Защо искате деца ?

• 70 935
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 2 310
Слагате думи в устата ми, които не съм казвал. Свободни съчинения не ми се коментират. Няма как в един пост да изредя през какви неща още сме минали и докъде сме стигнали за да ви се изясни пълната картина. Не е и нужно.

# 2 311
Най-добре нищо да не казваме на децата си и на нищо да не ги учим. И никакви забележки. И ако сгафят някъде, да търсим виновниците другаде. Щото децата трябва да са безгрижни и необезпокоявани. И свободни.

# 2 312
  • София
Ако Филомена грешно е интерпретирала мнението на Яху (което е донякъде очаквано предвид мъжките мнения в темата), то в момента нейното мнение се извърта и изкривява много повече Rolling Eyes

# 2 313
  • France
Младите майки изпитват чувство за вина, че не кърмят или е било за кратко, защото други майки им начукват канчето.
А, представи си, че и бащите се намесят? Знам за такъв случай.

Яху, надявам се, че не съм те разбрала, въпреки че е доста показателно, че започна с готвенето и завърши с кърменето.
Ако бяхте питали баща ми щеше да започне с това да има професия и пари, и да завърши с да може да шофира за да е независима от всякакви типчета, които не могат да карат, но се святкат за да свалят мацките.

# 2 314
Мисля ,че темата отиде много далеч . Разберете ,че всеки вижда нещата от своя гледна точка с примери около него ,близки ,роднини и тн.
Живота е цветен с различни хора , който имат различни представи и цели за него.
Да приемем на друг виждането и мнението му ,няма нищо лошо. Разводнихте темата с много дълго и широко обяснение всеки прав за себе си. Дали да имаш или не деца си е личен избор и не трябва да се съдят хората който са избрали да нямат .
Бъдете добри друго всичко е излишно 🙏

# 2 315
Кърменето беше споменато като нещо ценно за което дъщеря ми е изключително благодарна на майка си (над 2г). Никой не е тръгнал да я учи на това, но е било предпоставка наред с всичко друго изброено тя да е толкова здрава и неболедуваща колкото е била винаги. Да има някаква представа от готвене беше в същата връзка, да може и тя да продължи да се храни с домашна и здравословна храна каквато единствено е употребявала. Никой не я учи да се подготвя за готвачка или слугиня на когото и да е, а да може да се грижи сама за себе си и в бъдеще. Не отглеждам принцеса, която да чака принц да я обслужва защото нищо не умее. Но това че го умее с нищо не я задължава.

# 2 316
  • France
Факт е, че всеки има своята гледна точка
Ще се опитам непохватно да перифразирам Пушкин:
Мечката учи меченцата как да бъдат мечки
И това е нормално
Лисицата учи лисичетата как да бъдат лисици.
И това е нормално
Човекът учи малките си да бъдат като него
И това е престъпление

Не мога да приема, че едно дете бива учено да бъде благодарно, че е кърмено. Кърми се, защото на майката ù харесва и ù се отдава.
Аз не съм кърмена и съм била изключително здраво дете
Аз кърмих дълго и двете ми деца са болнави и с алергии. Препрочете Пушкин в оригинал. Може и да ви просветне.

# 2 317
Пак интерпретации. Къде написах, че е учена да бъде благодарна че е кърмена. Естествено е да се е интересувала как така другите се скъсват да боледуват, а тя само 4-5 пъти за 17г. Обяснено и е всичко което е било в тази връзка и тя изказа благодарност на майка си за това. Нито и е искана благодарност, нито е учена да ни благодари.

# 2 318
  • France
Мда бе, обяснява ù се нещо, за което няма доказана корелация, но е в нейна полза и хоп - благодарност. Но не била учена. Rolling Eyes Хайде, хайде, приказката за доматите и колците я знаем.

В един написан текст има много повече информация, отколкото авторът би предполагал. Начина на изложение, подредбата на идеите, изразните средства... и тези неща се натрупват и буквално рисуват портрета на човека зад екрана.
Едно е да напишеш "уча детето ми да е самостоятелно, да е независимо, да знае какво е по-добре за него". Друго е да напишеш, че е важно да може да готви и да знае ползата от кърменето. Плюс "великите" традиционни ценности.

# 2 319
  • Paris, France
Едното ми дете и ММ не се интересуват от готвене. Може да си приготвят храна ако няма готова в момента, но по-скоро дрънкат на Uber. Другото ни дете е любител-кулинар, но само на ястия, които обича и основно на японска, корейска, италианска и френска кухня. Нарочно нищо не ги караме да правят. Животът учи и като заживеят сами ще се научат да домакинстват. Моите родители и свекърите не са можели нищо да правят докато не са се изнесли. Ние с ММ също. Аз не знаех къде стоят прахосмукачката и метлата в къщи. Не знаех как се пускат миялна и пералня, нищо. Не съм простирала, нито прибирала пране редовно. Само гладех по някой мой парцал ако няма бабиера наоколо. Научих се. За пръв път пуснах фурна като бях бременна с първото дете. За втори път като бременна с второто 😇.

Кърменето беше на голяма почит в къщи. Котката кърмеше.

Естествено е да се е интересувала как така другите се скъсват да боледуват, а тя само 4-5 пъти за 17г. Обяснено и е всичко което е било в тази връзка и тя изказа благодарност на майка си за това.

Аз съм кърмена 1г и 3м. Отбила съм се сама, без насилване или отказ да ме кърмят. Бях болнава като дете и имах алергии. Първото ми дете е силно недоносено, с висок риск от инфекции, рискове от проблеми с очи, зъби, кости, мозък и всеки орган, за когото се сетиш. На кърма е бил 2-3м и после само на адаптирано мляко 2г, защото не можеше да яде. Мога да се сетя за всяка негова болест като дете, защото се броят на пръстите на едната ми ръка - ентеровирус на 1г, варицела на 5г, един грип на 8г и май това е. Никога не е носил очила, шини, брекети. Може зимата да излезе с мокра коса и по тениска, брррр. Другото дете е кърмено до 3 години и половина. Не е боледувала много, но боледува повече от брат си. Носеше и очила по едно време. А сега, де!

Важна е коластрата, но след това адаптирането мляко може да е по-полезно ако майката има авитаминоза или не се храни добре и няма кърма. Мога и проучвания да намеря по въпроса.

# 2 320
Пропуснете изразните ми средства. За човек над 30г. извън България те започват да губят тази стойност, която търсите между редовете.

# 2 321
  • France
И 60 години да живееш извън България някои неща не се променят.
Казвам го като човек, който често бърка правопис и словоред в една фраза.

# 2 322
  • Пловдив
Единичните случаи са като "познавам един, дето пушеше по кутия на ден и умря на 92 от падане от дърво". Само че всички пушачи, дето ги познавате, са така, или направо доказахте, че кърменето ще да е вредно. Wink
Хората, предполагам, са проучили данни за големи групи и нееднократно.
Не, това не значи, че е трагедия да не се кърми едно дете. Значи, че да се кърми, е за предпочитане. Така казват тия, дето уж са чели.

# 2 323
Yahoo, аз ако не съм те разбрала правилно се извинявам. Но мисля, че и Philomena не е разбрана правилно - тя искаше да каже, че възпитанието трябва да включва някакви по-високи идеали и главно - да създава начин на мислене в посока да се научи детето да уважава себе си, а не директно налагане на модел на поведение. Цитатът от Пушкин беше много на място.

# 2 324
Кое му е лошото на традиционните методи?
Лошото е, че не могат да се изпълняват защото няма пари.
Баща ми например много често е плюел всичките ми гаджета (че и сегашният), че не могат да си позволят лукса аз да стоя вкъщи да не работя и да раждам деца. Ако го питаш него изобщо кви са тия мъже? Да, ама няма - не става вече само с една заплата. Много малко мъже могат да си го позволят.

Общи условия

Активация на акаунт