Защо искате деца ?

• 70 971
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 2 265
А-а-а, да ги нямаме такива - като е жив и здрав, защо го е домързяло днес да пусне прахосмукачката? Извинение има само ако е болен!

# 2 266
В свят, в който можеш да бъдеш какъвто поискаш независимо от биологичния ти пол, защо трябва да подражаваш на традиционните ценности? Защо момичетата да се учат да готвят, а не момчетата?

# 2 267
  • Paris, France
Магдена, съболезнования на съученичката ти. В мир да почива рожбата и! 💐 Жестоко е да загубиш дете и е много жалко, че си е отишъл млад човек.

Четох ви по диагонал.

Големият брой деца на жена, във Франция се дължи основно на имиграцията. 40% от децата под 5г са имигранти или деца на имигранти. 25% от бащите и 23% от майките на новородените са родени извън Франция и не са французи. В Италия е подобно, но нямат много имигранти второ и трето поколение. Тук има повече разнообразие, с доста бездетни и повечко семейства с по 3, 4 и повече деца. В България повечето жени имат по едно дете, рядко две. В гимназията нямах нито един съученик от семейство с три деца или повече. Сега вече има. Бездетните не са много, макар че се увеличават. Та, имането на малко повече деца не се дължи на късото майчинство и яслите. В Нигер, Мали и Сомалия едва ли имат и 16 седмици майчинство и ясли почти няма, а имат по средно 5 или 6 деца. Смъртността е висока и затова раждат по повече, а и не ги изучават и сондират до 30 или 40г.

Не съм съгласна, че французите не са близки с родителите си. Доста са близки и родителите помагат на децата си с каквото могат, включая жилище и гледане на внуци. Даже и данъчната система е със семейна насоченост. Примерно, всяко дете може да получи по 100 000 евро от всеки родител без да плаща данъци и това на всеки 15 години. От баби и дядовци по 30 000. Много хора слагат узурфрукти на жилища за даден период на името на внуци за да плащат по-малко данъци. Вчера децата ми се върнаха от ваканция при баба си с тлъсти чекове за университетските такси и подобни за братовчедите. В градинката виждах баби с внуците.

Моята свекърва оставяше свекъра сам по 6 месеца и идваше на студа да помага с внуците. После идваше той 😻. Вреше се в едностайка, а ние и живеехме в апартамента. Всяка вечер пращаше тенджери и тави с манджа, та чак ми призляваше. Постоянно искаше да взема децата. Бебето не го давахме, защото сучеше.

Тук лежащо болните старци отиват в дом, дори и да имат съпруг. Жените им и майките им ходят да ги видят, но не ги гледат и обслужват. Децата им също, някои всеки ден.

Северните не са много близки с родители и се изнасят рано. Италия, Испания, Гърция и Франция са си дупе и гащи. Е, не всички.

И пак, въпреки условията, имиграцията, броя деца на жена пада във Франция и половината 20-25г не искат изобщо да имат деца. Моите деца също не искат деца. Казват, че е трудно, скъпо и тъпо.

# 2 268
Че на още една съученичка единственият син вече не е жив - разби се с кола в катастрофата, за която говорят тия дни. Sad(( И ако как шофираме, зависи от нас, освен от късмета, много други неща са само късмет.
Това е от най-големите нещастия, които могат да се случат за един родител. И е без значение, че е единствено дете. И три деца да имаха нямаше да им е по-малко тежко.

Сега дъщерята на 16.5г. иска да започва шофьорски курсове и взе да ми става притеснено. Добре че при нас това е дълга процедура и до истинска книжка се стига чак след 2г. обучение и практика, но на пътя не е важно само ти да си безупречен, има и много други опасности независещи от теб.

# 2 269
Нямам никакво притеснение за книжките на децата. Само да не ги среща неподходящ човек на пътя. Всички шофираме, виждаме какво е. Господ да ги пази, и нас също!

Последна редакция: ср, 15 май 2024, 19:30 от B2022

# 2 270
Много е красива! Да ти е жива и здрава ❤

# 2 271
Благодаря! Толкова се развълнувах днес, като гледах всички деца пораснали, красиви - ето затова искаме деца.

# 2 272
Чаровно и естествено момиче.

# 2 273
И ние с ММ сме на мнение, че базови умения са необходими. Той малко се престарава с интереса ѝ към коли, но щом тя е съгласна, не се обаждам.
Но най-вече я учим, че уважението е двустранно.
Според близки прекаляваме с подсигуряването, но това съм видяла в моето семейство и това смятам за правилно. ММ има негативен пример, майка му(защото е жена) не е получила нищо от родителите си.

Магдена, да са живи и здрави е най-важно. Пожелавам от сърце на всички.

В2022, много е красива. Да постига с лекота целите си.

# 2 274
Аз нямам дилема дали искам деца. Жалко само, че не поисках повече. Жена ми беше готова и няколко още да отгледаме, но да й ги дадели на 3г. Sunglasses То така всеки може.

# 2 275
Много е красива♥ Успех ѝ пожелавам, да я приемат в университета, който си е избрала.

# 2 276
Аз нямам дилема дали искам деца. Жалко само, че не поисках повече. Жена ми беше готова и няколко още да отгледаме, но да й ги дадели на 3г. Sunglasses То така всеки може.

Да си кажа, честно и аз така, ако може около 5г.🤪😂.

# 2 277
Жена ми беше готова и няколко още да отгледаме, но да й ги дадели на 3г. Sunglasses То така всеки може.
И после да ги вземат пак като станат на 13, и да ги върнат като навършат 23.

# 2 278
  • София
Гледам почнали да ни плашат, че ако не слушаме тях, ще трябва да слушаме арабските мъже Joy Демек, изберете по-малко гадния господар? Wink И пак за всичко виновни жените, на западните мъже им дай по цял ден само да работят, за да издържат жена и колкото се може повече деца Laughing

Много ироничен коментар от мъж предвид темата Laughing Много забавно стана тук Joy

Б2022, страхотно момиче, красавица! Да ти е жива и здрава! Ама я скривай от тук по-бързо, хич не е мястото, да си показваш дъщерята...

# 2 279
B2022, поздравления! Успех и късмет на красивото ти момиче!

Общи условия

Активация на акаунт