Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да помогна на дъщеря си, която е тормозена в детската градина?
Какви са някои начини да помогнем на дете, което е обект на тормоз?
Как мога да помогна на детето си да се справи с обидите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да помогна на дъщеря си, която е тормозена в детската градина?
Първо, уверете се, че продължавате да общувате с дъщеря си и да я подкрепяте. Обяснете й, че не всеки ще я харесва и насърчете я да съобщава за всяка обида на учителите. Помислете за разговор с директора, но преди това опитайте други мерки като обсъждане с родителите на децата-насилници и учителите. Избягвайте конфронтация с родителите на децата, тъй като това обикновено води до обратни ефекти.
-
Какви са някои начини да помогнем на дете, което е обект на тормоз?
Важно е да насърчите детето да съобщава за инциденти на тормоз на учителите. Родителите могат също така да говорят с учителите и директора в детската градина. Психологът в градината може да бъде ангажиран за провеждане на игри и дискусии с децата относно уважението един към друг. Важно е да се избягва конфронтацията с родителите на тормозещите деца, тъй като това обикновено води до обратния ефект.
-
Как мога да помогна на детето си да се справи с обидите?
Важно е да насърчавате детето си да съобщава за всяка обида на учителите. Освен това можете да го научите как ефективно да се защити, без да участва в конфликти. Подкрепете го и го насърчете да изразява емоциите си, за да не ги задържа вътре. Избягвайте отвръщането със същото, тъй като това обикновено не решава проблема.
-
Какви са някои начини за предотвратяване на обидите в детската градина?
-
Как да се справя, ако детето ми е грубо с другите деца в детската градина?
На другия ден бойна майка на дете ме пресрещна в двора на училището и ми каза следните уникални хитове: "Може моето дете да е обидило вашето, но то само е изразило мнението на другите деца. Вашето си е с проблем и винаги ще му се подиграват, то като все повръща." Така хубавичко й отговорих, че може и още да помни. Попитах я - като детето й дрънка обиди от името на всички, това по-добро ли го прави? Къде са тези "всички"? Тя нейното да си възпита и озапти, а не да се извинява с "всички". Проблемът беше, че моето дете като го обидят, се притесняваше и страдаше от детска мигрена. Получава веднага главоболие и повръща. И идва една жена да ми обясни, че нейното дете само изказало мнението на другите - имитираха повръщане и му се подиграваха. Аз си спасих детето, но аз си знам какво ми костваше. Не влизай в конфликт с родители, освен ако не ти се изтъпанят с глупости като при мен. Чатовете са безполезни. Само по закон и си успокоявай детето. Другото е вятър и мъгла.