Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 154
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
Н И А спокойствие и почивка, аз също много го мисля, но си налагам да се фокусирам над друго. В болницата изчетох много английски и американски форуми по темата - там на жени с огромни отлепвания са препоръчвали единствено pelvic rest което е без тампони и секс, пътували са, разходки и всичко, хапчета не им изписват дори. Нашите доктори тук подхождат с екстра внимание и ни дават всичко, което е възможно Simple Smile надявам се това да те успокои поне малко Simple Smile

# 406
  • София
И аз имах кафеникаво зацапване 3 пъти, без кръв и само единият път леки крампи. Нито веднъж не беше констатирано отлепване. Разбрах че в рода ми едната баба е имала цветна бременност и може и да е нещо такова.
По отношение на открит завишен риск от прееклампсия, пишете, че веднага ви изписват аспирин протект. Не е ли малко рано?
На мен ми дадоха превантивно натаспин заради допълнителния прогестерон и въпреки, че е от естествени съставки, в дните на зацапване го спрях да не стане беля.
По отношение на пренаталното програмиране, смятам че положителни ежедневни мисли към бебчо да е здраво, силно, красиво, уверено и т н. може да допринесат за неговото самочувствие и увереност по-нататък. Интелигентността и разни генетични параметри се наследяват, разбира се, но не и чувството че си желан, обичан и те виждат като бъдещо, талантливо, успешно и здраво дете и човек. За стреса по време на бременността, по-добре да се намали до минимум.
Смятам да си поръчам колагена по препоръка на Мацето.

# 407
Здравейте,момичета и аз да се включа прочетох за възглавниците,аз си купих преди една седмица и съм много доволна,попринцип спя на една страна,винаги е било така и сега спя така,но без възглавницата не ми беше удобно сега ми е добре
Относно симптомите на повечето хора знам че към 13 им минава всичко гадене ,повръщане,а мен два дни ме е хванало гадене,не повръщам,но каквото и да хапна и след това ми е гадно,дори и от плодове до преди това ми бяха супер приятни.
Явно всички ще са на опаки,а аз на терсене както се казва

# 408
И аз имам един може би глупав въпрос, но имате някакъв признак за прееклампсия или в рода ви се предава, защото виждам, че доста се пише за това, а аз го чувам за първи път и се чудя сега дали да си пусна и аз изследвания?
Извинявам се отново, ако звуча нелепо

# 409
Определено успявате да ме успокоите. Едиственото ми притеснениe остава, че понеделник съм на работа и не мога в момента да си взема повече болничeн. Но както споменах по-нагоре работя на бюро, ще го карам лежерно и ще се щадя максимално, надявам се да мине по-бързо този труден период.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 14:22 от Н И А

# 410
  • София
Аз лично имам диагностицирана хипертония от няколко години. Тя се предава по наследство. Само по себе си високото кръвно увеличава риска, но не е единствено условие. То може да се отключи по време на бременността както гестационнният диабет и при жени, които никога не са имали такива оплаквания. Прееклампсията е усложнение, което настъпва в по-късна бременност както при хипертонични, така и при жени, които никога не са имали високо кръвно преди или най-често не са следени и не са знаели, че имат. Това усложнение съчетава рязко покачване на кръвното, оттоци и албумин в урината. Ако не се реагира навреме, може да доведе до отказ на жизнени органи и пренатална и майчина смърт!
Може да се отключи от голям стрес. Моя позната го е отключила в 8-ми месец след смъртта на майка си...В резултат е родила детенцето си преждевременно, със зрително увреждане.
Явно разширеният БХС може да открие повишен риск от развитие на това усложнение и да се действа превантивно. При редовно наблюдение и взимане на адекватни мерки при нужда, се превентира отключване или стопиране на започнала прееклампсия. Дотук се изчерпват моите познания по въпроса. Не искам да се задълбочавам повече да не психясам. Имам доверие на лекарите, които ме следят.

# 411
  • София
Определено успявате да ме успокоите. Едиственото ми притеснениe остава, че понеделник съм на работа и не мога в момента да си взема повече болничeн. Но както споменах по-нагоре работя на бюро, ще го карам лежерно и ще се щадя максимално, надявам се да мине по-бързо този труден.

Сложи си само нещо на което да вдигнеш краката , за да не седиш съвсем седнала и ще си ок.

# 412
Н И А, както ти е казала Мацето, или ако имаш опция за хоум офис ще е още по-добре. Другото е болничен от личния лекар - има право до 10 дни да ти даде Simple Smile

# 413
Vuda ще съм ти благодарна, макар че в момента отшумя, бях си взела гавискон.

НИА за жалост не.
Аз имах зацапване без отлепяне един път, после втори път зацапване с отлепяне. Спирането на зацапването или кървенето обаче знам, че не означават, че отлепването го няма.

ЛейдиРоуз благодаря ти ❤ аз бях забравила и въобще нямаше да се сетя да проверя, чета само тази тема и добре, че беше ти да разбера.

Симптоми .. много тестено ми се хапва. Да не кажа предимно. Болят ме много гърдите и са станали още по-чувствителни. Едвам си намирам поза за сън, че и на подутия корем да ми е удобно и на гърдите .. и тъкмо метна крак върху ММ и намеря перфектната поза и той мърда и разваля всичко. Сега се боря с умората след моето залежаване, тъй като можех да си го позволя и покрай вируса и отлепянето само лежах и ядох .. та сега ми е малко трудно, но се справям бавно, но славно

# 414
някой чувал ли е за пренатален тест Nativa и имате ли мнение за него ?

# 415
Момичета, аз днес си получих изследванията и вече съм убедена, че е от аспирина, защото времето за съсирване ми е 360; време на кървене 180, тромбоцитите ми са 200, та наистина се следете и внимавайте с аспирина !!! Също се оказва, че бактерия нямам, явно първата проба е била замърсена .. защото не виждам как за 2 дни терапия ще я убия

# 416
  • София
Момичета, аз днес си получих изследванията и вече съм убедена, че е от аспирина, защото времето за съсирване ми е 360; време на кървене 180, тромбоцитите ми са 200, та наистина се следете и внимавайте с аспирина !!! Също се оказва, че бактерия нямам, явно първата проба е била замърсена .. защото не виждам как за 2 дни терапия ще я убия

Ако си пила АБ, излиза фалшиво отрицателен резултат по време на приемане на АБ

# 417
За бактерии не се ли прави изследване отново след поне месец?

# 418
Здравейте момичета, минавам само да кажа ,че си поръчах няколко клина от sinsay, днес пристигнаха и са супер. За 15 лв ли колко беше бройката са си много добре , плътни , не прозират , също и една много сладка рокличка ,която ще изпробвам довечера ☺️ от Лидъл например клина за 10 лв е много тънка материя ,прозираща. Хубав ден на всички !!! 🌞🌞🌞

# 419
Маце не съм пила нищо, слагах само Макмирор свещички 3 дни това е, а микробиология ми взеха докато бях в болница защото било задължително

Общи условия

Активация на акаунт