Хайде на театър - 10

• 92 465
  • 896
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Във фейсбук страницата на Мариус Куркински обявиха дати за “Нашенец” по Чудомир. Но не виждам изобщо къде се продават билети:
Скрит текст:
07.11 Силистра
08.11 Добрич
09.11 Варна
10.11 Пловдив
12.11 София зала1 на НДК

# 166
  • София
Здравейте, питането ми е свързано не с постановка, а с местата в голямата зала на Народния театър. Дълго време не бях ходила там, последно все за други театри имах билети и сякаш бях забравила залата и условията. Пролетта за последно бях там на театър и понеже купих билетите в последния момент, местата ни бяха на втори балкон по средата. Е, по-мъчително изживяване скоро не бях имала! Супер тясно и седалката, и за краката. Да, не съм особено слаба и ниска, но наистина е супер тясно. Изобщо не се насладих на постановката, само мислех кога ще свърши най-сетне и да стана. Около мен хората също се въртяха и наместваха през цялото време. След антракта догледах пиесата отзад права. Това естествено няма да ме откаже от Народния, но искам да попитам в цялата зала ли е толкова тясно? Искам да купя билети за октомври, най-вероятно за партера и крайни места, но ако там е по-широко от балкона ще е супер. Благодаря предварително ако някой има опит по темата.

# 167
  • София
Никога не съм била на 2 балкон, на партера ми се струват нормални местата, макар че това е субективно. Може да си вземеш крайно място, аз много харесвам и често си взимам най-крайно място на партера - 5-6 ред, така ще имаш малко повече пространство.

# 168
  • софия
Била съм на втори балкон фронтално срещу сцената. В сравнение със страничните места беше нормално, но долу е по-широко. Не си спомням да съм го усетила тясно.

# 169
Аз на партера ми беше нормално разстоянието, а съм висока.
Взех места на по-задните редове, защото само там имаше свободни.

# 170
  • София
Много се разочаровах от Съседите отгоре вчера на Summer fest. Възможно е да е от мястото и озвучаването - за пореден път се убеждавам, че театър трябва да се гледа в зала, това на поляните с надути микрофони няма как да стане, по-голямата част от пиесата се измъчих от твърде силен звук и крещене.
Отидох с известни очаквания, защото съм гледала испанския филм, който, макар и пиперлив е доста забавен и под привидно лековатия сюжет обсъжда доста сериозни неща, но тук ми липсваше и финия хумор, и по-пиперливия такъв, беше доста грубо и просташки, въпреки добрите актьори. Нямам представа защо не се е получило, но нищо общо с филма.

# 171
  • София
И аз гледах снощи "Съседите отгоре" и не съм впечатлена. Не ми беше особено забавно и усещането ми е за загуба на време. Като тематика за лятна сцена горе- долу става, но не бих си купила билет за постановката, ако е в театрална зала. Същото усещане имах и при "Защото съм известен" с Филип Аврамов.
Като цяло на поляната си представям комедии и по- леки постановки. Някои зрители хапват, пийват, коментират и т.н.

# 172
  • София
Взех 1 билет за бабата за Мариус  ,  дано й хареса... Blush

# 173
Ние на Summer fest-а гледахме комедийния моноспектакъл на Билалов. Точно такъв тип постановка според мен е подходяща за лятна сцена. И сме доволни, въпреки, че бях с резерви, защото ми е мнооого сух като водещ на Стани богат, а като актьор в сериалите е изключителен. Но владя сцената почти 2 часа и не откъсвахме очи от него. А след това дори се оказа, че е паркирал до нас Blush

# 174
И аз гледах снощи "Съседите отгоре" и не съм впечатлена. Не ми беше особено забавно и усещането ми е за загуба на време. Като тематика за лятна сцена горе- долу става, но не бих си купила билет за постановката, ако е в театрална зала. Същото усещане имах и при "Защото съм известен" с Филип Аврамов.
Като цяло на поляната си представям комедии и по- леки постановки. Някои зрители хапват, пийват, коментират и т.н.

Много е важно с какво настроение и нагласа отиваш.
Това си е комерсиален театър и не очаквам някакви дълбокомислени сюжети и оригинален хумор,
затова и оставам доволна.
Ако трябва да съм напълно откровена, единствено "Чамкория" досега наистина ми хареса.

# 175
  • София
Един проект може да е комерсиален и пак да е много добре изпълнен. В този снощи обаче това липсваше, бил той комерсиален или не, имаше само много викане, може би озвучителите са виновни.
Позволявам си да дам линк за филма, защото наистина е много добър, с няколко испански награди, разликата между двете изпълнения е огромна:
https://www.youtube.com/watch?v=a4mxHlXBy_g

# 176
Няма как да се сравнява театър с кино.
За техническата част са виновни организаторите.
Или артистите се озвучават сами?!
За мен има значение дали е комерсиален.
На постановката, на която аз бях, артистите се справиха чудесно.

# 177
  • София
Мари, не беше само озвучаването, просто липсваше магията.

# 178
  • София
На Summer fest-а гледах “Горката Франция”, моноспектакъла на Билалов и “Благородният испанец”. Харесаха ми и трите постановки. Приятни, разтоварващи комедии.
На мен лично ми допада идеята на Summer fest-а, но и аз не отивам с нагласата, че ще гледам нещо разтърсващо и дълбокомислено от сорта на “Бащата” или “Караконджул”. За мен fest-а е приятна възможност да разпусна на открито, след края на работния ден.

# 179
  • София
Аз гледах онзи ден "Петък вечер", ох, ами идеше ми да си взема нещата и да си тръгна. Имаше няколко момента, които ми допаднаха, но като цяло голяма простотия ми беше... Особено това с тоалетните. Шегите не ми бяха смешни, а Буков ми изглеждаше като някой, който случайно се е озовал там и не знае какво да прави. Пъдев най-ми допадна, но аз него и по принцип си го харесвам как играе.

Общи условия

Активация на акаунт