В топли януарски дни, МАЙ-чето навън стои!

• 13 857
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • София
мерси за кафето Simple Smile, пийнах си вече с мляко (на мегле са пуснали много хубаво детско MY DAY мляко  с колeдна опаковка, на което пише "след 1 година"  Mr. Green )

по въпроса за М,аз не съм се оциклила  Party, но сигурно защото се кърмим и нощем. екстра е така  Laughing

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ   bouquet И НА МИМИ ЧЕСТИ РОЖДЕН ДЕН!   bouquet

ставам да пооправя хола и си надувам музика (али макбийл)  newsm68, да свиква миа, нали расте в дом на музиканти, хихи. Joy

# 76
Чакам в новата тема да се разпишат Крейзи,Гуен,Даниеле и мноого други..
Heart Eyes Слушам, шефе!  Mr. Green

Честито на месечковците Жули, Мони , Румката , Марти и Анна,
Честит рожден ден на Мими!

Олче, и на мен ми се струва, че прави стачка БАШ ШЕФА  Crazy
Четох из форума, че имат 2 такива "на отбиване"  - около 3 или 5 месеца и после към 8-9 пак. Та вие влизате именно в тази катефория... Аз първата стачка я преживях на косъм, да се откажа - 3 седмици.... ако се повтори няма да успея  Tired
Ама ти си силна и колко неща си преживяла дотук, ще се справиш и с това, сигурна съм!
както каза Катето - на тъмно и тихо кърми, в полусънено състояние. А четох в темата за дългокърмещите - много от тях кърмят само сутрин и вечер и не им спира кърмата, няколко месеца могат да откарат така. Ако това ви устройва с Вели ...  Rolling Eyes
А пък ако нищо не помага и много се изнервяте - 9-ти месец кърмиш вече! Знам, че ти се иска още, ама  Mr. Green то не зависи само от нас  Hug Само бъди спокойна, нещата ще си дойдат на място  Peace Една  Hug и за двама ви от мен!

КАбранска, твоят мъж не спира да ме удивлява  Joy Аз моя го солих 2 седмици, след като ми покани гости без да предупреди #Crazy . Оттогава всички гости ги предупреждава да се обадят ПОНЕ от предния ден, щото аз така съм гонила необадили се гости  Twisted Evil Ама преди да го срещна, де...  Blush
А пък такива номера, дето на Лони свекърва и ги прави, направо са за  #2gunfire

Да кажа и аз за гърнето - четох из форума, че до  1г 3-4 м. мускулите не са им готови да стискат ако и пико. Към 1г 6м. могат да стискат, но не искат, по-точно не можеш да ги накараш когато ти искаш. Правели го, когато те си преценят  Mr. Green Вече към 1г 8м може да започне слагането на гърне, като се обяснява на детето за какво служи и да се окуражава. И да не се навиква, ако станат "инциденти". Всъщност статията е от списанийцето на Памперс, дето ни ги пращат вкъщи с една мостра Wink Едно от болницата ( 0 - 6 месеца) и едно наскоро дето получихме (7-12 месеца).
Иначе като видя, че се напъва го събувам бързо и го слагам. Изаква се вече 3-4 пъти. Ама го правя, защото той се напъва седнал и памперса му пречи  Tired И ми става жал.... А в гърнето му е супер удобно.
Ние имаме 2 гърнета... едното на Бертони, каквито имат повечето деца тук  Mr. Green. Обаче ни е много голямо на гъзето. И сме взели едно от 2 лв, за малко дупе  Party

Корички хляб аз не давам, нещо не съм му привърженик  Tired Макар, че въведох глутена  Rolling Eyes Давам сухар и бисквити - обикновени, но турси. Тези българските нещо са ми много тетляви (ако знаете какво означава, де  Joy). Тзи турските са по-тънки, по-ронливи и по-вкусни. Ама не са от специалните за бебета, водят се обикновени бисквити  Grinning Всъщност, давала съм 3 пъти.
Първия - прехвърля 30 минути от ръка в ръка парчето и накрая мина с проходилката през него.
Втория - олигави го, нагриза го на малки парчета и го изплю (и омаза естествено)
Третия - снощи, у мама. Гризкаше си парченце, по-малките ги дъвче и гълта  Crazy Накрая вече схвана за какво иде реч и какво се прави с тая бисквита....
Обаче като чета Катето и Страйпър, ще пробвам с коричка. И заради захарта, и заради занимавката  Mr. Green

Руми, убиваш ме с тези количества  Joy Как пък ги премери тези 8 гр... 2 лъжички по 4 гр или ?  newsm78 Опасна си, ей!  Grinning

Ванилка, и ние се кърмим нощен, на всеки 2 часа. Обаче се оциклих на 5 месец точно  Tired

# 77
Честит рожден ден на Мими!!!Да е жива и здрава и дечковците покрай нея!!!
И месечковците-да са живи и здрави и много послушкави!!!

Здравейте...от една понаспана,изкъпана и малко по-положително настроена мама.....и не купувайте вестници днес-линча на съпружеството се отлага временнно,че  в ранни зори  е поел към Русенско......и като се чухме одеве даже се изненада че съм му бясна....щото  според него перфектно бил оправил... #Crazy...ама като се замисля,то май според мъжете това е свръх усилие......пък другото/миенето,прахосмукачката и т.н./ са си баш подробности.....Но като превантивна мярка го заплаших с лишаване от секс за известно време/не е възпитателно,но май само това помага...../ и сега ще видим колко време ще издържи да е мил...Крейзи-а гостите дето ги кани без да ме информира-вече хич не са ми дерт.....че то у нас е като крайпътно ханче.....та ако някой случайно замръкне в Пловдив да знае,че винаги може да се обади...така съм организирала домакинството,че гладен и неприбран няма да остане....и мохабет ще му редим до ранни зори......
За бисквитите-и аз се сетих за тия турските.... Flutterедни с бананче Laughing...ама като се сетя,че едно време Сами едвам закачаше от тях,че майка му нещо много ги харесваш Embarassed........
Стига съм ви морила с моите глупости.....да отивам за пюрета/че като си го гледам така съкровището,сега ще си ги мъкна сама Mr. Green/.ама довечера съм сама  вкъщи и компа ще е само мой........

# 78
Честит рожден ден на Мимката с пожелание да е жива, здрава, усмихната и щастлива! Hug  bouquet
Честито и на всички месечничковчета! balloon balloon balloon

Първо да кажа, че Съни още не се е излекувал - тамън повръщането спря и се започна една диария... по 5-6 пъти на ден, до под мишниците... ooooh! Не мога да смогна да изпера и подсуша дрешките му... За капак на всичко  с мъжа ми и ние се разболяхме с повръщане, температура, някои и с чести посещения по неприятен повод... абе картинката беше гротескна...Единствено големият ми син се оттърва - нищо му няма, да чукам на дърво...Както и да е...ние се пооправихме, ама дребчо още е на диети и незнам вече с това разстройство... Thinking smile3511
На диета е с оризови каши, някакво прахче против повръщане и някакъв специален сироп на Хип против диария...Ако някой знае нещо, което помага - да ми каже, моля ви...

Миналата седмица дори на работа не можах да отида, толкова бях зян и аз... Sad Сега съм пуснала снимки в тв-програмите на Виф и Макси, следващата седмица съботата да се готвят Мимето 78 и Даринка Simple Smile

Ето една снимчица от нас от тия дни, малко е безжизнен лапчо, ама... ще се оправим Simple Smile

# 79
  • Пловдив

Оф, забравих да се оплача, че и аз съм в отбора на оциклилите се  Tired, бях забравила какво е...

И аз от последните дни   на старата година  Simple Smile Остана ли някой дето да не е?
Змейковице- то ако го видиш в действие  Crazy съвсем ще се размислиш. Joy

Аз! Още съм от неоциклилите се и ми е мнооого добре!
А за баткото - надявам се другия път като сте в Пловдив да се видим на живо  Laughing

Честито и от мен на Мими! Много здраве, щастие и любов!

Гвендолин - този вирус е много неприятен  Cry Два пъти го изкарах в рамките на месец, слава богу Калина се оттърва  Praynig
Дано скоро му мине на Асен-Александър!

Между другото къде е Ирка - вече трябва да са се прибрали  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 17:31 от змейковица

# 80
  • София
Здравейте, мами!
Почерпете се за навършените 8 месеца на Румен

Ние иначе общо взето сме добре, възползваме се от хубавото време, че май няма още дълго да е така.
Честито и на другите баш набори! Да са здрави и послушни!
Крейзи, благодаря ти за изчерпателното инфо относно гърнето. Аз бях чела нещо подобно, но ти си систематизирала всичко много добре Peace
Стискам палци Съни на Гвендолин и другите болни дечица да се оправят бързо Praynig Дано и Сиска се включи скоро с добри новини.
На мен пък уж ще ми купуват кола, за да свикна да карам (че определено ще ми трябва по-нататъка) и избираме в момента, обаче се триумя между моделите, а освен това искам да е евтина (около 3000 лв) и да е 94 - 95 година. Мъжо и баща му ходиха на Горубляне, но чувам, че там цените били много завишени. Вие имате ли някаква информация по тия въпроси. Шофьорките, ще ви бъда много благодарна, ако можете да ми помогнете със съвет или полезно инфо. Hug Hug

# 81
Момичета,спомням си,че някой пиеше лецитин-но не помня кой...ако не съм се заблудила-моля,кажете ми какъв,от къде и колко струва...предварително благодаря Hug

# 82
Здравейте момичета,
Бабъл 79 разбирам те за колата! аз в четвъртък започвам шофьорски курс така че ще имам нужда от стискане на палци

# 83
Честити месечинки на Жулката и Румчо!

Виф и аз съм на мнение да ги съберем юнаците да си махат. И без това ви обещах , че на следващата варненска среща ще дойда, дано да ми е възможно.

Кабранска , ти си много добричка с Асен. Бързо ти минава. Аз след съботния купон се зарекох вече купони само по ресторанти да правим, след като Дидо реши да мине по тъча с почистването след това. Ама няма да пиша какво е свършил , че на някой може да му се види че дори много е помогнал  Wink, но аз нали винаги искам още!

Денит стискам палци за успешния край на шофьорските курсове!

# 84
Кабранска-аз съм с лецитина  бе душа  LaughingКажи?!

# 85
smile3525честит рожден на МИМИ
newsm51честито на сладките ни месечинки
Много благодаря за комплиментите и поздравите. Що се касае за ергена  Two Hearts , само дето няма как да има контакт на живо. Вие ще се съберете тази седмица пък аз ще идвам най-рано по-другата. Иначе Танче много ти е сладък Hug.
Гвендолин ние ползваме лечебната каша на Хумана и има ефект. Маги яде обаче 5 дена само оризови ястия мое производство и във всичко др. слагах пюре от шипки или същия чай.
Олче ние с Маги го минахме същия период. Знам, че тие много тежко.Налагаше се даже права да я кърмя и ред такива, отмина от самосебеси. Praynig
Виждам, че сте започнали темата за мъжете. Да ви кажа предпочитам Жоре да е тук дори с цената на такива номера. Много мие мъчно за него, а няма да го има още 4 месеца #2gunfire
Стана дълго после ако има време пак. Лека и безревлива. smile3524

# 86
Здравейте и от нощната смяна!  Sunglasses /както казва Кабранска/

Ходихме при свекито уикенда... Тази жена е убедена, че аз не знам как да гледам детето си и само дава акъл - на устата ми беше да и кажа - Не ми давай акъл, а пари...
Давам му коричка на Марти да гризка, защото се дразни като ядем, а тя и останалите /баща му и баба му/ недей му дава ще се задави - как може да му даваш, то така не може, каква е тази безотговорност -  Close  Обяснявам им, че всеки ден му давам и той е свикнал и че АЗ съм му МАЙКА на това дете и АЗ решавам...  Close Ама да не ви занимавам повече...

Кабранска и Марти имаше пъпчици по корема-както ги описваш ситни и червени- имаше и по вратлето и по бузката. Доктора каза, че е алегрия и може би е от праха за пране.. От 3-4 дни не бях гладила дрешките му -умишлено и Бюбхена му сменихме, че свърши, така че незнам от какво ще са били - минаха...

Гвендолин дано да оздравява малкия Съни!!  Praynig  Praynig  Praynig

Олче, не се притеснявай, мила, аз кърмих до 7 месеца и 10 дни - накрая беше мъка голяма и за двамата... и спря от самосебеси... Вече детето си е изградило имунитет, така, че колкото толкова - важното е да сте здрави и да няма напрежение...

Да ви се похваля днес ходих на ирландски танци- много забавно, голямо скачане падна - да видим утре дали ще мога да стана от мускулна треска... А мъжа ми беше с Марти и той го е побъркал - плакал е, по скоро се е драл... Не знам за четвъртък дали няма да си измисли някаква работа и да не дойде да го гледа - кажи им мъже и повече не ги обиждай... Дано да не ми е за било за пръв и последен път...  Grinning

Лека и безревлива нощ!!!!!!!!!!

# 87
Привет и от нас wavey
bdbaloni на Мимето!
 Напоследък нямам много време за форумчето, защото започнах курсове за крупие и след месец ще мога да започна работа, ако ме взвмат някъде де. Вчера купих ново шише на Йоанка, има същата форма като бибата и и тя успя да пие АМ от него newsm44, много се зарадвах, че така няма да се притеснявам когато съм на работа. Но днес не искала да пие от него и детегледачката се обади, та набързо си тръгнах от курса ooooh! Бебе с харектер, сега не знам какво да правя, тя явно не приема и двата вида хранене и сериозно се замислям за отбиване newsm78 Олче, при теб пък обратната ситуация Thinking, но и аз си мисля че е временно и навярно Велизаркин има причина , някакъв дискомфорт, може да е зъбче.
 Аз никога не съм и гладила дрешките, нито съм стерилизирала, но то нямаше и какво Wink А иначе прането ни минава през сушилнята и под висока температура.
 Завиждам на неоцилилите се, за мой късмет ми дойде още на втория месец #Cussing out Ванилка и ние се кърмим нонстоп, на 2 часа през ноща, явно това не е причината, може би си е до организъм newsm78

# 88
Добро утро!
Тази сутрин от мен е закуската с кафето и чая  newsm64  kaffeetrmker_2   food010.

Шуши и моята свекърва е същата - все мозъци ръси и все с довода, че двама мъже като планини отгледала. А тя нейната свекърва е отгледала мъжа ми и брат й. Абе, много е зле жената  Mr. Green! Аз и затова прекъснах контактите с нея - те не идват у нас и аз не ходя у тях. Не, че не намира начин да ми вдигне кръвното, но поне не и гледам физиономията.

Честита месечинка на Велизар на Икати! Да евсе така весело и усмихнато бебче!
Честито на патерици на Мимето и на вчерашните месечинки и най-вече на Жулката - нали се сватосахме. Специални целувки за нея от Гоги!

Времето обещава да е хубаво, така че на всички пожелавам весел и безгрижен ден в разходки и забавления!

# 89
Здравейте!
И аз да се включа, че отдавна не съм споделяла нищо. То и не можех да си седна  на Д-то.  Сполетя ме нещо много страшно - Дискова херния. На никого не го пожелавам, а на родилки да не говорим... Такива болки в кръста, че няколко пъти губих съзнание . Водиха ме при сума ти професори и всички настояваха на операция, до което слава  богу не се стигна. Но за 10 дни се наложи да спра кърменето заради силните продивопоказни  инжекции и лекарства. Добре че имах замразена кърма, а и въпреки неудобността на позите успявах да се цедя. И ако щете вярвайте кърмата която хвърлях беше със зеленикав оттенък  Sick Благодарна съм много на свекито, която ми е златна и не е спряла да шета наоколо. Мъжа ми все се бъзика, че: " само кърма не му била тръгнала"  Hug Факт е че при такива ситуации разбираш колко са ценни хората около теб.  Много си ги обичкам!
И ето след 2  месеца и малко мъки вече мога да се похваля, че седя и мога да гушкам малката.
На дали ще успея да изброя всички промени в развитието й за последните няколко месеца, но ще се постарая поне относно последните #Crazy  Гладя или аз или свекито всичко преди да бъде подредено в гардеробната, та за бебка ключително . Все още стерилизирам всичко. Вода й давам кипнала в ел. каната - Девинска с розов етикет. Иначе пие сокове на Хип /без праскова, капини, малини, кайсии ит.н./ Храни се по 5 пъти на ден:
07.00-кърма,10.00- попара от кърма с бисквити на Плазмон, 12.00- зеленчуково пюре, като 1-2 пъти седмично й давам месце пуешко или заешко. Все още не смея да й готвя- по съм сигурна в готовите пюрета на Хип. След обяд щом се насуче с кърма й предлагам някое плодово пюренце. А вечер по съвет на докторката след къпане и кърмене даваме каша. Това е с цел  да се напълни тумбата и да не се буди много нощем. Буди се обаче в 2 и 5, но само зива с уста за да захапе зърното. И спейки се нацоква. Това е и една от причините да продължаваме да спим всички заедно на спалнята. За сега не си пречим. Дано лесно отвикне като поотрасне и започне да се наслаждава на стаята си.
Зъбките Й се показаха преди 2 седмици двенки отдолу. Преди това една седмица беше страшно сополива и аз сериозно се бях притеснила да не е хванала някоя болежка. Докторката ни успокои, че това най-вероятно е от зъби...било свързано. И колкото да ми бе чудно.. стана факт Simple Smile
Играчките - мия гумените и пласмасовите на 1-2 седмици със палмолив и сода,  а плюшените в пералнята с бебешкия прах. Гледам да поддържам чисто в къщи. Имам дом. помошница, която идва 2 пъти в седмицата. Та падналите играчки не забърсвам при всяко падане / и без това не мога да се навеждам/.
Аз продължавам да работя / не съм спирала дори и болна от в къщи на PC-то и телефоните/ Продължавам да искам още деца и искренно завидях на майката със десетте.
Аз да попитам и няколко въпроса, които сигурно вече са били обсъждани:
На всички ли ви дойде цикъла и имаше ли нещо общо с кърменето? И редовен ли е ? Ползвате ли проходилки за бебковците? Какви са ви предпочитанията към обувките за прохождане?
Благодаря за търпението! И до скоро!

Последна редакция: вт, 16 яну 2007, 12:24 от Екатерина

Общи условия

Активация на акаунт