Защо искате деца ?

• 70 809
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 2 655
Някои знаят и могат, но ги мързи. Пък и къде по-лесно е да дадеш едни пари.

Не е до мързел, а по-скоро до синдрома "никой не е станал пророк в собственото си село" - децата често не искат да бъдат учени от човек от семейството и се лигавят, саботират, скатават... Но с чужд човек е съвсем различно. Ние например нямахме шанс да учим детето на английски, просто не ставаше.

# 2 656
Колко да го обяснят по-добре от учебника? Там си пише всичко нужно (поне основното) и ако детето седне и прочете урока бавно и спокойно няколко пъти, вероятно ще го разбере. Ама къде търпение да се направи това вместо да се каже: "Мамооо! Нищо не разбирам! Я го прочети, разбери и ми го преразкажи ти!" Аз честно казано нямам нерви да се занимавам с такива неща.

Ако въпреки прочитането старателно на материала няколко пъти той остане напълно неразбираем и това е по всички предмети наред, остава да учим занаят, изискващ сръчност и/ или физическа сила.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 22:45 от Lorelada

# 2 657

Не е до мързел, а по-скоро до синдрома "никой не е станал пророк в собственото си село" - децата често не искат да бъдат учени от човек от семейството и се лигавят, саботират, скатават... Но с чужд човек е съвсем различно. Ние например нямахме шанс да учим детето на английски, просто не ставаше.

Това защото има пари за уроци, ако няма знаеш ли как ще почнат да възприемат.

# 2 658
Скрит текст:

Това защото има пари за уроци, ако няма знаеш ли как ще почнат да възприемат.

Никак, на тях не им пука. Просто ще си останат ненаучени.

# 2 659
Това не го вярвам.

# 2 660
Незнам защо. Както си седях и ми се доима.
И после като имах .... ми хареса.
И сега без детето не мога.

# 2 661
  • Пловдив
Тъй, ама честно си е. Предпочитам да платя, и да имам свободно време и аз вечер/уикендите. Много време ще трябва да прекарвам в преподаване. А така в 7 клас уроци - чиста работа, и трябват редовни и систематични занимания.
Освен това не знам някои от предметите, примерно децата учат непознати за мен езици.

# 2 662
Аз пък предпочитам с мен да учат, защото може да си изберат подходящо време, да разделят на части, ако се налага, да им помогна да се научат да учат правилно, а именно, отсяване на важните неща. Това ще им е от полза за цял живот после.  (Завършила съм английска филология и имам опит с преподаване.) В чужбина сме и някои предмети ги учат по различен начин, но основните се препокриват.
Това беше до 6-7 клас. След това си станаха самостоятелни и в момента двамата в горните класове ми носят само за подпис. Избраха си технически специалности, по които нямам никаква представа. Сигурно нарочно, да не им досаждам повече..... Малкия се опитва сам да се оправя също, но го проверявам.
Не го разбирам това с вечната помощ от родителите и бутането да учат. Все някога трябва сами да разберат отговорността си.

# 2 663
  • Пловдив
Ок, английска филология, ама ако детето иска да учи немски/френски/китайски/хинду? Ко прайм, пак ли няма частни уроци?

# 2 664
Ако ще е хинду, по-добре наистина учител, поне езика да научи как се казва.

# 2 665
  • Пловдив
Ако ще е хинду, по-добре наистина учител, поне езика да научи как се казва.
Ето, аз нямам и идея. Горе-долу толкова са ми познанията и по немски (данке, бите, толкова) - детето иска немски. КАК без частни уроци?

# 2 666
  • София
Винаги са ме изненадвали родители, които нито имат съответното образование,нито педагогически умения, но се смятат за адекватни да преподават на децата си.
За мен най-качественото учене е самостоятелното, а при необходимост - консултация със съответния преподавател.
Имам приятелка, която учи с детето си по руски, а самата тя няма и грам идея от езика. Кара на спомени от нейните ученически години, когато всички го учеха и понякога ме пита разни неща, понеже на мен езикът ми е един от основните. Понякога така произнася думите, че аз не я разбирам. И се чудя какво точно ще научи детето от нея, а това му е един от двата водещи езика в профила.
Аз помагам с уроците докъм 3-4 клас, когато още е ясно, че трудността не е в материала, а основно в съсредоточаването.
Натам всеки се справя със свои сили.

# 2 667

Кое не вярваш? Че дете, ако не му е интересно, няма да има никаква мотивация да учи?

# 2 668
  • София
Много зависи и от учителите. Аз с ръка на сърцето мога да се закълна, че съм по-грамотна от учителката на дъщеря ми.

# 2 669
  • София
Затова е от значение изборът на училище.

Общи условия

Активация на акаунт