Армения

• 10 731
  • 241
  •   1
Отговори
# 150
Джамията е задължителна, понеже е единствена в Ереван, плюс това е шиитска, тоест по-различна от джамиите на Балканите, с които сме свикнали. Много е красива, и там също се нарича Синя, има и красиви орнаменти, но по-скоро беше тюркоазена, аз си бях занесла специална рокля в същия цвят, за да се снимам отпред, тогава имаше и рози и се получи много красиво.

# 151
  • Варна-София
Hyur е много добър избор. Ние не бяхме с групи, а с private tours на Hyur
https://hyurservice.com/en/private-tours-armenia

Ако сте повече от двама души, излиза много по-евтино. Трима или четирима, ако сте.. е най-изгодно. Идва голяма кола, брандирана. Кара си ви по маршрута, както е по програма, но вие определяте къде да спре (за хранене или wc), като сте на някоя забележителност вие определяте колко време да стоите, никой не ви казва час. Ако искате 15 мин, ако искате 1 час. И после продължавате по пътя, имате пълна свобода. Шофьорът си ви чака. Има вода за всеки в колата.
Hyur значи "гост" на арменски Wink

Благодаря за споделеното мнение. И аз съм се ориентирала към private tours. Ще сме 2 ма възрастни с един почти тийн. Считам че, ще ние много по-удобно. Относно спирането за обяд, те ли ни насочват към място, или ние предварително тябва да сме набелязали нещо?

# 152
По пътя винаги се минава покрай места за хапване.  Шофьорите ги знаят и просто се уговаряте докато пътувате, така или иначе всички искат почивки.  За трима е идеално точно такъв вариант.

Ето опции туровете  с цени са трима:
https://hyurservice.com/en/private-tours-armenia?f%5Bprice%5D%5B … %5Battraction%5D=

# 153
  • Варна-София
По пътя винаги се минава покрай места за хапване.  Шофьорите ги знаят и просто се уговаряте докато пътувате, така или иначе всички искат почивки.  За трима е идеално точно такъв вариант.

Ето опции туровете  с цени са трима:
https://hyurservice.com/en/private-tours-armenia?f%5Bprice%5D%5B … 0&f%5Bsorting%5D=¤cy=AMD&number-of-people=3&guide_language=0&resetPrice=true&f%5Battraction%5D=

Обмислям и трите дни да се мотаем по различни отсечки.  Само В деня на кацането и следобеда в деня на излитане ще прекараме повече време в Ереван.
Един глупав въпрос, избирайки тур имам опция за включване на хранене, това нали не значи че ако не я избера няма да се спре никъде Grinning, че мъжете ще ме унищожат Grinning . Предпочитам да си плащаме на място и за входни такси и за хранене.

# 154
  • Бургас
В туровете с по-големи групи искат предварително информация, защото местата, на които се хранихме не са заведения постоянно работещи. Отварят само за групите и приготвят храната, докато пътувате. Екскурзоводите звънят и съобщават бройката.
Едното ни хранене например беше в частна къща.
Навсякъде беше вкусно и много евтино спрямо нашите цени.
Ако искате преди да запазите тура, пишете и ги питайте.

# 155
В туровете с по-големи групи искат предварително информация....
Ако искате преди да запазите тура, пишете и ги питайте.
Ама тук не става въпрос за "по-големи групи", а за индивидуален тур. @MMFEB вече уточни, че става въпрос за трима души с частен тур, на същата фирма, в една кола, заедно с шофьора са четирима. По този начин пътувахме и ние. Никаква предварителна информация не трябва. Всичко на място се решава, като тръгваме и си говорим с шофьора. Има поне по няколко места, на които се има опция да се спре, и за WC, и за храна. В случая пътниците определят кога, къде и за колко време да спират. Шофьорът изчаква, ако искате 5 мин, ако искате 1 час. Кой колкото време иска разгледа и колкото време иска обядва. Шофьорът дава информация колко време е пътят до следващия обект и просто дава ориентир. Че ако се тръгне от Татев в 17 ч, значи примерно към 20 ч. сте обратно в Еверан... И не пречи, ако спрете за хранене за 30 мин, да стигнете и в 20.30.
В последния ден пък на идване от езерото Севан се прибрахме час по-рано, защото не сме се мотали. Искахме да минем и през Звартноц - амфитеатъра,  та минахме и оттам... и пак по-рано се прибрахме. При индивидуалните турове, няма спазване на програма с точни часове, само маршрутът си се спазва.

Естествено, че всички шофьори мислят, първо за почивките, храната, тоалетната и т.н. на пътниците. И се съобразяват.  Оставят по една минерална вода на всеки, още с тръгването, климатикът е включен според желанието на пътниците. Спирките и времетраенето на престоите - също. Пак казвам: говоря за индивидуалните турове, от 1 до 5 души в кола.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 17:56 от diziler

# 156
  • Варна-София
@Tintina, @dizlier благодаря много за допълнителната информация. Как ще се приеме ако поканим шофьора да обядва с нас за наша сметка? Долу горе в какъв диапазон върви бакшишът?

# 157
Те мисля, че с на някаква договорка с някои от заведенията, ако не се лъжа, изсипват им пътници, а пък за сметка на това са или с отстъпка, или безплатно, но не съм сигурен. На паркингите пред заведенията често се срещат и други коли, брандирани с Нyur, шофьорите се познават,  приказват си, пушат и си чакат. И на други фирми има, разбира се. Като ходихме до Каменната симфония бяхме с нов шофьор и пред едно от заведенията видяхме същия шофьор отпреди 2 дни, който ни води до Татев с др.група  и го поздравихме. Не знам дали да го каните на обяд, просто като се разделяте вечерта с него вечерта, дайте му там някакъв бакшиш, знам ли. Ние дадохме май по 5 долара на човек, той благодари и не отказа Grinning Последният ден мисля, че дадохме общо 10 долара или евро за тримата, не помня вече. По пътя си говорихме в колата колко да му оставим, като отбягвахме думата "бакшиш", че тя на много езици означава същото, та да не усети, че коментирме това. Ама си приказвахме "Колко да му оставим", хаха...
Иначе на Хюр се плаща по интернет, веднага пускат фактура и са коректни.
В 8.00 сутринта идват пред хотела (или мястото за настаняване).

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 09:07 от diziler

# 158
  • Бургас
Както прецените. Но не си просят бакшиш като нашите екскурзоводи. Даже едната отказа. Това ми направи много силно впечатление.

# 159
Според мен е много мило да го поканите на обяд, тъкмо да ви разкаже нещо, човекът ще го оцени вероятно, не заради безплатното ядене.

# 160
Армения е приказка.
Задължително до арката отидете, няма такава гледка. Повечето екскурзоводи водят и там. Ечмиадзин задължително посетете, невероятни места, особено за религиозни хора е много зареждащо.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 161
Препоръчайте ми място за настаняване в Ереван от което сте останали доволни. За двама става въпрос.

# 162
Guesthouse Azoyan (на 1 мин. пеша от Храпарак, тоест пл. Република), има всички удобства. И сутрин има закуска в 8 Wink С много висока оценка в букинг.
На 2 мин. пеша от метростанция, на 6-7 мин. пеша от маршрутка 201, която прави връзка с летището.

# 163
Прощавайте за въпроса, но има ли значение бюджета ?

# 164
Прощавайте за въпроса, но има ли значение бюджета ?
Да, до 150лв на вечер

Общи условия

Активация на акаунт