В топли януарски дни, МАЙ-чето навън стои!

• 13 857
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ол4е, тоя Влизаркин мъж с характер и туй то!  Hug Ти на какво отдаваш нежеланието му да суче?  Дали е "зает" с много по-важни дейности, като например да щъка насам-натам и да "няма време" да се занимава с цокане? Или му се струва трудоемко вече като сравнява с лъжичката и шишето? Или вкусът на млякото не му харесва чак толкова, колкото други някакви храни? Той какво предпочита да яде и колко и как се храни?  За депресията - нормално е след толкова месеци  непрестанно заедно да се почувстваш така, ще мине!  Hug Hug Hug

Константин пък е на противоположната вълна - тъкмо беше "проял" - докарваше до до 30-40 грама зеленчуково пюре на обед и 30 плодово следобед и от сряда взе прогресивно да намалява количеството. Вчера яде 8 грама! зеленчуково и 15 плодово  #Crazy

Ние още нямаме гърне, ще вземем да се "обзаведем" тия дни - може да влиза в употреба, знам ли!

И последно да кажа - тия моми големи сладуранки и Жули и Евка, и Хриси, и Калина - бонбончета!  Laughing

А, Gwendoline, като свършат кандидатие за медийни изяви - свиркай да се проявим и ние  Flutter

Последна редакция: нд, 14 яну 2007, 12:02 от Rumya

# 61
Здравейте и от мен!

Да ви се оплача и аз - днес времето пак е пролетно и позволява разходки, но на мен ми объркаха всички планове. Вчера чистих и решихме днес да излезем тримата с тати на голяяяяяма разходка, защото днес му е единствения почивен ден, а и довечера е на работа. Но уви! Включи се свеки по телефона и нареди да и заведем детето да го видела, а аз там не ходя - и направо увиснах. Мъжо естествено бързо облече Гоги и хукна натам. Сега си клинча сама вкъщи и направо избеснявам  smile3511. Тази женичка винаги успява да ми обърка плановете   #2gunfire #2gunfire #2gunfire.

В продължение на темата с гърнето - ние вече втори месец си вършим голямата работа вътре, а и малката - преди всяка смяна на памперса. Не го натискам да стои - определено му харесва.
Олче, не се коси. Даже и Велизаркин да се отбива - не си мисли, че не си достатъчно добра майка. Аз за нещастие успях да кърмя само два месеца. Все пак до тук си го докарала, дала си му възможно най-добрия старт. А може и да е просто някакъв период.
Виф, ние с яденето също имаме такива периоди. Даже имаше един период, в който си записвах кога по колко яде и постоянно теглех храните, защото ми се струваше много малко. После този период отминава и така е поне веднъж на месец. Но пък си наддаваме нормално. Децата имат такива периоди - те си знаят по колко да ядат. В такъв случай Гоги не го карам да яде на сила, защото ефектът е нулев, а и има опасност да стане злоядо детето. Ще видиш, че ще отмине всичко.

Е Лони 13 става-ще ви вземаме на морето  Laughing Сладур е Гого.
Става - лятото децата са при тебе на морето, а зимата - при мен на планината и на ски ще ги водя, само сняг да има. Wink

На всички желая весел ден!

# 62
  • Пловдив
Мимозка, като слушах от Кабранска какъв грижовен и любящ батко имате, може сериозно да се замислим  Wink Heart Eyes
Олче, съжалявам, че така се е получило. Питай в Здравната каса дали можеш да я смениш преди юни  Rolling Eyes А за кърменето - успокой се пък каквото сабя покаже - почти 9 месеца си кърмила  Peace Стискам палци да е поредният период и да отмине кризата
Ние с татито досега чистихме из вкъщи и сега чакам сестра ми да дойде и да изведе Калина на разходка, пък ние да си починем  Heart Eyes
Да ви се оплача - вчера направих и аз крем супа на мойто чаве с картоф, грах, карфиол, морков, зелен фасул и малко магданоз в новия робот, но Калинка хич не ми я уважи   Confused
Тази нощ (след цяла седмица безсъние) Кикито спа от 22:00 до 8 сутринта  bowuu и после от 8:40 до 10:40  #Crazy това дете си отспива явно

# 63
Здравейте и от нас!Благодаря ви със закъснение за поздрава за именния ми ден,но и аз самата бях забравила за него,че чак вечерта тук от форума разбрах че имам празник.
Ние днес прекарахме един приятен следобед на разходка из града и сега сме доволни, и се надявам тази нощ да не се будим много.
На всички пожелавам приятна и безаварийна вечер.
Цунки на бебоците!

# 64
Бубилинка, благодаря ти за заявлението. Направо си го копнах!
Вчера голям купон направихме. Събрахме се 13 души  и някои си дойдоха с децата. Имаше много танци. Но днес ми е много зле. Вече банкети няма да правя. Naughty  Mr. Green

Да се похваля, Ивко вече прави чао-чао. Много ми е сладък.

# 65
Здравейте

Ние се завърнахме от нашата си мини почивка. Изкарахме два страхотни дни, много мързелувахме, разхождахме се, времето беше слънчево и топло...

Ванилка, Килиан не се дави от тези вафли. Той нали има три зъба, отгризва си парченце или си отронва със зъбите и го мота в устата докато стане меко и кога го гълта, кога го плюе...по-големите парченца директно ги плюе. Давам му морков по-дебел и той го смучи или лигави, със зъбите го орръбва (страшна дума измислих, ама като не мога да го обясня както трябва), давам му парченце ябълка, парченце резене, коричка хляб, макарон да гризе.

Гладене - гладя всичко, на всеки, но така съм свикнала.

С гърнето смятам да изчакам докато Килиан стане готов за него. Сега не можем да го удържим двама да го обличем, а пъм камо ли на гърне да седне ...

Олче, много неприятно това с педката. Стискам палци бързо да си намерите друга.  А това за кърменето и аз си мисля, че е стачка. Опитай се да го кърмиш полу заспал или заспиващ в затъмнена стая. Може и да пробваш с кожния контакт...Пък ако не стане девет месеца кърмене не са малко. Не се измъчвай ами гледай на Велизаркин да му е добре. Мисля, че в момента той не иска една депресирана и тъжна мама.

Броколи също много обича Килиан. Вчера му го направих с тиквичка, резене и един картоф. Утре ще му готвя сладък картоф.

Браво на Ивко за новото умение.

Оф, забравих да се оплача, че и аз съм в отбора на оциклилите се  Tired, бях забравила какво е...

Лека и безревлива нощ!

# 66

Оф, забравих да се оплача, че и аз съм в отбора на оциклилите се  Tired, бях забравила какво е...

И аз от последните дни   на старата година  Simple Smile Остана ли някой дето да не е?
Олче не се коси ,май е стачка ама минава поне така съм чела.
Змейковице- то ако го видиш в действие  Crazy съвсем ще се размислиш. Joy

# 67
Здравейте от нощната смяна...май тая вечер и Стайпърчето я няма и аз тука сама си кукувам Wink...ама чак сега дойде моето време....че тия дни с фибмовия маратон на татито се изпокарахме...и особенно като стигнахме до въпроса за"Искам да имам малко лично време...."/това той/...и моят контравъпрос"Ми ,моето кога е..."и да не ви разправям по наттатък...важното е,че накрая се накиприх,взех си наследството и си направих една дълга разходка с пазаруване/тъкмо ми бяха превели и парички/ и максимално оползотворих срахотния слънчев ден.....обаче по-някое време  телефона взе да звъни на пожар-и в крайна сметка татито ни се включи в мероприятието,и се постара да бъде много мил и любезно ни изтрая с една приятелка по кафенетата...но тъкмо взе да ми поминава-и хоп......вечерта изненадка-покани ми гости-наши приятели с деца дето овършаха всичко,омазаха де що може...и стояха до никое време...и уж ми вика:"Ти оправи детето,аз ще оправя след гостите"-какво мислите стана-връщам се аз след като Иво заспа...и направо ми падна ченето #Cussing out-просто беше преместил/не подредил,а направо нахвърлял чиниите в мивката./..и си легнал  Mr. GreenЕ утре ако чуете за прострелян или изтезаван по-много жесток начин съпруг-да знаете ,че е моя....Сега почвам да мисля наказанието Thinking Crossing Arms Naughty
Иначе да споделя и какво ми се случи вчера/пак веселба голяма/...ставаме ние с Ивчо и като сменям пампата забелязвам,че целия му корем е в едни розови ситни пъпки....и както и да го гледам и мисля newsm78-алергия ще е....и като се почна едно чудене-от какво....направо ми се взе акъла...но в крайна сметка реших,че е от пюрето със спанак дето му давах в петък-че го направих-и понеже Иво спа до обед,малко попрестоя-а четох,че може от нитратите да се получи/уж ми е замразен спанака-ама знам ли...гаранция няма/...другата ми версия е,че аз хапнах повечко шоколад-но не ми е за сефте.....Та така и не разбрах от какво е..........Важното,е че след като изкарахме двата дни само на кърма и пъпките изчезнаха....
Кате,ние нали  също имаме зъби бол-но като му дам да гризе нещо такова/морков,ябълка или коричка/ съм все нащрек,че ме е страх да не се задави/че сме много добри в гризкането/...та си мислих дали да не почна да му давам бисквити/че те по се топят в устата/,ама пък като си помисля как  цапат...и че после остават полепени по венците и доколкото знам са предпоставка за кариеси.......та ако някой дава бисквити да каже какви/в смисъл с какво мога да почна/ newsm78
Олче,да ти кажа и аз душата-според мен това на стачка ми намирисва....може и от зъбите да е..........но не се отчайвай-ти си прекрасна мама...и дори и да се откаже/което при мен стана на 10тия месец на Сами/ бъди сигурна,че си направила и ще продължаващ да правиш най-доброто за него.....но все пак продължавай да му предлагаш-може пък да не е на отказване..а аз ти стискам палци и те Hug

Е,оплаках ви се...ама много ми накипя...и сега отивам да  си оправям настройките,че одеве с гостенина нещо бърникаха по настройките на компа и сега буквите ми са едни мижави......./а още една причина Whistling/......
Лека и неревлива от мен.....дано утре е по-свеж ден...и слънчев като днешния

# 68
Хайде да се разпиша и аз.
Люба, тук съм, тук съм. Само, че не бях включила ICQ-то. Дремехме с таткото на дивана в работно време  Laughing . Но вчера и днес е супер спокойно. Съвсем спокойно си кърмя и приспивам Криси. Говорих само с 2-ма човека, а вече е 3.

мими, Честит Рожден Ден! Бъди много щастлива и обичана! Нека мечтите ти се сбъднат!
Честит 8-ми месец на Жулката, Румката, Марти, Мони и Ани.
Сиска, ако сте се прибрали, напиши как е Божа.

Олче, не се предавай и не си мисли, че си лоша майка. Особено пък ти! Толкова много правиш за "шефа". Сигурно е стачка.  Кърмените деца обичат да си играят/сучат. Опитай да му даваш нощно време или когато е полузаспал. При нас най-върви кърменето с полюшкване. Слагам го на корема ми, краката са му настрани. Пъхам му гърдата и започвам да се люлям леко. Дори и да реве се успокоява много бързо. После го обръщам да си легне до мен и го кърмя докато заспи.
Бебетата имат нужда от мляко. Дори и да престанете да се кърмите ще трябва да му приготвяш АМ. Поне до годинка, а още по-добре е до две годинки.
Напоследък Криси заспива много успешно в люлката. Ако е много кисел му давам коричка хляб или бисквитка. Той започва да я яде, успокоява се и заспива. Разбира се, това става когато му се спи.
За бисквити - даваме му обикновени бисквити. Но се притеснявам от захарта. Затова по-често получава корички хляб.
Не знам дали не трябва да има ограничение в количеството хляб, което му даваме.
Днес изяде 100 гр. пюре с телешко, изпи 20-на грама сок, накърмих го и изяде няколко корички. Имах чувството, че ще яде колкото и да му давам. Дано не му стане нещо от преяждане.
Във форума чета, че изключително кърмените до 6-тия месец бебета не са фенове на соковете. А Криси си ги пийва. И вода пие. Направо от чаша.
Открихме още едно пюре, което си хапва с удоволствие - телешко със зеленчуци на Hipp.

Приятни разходки на всички.
При нас е доста студено. излизахме днес (т.е. вчера), но след 10-15 мин се прибрахме.

# 69
Айде на кафенцетооо и чай разбира се

Тази нощ Килиан много добре спа  Heart Eyes и аз също.

Кабранска, и аз седя до Килиан и го дебна да не се задави. В началото се даваше, но май се научи как става работата с гълтането и че не може да глътне колеми парчета. А бисквитки не съм му давала, защото всичките бебешки са със захар, а аз искам още малко да я избягвам. Даже при Георги съм ограничила сладките неща до минимум.

Отивам да си оправям къщата и ученика, по-късно пак ще се включа.

# 70
  • София
Добро утро!
Присъединявам се към отбора на кафепиещите, Кате, мерси че толкова рано си сервирала! Grinning Heart Eyes
МНОГО би благодаря за милите думи и куража, незнам какво щях да правя, ако ви нямаше вас.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes То и едно "разбиране" около мен (в квартална "обстановка"), та думи нямам. Важното е, че не съм се отказала и продължавам с методите на "превъзпитание" на мойто диване. Засега суче (като в добрите стари времена) само през нощта, рано сутринта и ако "е на кеф" вечер преди да заспи. Притеснява ме, обаче, че като изключим нощта, през останалите 1 - 2 пъти цокането трае от 3 - 5 мин, вярно, че вече е по - силен, но доколко си покрива хранителните нужди от мляко, идея нямам...  newsm78
А и наче вчера беше много крив и проклет. Цял ден мрънкане и крещене, и сълзи изкарва, скимтейки като кученце. Така яко са ни подбрали тия зъби, май от тях докарваме всички "екстри" в отглеждането.  #Cussing out И не щат да излизат, само венецът е побелял...  #Crazy
Добре, че майка ми го гледа вчера 3 часа и поизлязохме с приятели, които имат бебе на 7 мес. и са на нашия акъл, та малко се поразсеях, защото от мрънкотене не бях сигурна в името си накрая.  Crazy
Още веднъж много ви благодаря за отделеното време и насърчението, Кабранска и Страйпърче -вие ме просълзихте направо.  Heart Eyes Междувпрочем, да попитам втората: не видях по сутр. блок на тв-те новина за прострелян мъж, май на Асен му се е разминало, а?  Joy Joy Joy Ей, как се хиля на твоите писания, направо си страшна! Heart Eyes
Накрая да честитя на всички празнуващи и по същество:
Софиянки, какво ще кажете да си спретнем една срещичка в събота/неделя? Измина един месец от коледното парти и ми е домъчняло много...? Примерно в събота 11ч. в МОЛ-а, или в Юж. парк, ако позволява времето? Wink

# 71
Честит рожден ден мими!
Честита месечинка на Жули,Мони,Румен, Мартин и Анна!
Да са живи и здрави празнуващите!
Вчера при нас времето беше супер-18-20градуса.Цял следобяд изкарахме в парка ,под слънцето като в добрите стари летни дни с чудесна компания от други бебета.Алекс подивя от кеф(а и майка му също)  grinning039
А и снощи си взехме отпуска и ходихме на кръчма,а бебо беше с баба си(и дори е бил добричък,че на нас какви номера ни върти вечер....)
Аз бисквитки и хляб още не съм давала и доста си ме е страх като знам колко се давеше само с млякото доскоро,а после и с пюре(гъстичко) Sick
Олче, то също не е същото но да си кажа как Алекс отказа млякото преди две седмици-като видеше биберон и блъскаше ,стискаше устичка....ужас,дори с лъжичка не го искаше млякото.Всичко друго си ядеше-пюре всякакво,каши,плодово.И му намалих храненията като млякото е само сутрин и вечер преди сън,иначе през деня други храни(кашичките с мляко,че да не му е малка дозата за деня).Една позната ми каза,че по някое време вече им писвало млякото и когато са усетили,че има и други неща за ядене правят фасони feedingИ благодаря ти за сменената снимка и линкчето  newsm51

# 72
Весел ден от мен и

# 73
Да почерпим   party023 newsm38 cheers

Мерси за кафенцето-точно това правя сега  Grinning
Сиска -прибрахте ли се?
Ирка-кога ще се разпише?
Честит рожден ден на МИМИ!!  bouquetНека твоите желания са мои пожелания!

Чакам в новата тема да се разпишат Крейзи,Гуен,Даниеле и мноого други..
И ние вчера цял следобяд навън ,направо беше за плаж   Nature Sunny  grinning039
Жулката спа цяла вечер и аз с нея.Сега отивам да бачкам.

# 74
  • Варна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧКОВЦИ!!!! И СПЕЦИАЛНИ ЦЕЛУВКИ НА ЖУЛКАТА   love001 !!!!
ДА СА МНОГО ЗДРАВИ, ПОСЛУШНИ И УСМИХНАТИ!!!!

Честит рожден ден и на Мими!!!

А н и, и Макси вече прави "чао-чао" с ръчичка. Може да ги съберем юнаците да си махат  Wink . Много ми е сладък и смешен малкия. И се е научил на един странен звук с езика, който му показах /аз така му показвам, че бяга кончето/  Mr. Green. И боц прави от доста време, и умира от смях.
А вчера в Морската градина, го люляхме на едни люлки, за дечковци като него - пластмасови с предпазител да не паднат. Малеееееее попика се от смях това дете, та явно ще купуваме люлка щом е толкова голям кефа  Joy

Лек и слънчев ден на всички  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт