Армения

• 10 731
  • 241
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Не става дума за пестене тук, а за цялостно усещане за комфорт. Аз съм супер доволна от екскурзиите и професионалното им провеждане, а не е като да нямам база за сравнение у нас и в чужбина. 50 лв. е нищо на човек за цял ден екскурзия и включени входни такси на забележителности. Само лифтът в България е 15 лв.
Но на който му се кара, да кара.

# 136
Здравейте, отдавна не е писано в темата, но ми се завъртя в главата тази Армения 🤷‍♀️
5 дни как е като време, гледам и голяма част от екскурзиите са по толкова? Имам препоръка за шофьор, но като цяло ме притеснява комуникацията - с английски дали ще се оправим? Хотели намирам доста на прилични цени, набелязах и места за хранене.. направо съм на един клик разстояние от начало на организация 🤦‍♀️

# 137
Ще се оправите в Ереван, макар че 90% от хората говорят руски, но има пътуващи, които не знаят никакъв език и пак се оправят. Huir организират еднодневни турове извън Ереван с групи на английски или руски, трябва да си кажете предварително. Сега септември е много добро време за екскурзия, нито жега, нито студ.

# 138
Баш жега си е. Все още.
Huir организират еднодневни
Hyur не беше ли?
https://hyurservice.com/en

# 139
Да, объркала съм буквата, за тези става дума. Октомври става също за разходки, но вечер има вятър, хладно е доста, трябва с дълги панталони, септември още става за рокли, но без летните горещини. А по-натам вече има сняг и по-трдуно проходимо извън столицата и планините...
На мен и юни вечер ми беше хладно, но това е друг въпрос, все пак не ги пращам юли и август, когато наистина е доста жега за разходки и екскурзии, по-топло отколкото е тук при нас, и планините не са разхлащдащи като нашите. Grinning Но е много хубаво, отивайте.

# 140
В момента температурата в Ереван е с 5 градуса повече от тази в София. И го дават да стигне 34 градуса. Следващия четвъртък пак така. През септември всеки ден да е над 30 градуса, си е жега, няма какво да се чудим. Климатични промени. Едно време като тръгвахме на у-ще, на 15 септ, бяха дъждове и студ. Сега септември си е летен месец и в България.
А в Ереван и Баку по принцип винаги е една идея по-топло оттук, от Пловдив (ако трябва да сравняваме с по-топъл БГ град).
И октомври... с дълъг панталон, това си е нормално, не е студ.
Скрит текст:
Аз и сега, в жегата ходя на работа всеки ден с панталони, това е нормално, спазва се приличие и етикет. В свободното си време.. може и по къси "гащи". До коленете.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 10:40 от diziler

# 141
  • Бургас
Цитат
направо съм на един клик разстояние от начало на организация    
Не се двоумете, започвайте! Yum
Армения ще остави спомени, неповторими и различни от всяко друго пътуване, по което и време от годината да е...Аз лично бях средата на октомври м.г. и беше прекрасно за разходки. Ползвахме услугите и на фирма HYUR SERVICE за две екскурзии и съм изключително доволна - екскурзоводи, организация, цена - супер! С препоръка - да са през ден, защото си е уморително 12-14 часа. Осигуряват и обяд на прилична/дори ниска/ цена. Пътуване с 4 нощувки си е напълно достатъчно. Успех!

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 10:38 от Аniksi

# 142
Айде стига вече си спамил всички теми с безумните си коментари! Не виждам какво общо има как ходиш на работа с екскурзия някъде, което е свободно време между другото!

# 143
Уау! "Спамил"? "Безумните си коментари"? Извинете, това е свободен форум, човек не може да изрази мнение ли? Що за реакция?
Казваш, че септември е идеално, "нито жега, нито студ", аз казвам, че е жега, 34 градуса не е толкова "нормално" и веднага нервни изблици? Ама моля, по-спокойно!

# 144
  • Бургас
Английски говорят младите, но и руски говорят.
Възрастните говорят руски.
Туровете на HYUR са със смесени групи, последователно на руски и английски. Даже англоговорящите бяха повече.
Септември е горещо, теренът около Ереван е само степи - няма едно дърво. Туровете са предимно в такива места. Ще е още по-горещо.
И се пригответе, че там Google maps не работи добре, но всички приложения на Yandex се справят отлично, включително и с градския транспорт.
Ако сте самостоятелно и без руски - никакъв шанс да се справите с градския транспорт, все едно сте в София през 90-те.

# 145
Градски транспорт, при условие, че има Яндекс(местния Юбер) на цени 2-3 пъти по-евтино от родните таксита?
Дори не съм се замислял да ползвам градски транспорт.

# 146
Туровете на HYUR са със смесени групи, последователно на руски и английски. Даже англоговорящите бяха повече.
Септември е горещо, теренът около Ереван е само степи - няма едно дърво. Туровете са предимно в такива места. Ще е още по-горещо.
Да, и аз препоръчвам Yandex + метрото (където го има, разбира се, само 1 линия е).

Hyur е много добър избор. Ние не бяхме с групи, а с private tours на Hyur
https://hyurservice.com/en/private-tours-armenia

Ако сте повече от двама души, излиза много по-евтино. Трима или четирима, ако сте.. е най-изгодно. Идва голяма кола, брандирана. Кара си ви по маршрута, както е по програма, но вие определяте къде да спре (за хранене или wc), като сте на някоя забележителност вие определяте колко време да стоите, никой не ви казва час. Ако искате 15 мин, ако искате 1 час. И после продължавате по пътя, имате пълна свобода. Шофьорът си ви чака. Има вода за всеки в колата.
Ние бяхме трима и помня, че платихме същото като цената за двама (с много малка разлика), но една сума като се раздели на 3 или 4 е вече доста по-изгодно.   
И да, потвърждавам, че през ден е по-добре, ако правите два дълги тура.  Ние бяхме в четвъртък и събота на 12 часови турове, а в "почивния" петък с експресния влак до Гюмри. И там е готино.

Hyur значи "гост" на арменски Wink

# 147
  • Бургас
Градски транспорт, при условие, че има Яндекс(местния Юбер) на цени 2-3 пъти по-евтино от родните таксита?
Дори не съм се замислял да ползвам градски транспорт.

Има една подробност, че не успяхме да се регистрираме с българските телефони - така и не получихме код за регистрация. Ползвахме веднъж, но го извика една арменка през нейното приложение.
Да, цените са перфектни.

# 148
Метрото е много евтино, буквално около 50 ст.  От Храпарак до жп гарата е 2 станции, за няма и 5 минути.
До и от летището сме ползвали маршрутка 201, беше 300 драма.
За останалите места... Yandex (инсталиран ми е в телефона още от Узбекистан) и пешачката, когато е в център/широк център, все пак трябва да се разглежда.
Вижте и голямата Синя джамия (персийска, с голям двор), води се една от забележителностите.

# 149
  • Бургас
Много е красива джамията и котките в двора й са много любезни Simple Smile
Нахлух и в Конд, който е много живописен, но може да ви се стори и стряскащ Simple Smile Това е най-старата част на Ереван, но прилича на нашите цигански махали.

Общи условия

Активация на акаунт