Любители на кучета - 135

• 27 154
  • 717
  •   1
Отговори
# 615
Аз имам теория - каквито стопаните, такива и кучетата Joy

# 616
  • Варна

Е,не....моите са много заядливи 🤣🤣

# 617
Ами, благодаря Satisfied !
Май си много права- ние принципно сме доста емоционални и  викащи, вкъщи( без да имаме италианска жилка)!

# 618
  • sofia
Освен, че е безумно красив, атлетичен и схватлив...и обича да пее, не виждам много общо между нас! Joy

# 619
Ами, благодаря Satisfied !
Май си много права- ние принципно сме доста емоционални и  викащи, вкъщи( без да имаме италианска жилка)!
14 години гледах пинчерка Simple Smile ми, много възпитана и добра беше, не лаеше истерично Smirk държеше се като ДАМА Grinning, не харесваше кучета само Simple Smile. Децата ми отраснаха с нея Heart

# 620
  • под тепетата
Честита годинка на Арес и от нас! Да е здравичък и черпен с лакомства подобаващо! Днес на плажа пак беше един красавец- тигров боксер. Гък не каза!

# 621
  • София
Буба на плаж и тя си трае - зяпа си и само ако някой се отбие при нея, тогава му "приказва" с опашка Simple Smile Нашият плажен проблем е опазването на кучето от хората (децата, най-вече), не хората от кучето Joy

# 622
Привет!
Включвам се с малко по-особен казус и се надявам на вашите съвети, че вече наистина не знам какво да правя...
Бременна съм, бебето е дълго чакано и мечтано.
Обаче с Гери от един месец насам не можем да се разберем, станала е много агресивна, не само към мен а и към моя мъж. Хапе ни
с всичка сила, здраво място нямам по ръцете и краката а е лято. Напада ме в гръб, скача върху корема ми, гледам да се пазя  но не винаги успявам.
Не знам дали това се дължи на първия й цикъл, дойде й преди два дни, но пък държанието й е такова от поне месец. Говоря й спокойно, галя я въпреки хапането и сякаш ме разбира какво й казвам, но още по-настървено започва да ме хапе. В никакъв случай не искам да се разделям с нея, аз няма да мога да си го простя а и тя не може без нас. А когато се роди бебето и ако прояви агресия и към него? Тогава не знам какво ще правим.
Моля за съвет ако някой е бил в сходна ситуация!

# 623
  • Варна
Боже, това е ужасно. Дано се справите.

# 624
И като ви се хвърли отгоре, вие как реагирате?
Променили ли сте режима ѝ, нещо ново у вас има ли, което я провокира?

# 625
Хубаво е ветеринар първо да изключи здравословен проблем. Ако такъв няма, на мен ми прилича на някакво доминантно поведение. За да няма такова, трябва да наложите правила и ограничения, от които на кучето да му стане ясно, че заема почетното последно място в семейната йерархия. Доста неща можете да направите за това, но си трябва да попрочетете и да видите какво може да работи при вас. Най-общо показвате на кучето, че вие сте лидера - хранене само с разрешение и задължително след вас, в помещението влизате първо вие, давате и взимате играчка по ваше решение, легла и дивани стават забранена зона. Ако прояви агресия, отстранявате кучето физически от ситуацията. Скоро май имаше един друг пинчер с бременно момиче с подобен проблем, която бързо си реши такъв проблем, точно установявайки йерархията в “глутницата”, ако иска да се включи.

# 626
  • Бургас
Предполагам, че Гери е дребно куче? Има ли година?
Има ли достъп до легла и дивани?
Къде спи?
Има ли постоянен достъп до храна? Ритуал на хранене?
Има ли нещо, което й е забранено?
Кога ви хапе, при какви ситуации, има ли ръмжене преди хапане?

# 627
Гери не е мини пинчер, от едрите е, тежи 6 кг и е доста силна. На 8 месеца е.
Има достъп до легла и дивани, има легло в спалнята ни, но идва и да спи при нас.
С храненето също имаме проблем, първо вечеряме ние и през това време е страшен лай, иска и тя да яде.
За хапането не мога да си обясня какво я провокира, изведнъж се нахвърля и започва да хапе, много рядко ръмжи.

# 628
Не знам защо повечето собственици на малки породи така неглижират възпитанието на кучето..То хубаво има достъп навсякъде, та и ви лае на главите докато вечеряте и вие нищо не сте предприели като мерки до сега 🙄
Команди знае ли? Най-вече думата "НЕ" .. Изглежда ми като да се опитва да доминира тя над вас.Явно не приема нито един от двама ви като водач на глутницата.И е време преди бебето да се появи, да ѝ покажете, че не е така.Трябва да ѝ определите граници и правила, които трябва да спазва.
Ограничете ѝ достъпа до леглата и диваните и да си стои само в нейното легло.Както ѝ е време да създадете ритуал за хранене.Научете я да яде преди вас, със вас или след вас.
Също недоумявам как изведнъж се хвърля да ви хапе и то без причина..
Явно има нещо, което я предизвиква..

# 629
Сега като се замисля, май и ние имахме един кратък период, горе долу беше голяма колкото твоето кученце , в който Мейпъл уж да се заиграе и се опитваше да ме гризне, но бяхме започнали обучението и. И в тези ситуации я парирах като я хвана на една страна и я държа залепена за пода, докато се укроти. Доста ми беше гадно, но отдавна не го прави, даже бях забравила за тези ситуации.
Също ритуал за хранене - сипваме в купата, оставяме на земята и чак като ни погледне, казваме 'Да, яж' и тогава си хапва.
Също като прясна майка с бебе и куче, като я озаптите малко, може да я научите на команди 'стой', 'не може' 'не така', доста работят за неща, свързани с бебето. Сега вече му краде чорапите и бяга весело или му ближе краката, но в началото си имаше напрежение и много много не харесваше бебето, но пък слава богу никога не е агресирала към него.
Щом е разгонена си мисля, че и кастрация след разгонването би помогнала да се поуспокои, но най-важното е йерархията, както момичетата по горе са казали.

Общи условия

Активация на акаунт