Салвебис (изражда в Шейново), имам записан час и за Мая Василева във Вита, за края на Юни, за да си сверя часовника. Но за момента много си харесвам Поптодоров и май ще си остана до края при него.
Ани, Лидокаина е разрешен - аз дори по едно време го ползвах под фирмата на спрей, като се учихме да слагаме Фраксипарин.

Мая Василева е страхотна, ходила съм при нея на прегледи, много е обстойна в прегледите

# 229
Валерита, как вървят нещата при теб? Намаляха ли 4-те см отлепяне?

# 230
#Мацето, не мога да разбера дали всичко е нормално, защото напоследния ред има нещо написано. Следващия ми час при гинеколога е на 06.06., но ако е нещо, което трябва да се вземе под внимание...
И да ви попитам момичета, кога при повръщане трябва да се обърнем към лекар. Днес всичко, което изпих и изядох го повърнах, едва сега успях да изпия един чай и да изям варен картоф. Килограмите са ми надолу, стигнах 44,5 при 1.70.

# 231
Принципно за опасно повръщане с нужда от лекарска помощ се води когато повече от 24 часа не може да се задържат течности. Но според мен е доста индивидуално, може и при други условия да почувстваш тежка дехидратация и нужда от помощ, ако се чувстваш много отпаднал и без сили.

# 232
Thekitten, още нямам идея, на 31ви ми е ФМ и там ще видим как върви. Понаболява ме леко, от време на време, но цялостно е добре положението. Лекаря вика, че на този етап бил доста по-малък шанса от спонтанен аборт от такова отлепяне, та си стискам кълки и палци да е прав.
elface, рядко добър резултат. Вземи си само Метилирана фолиева киселина и си бомба!

# 233
  • София
Elface подкрепям Валерита, само имай едно на ум че основния панел не покрива всички мутации, но щом тези са ок нямаш нужда за момента от повече. И да, мета ФК.

# 234
Благодаря ❤️

# 235
Thekitten, още нямам идея, на 31ви ми е ФМ и там ще видим как върви. Понаболява ме леко, от време на време, но цялостно е добре положението. Лекаря вика, че на този етап бил доста по-малък шанса от спонтанен аборт от такова отлепяне, та си стискам кълки и палци да е прав.
elface, рядко добър резултат. Вземи си само Метилирана фолиева киселина и си бомба!

В коя седмица си? Може и да си написала по-нагоре извинявай предварително.

# 236
Valerita, това и което казваш и мен успокоява за отлепването, аз съм в 12 г.с от утре мисля или вдругиден 🥹 ти у вас ли лежиш, на каква терапия си, че съм забравила вече

# 237
  • София, България
Вие сте се връщали от фетална, аз се връщам  едва от втория си преглед Grinning всичко е наред и така като гледахме днес, това дете ще бъде страшно диваче… не се спря на едно място и понеже вече съм имала една бременност АГ ме попита дали не можем да отложим пускането на пулса, да не го стресираме още повече. Съответни не го чухме, но аз не държа.

Включвам се за феталната: “нахока” ме, че съм запазила за Марковс, защото на първа фетална и БХС там не изследвали риск от прееклампсия и някакви други рискове, които на нея каза, че са ѝ важни. Каза ми, че на втората мога където искам, но на първата искала да види всички рискове и или в Щерев или Оскар. Та в четвъртък ще се моля да е останал час някъде Grinning

# 238
Утре съм вече 11 гс, обясниха ми, че след 12 седмица вече има и плацента и е по-здраво захванато, съответно отлепянето не е толкова страшно. Иначе съм на стандартната терапия от нош-па и утрогестан, но за последния месец не е помогнало.

# 239
A на леглови режим ли си или се движиш ?

Общи условия

Активация на акаунт