Хайде на театър - 10

• 92 541
  • 896
  •   1
Отговори
# 195
"Игри в задния двор" става ли за тийнейджъри?

https://www.stageatacrossroads.bg/events/igri-v-zadniya-dvor

# 196
Става за тийнейджъри от 14 години нагоре. Темата е актуална за тях. Спектакъла не е лош - драматургията е качествена, имам доста забележки към режисурата и донякъде неопитността в играта на част от младите актьори. Според мен  тази пиеса не е за голяма сцена, а за камерна, защото има силен психологически момент. Самият салон на Сълза и смях според мен е ужасен, няма почти амфитеатралност на редовете.  Но не е загуба на време и ще им допадне на младежите Simple Smile

# 197
# 198
Някой с отзив за "Хага" в Народния?

# 199
  • София
Още ми е трудно да споделя впечатленията си. Постановката е много особена, някакъв микс от политическа актуалност, сатира, гротеска, смешни и зловещи сцени, халюцинации и особени решения с пресъздаването на героите. Успя да ме разсмее и разплаче, а честно казано и леко да ме отегчи в 1-2 сцени, които ми се сториха излишно разтегнати (постановката е над 2 часа). Аплодисментите продължиха по-дълго от обичайното, публиката стоя на крака по мое усещане над 10 минути. Като цяло много силна актьорска игра, само не съм сигурна, че образът на Путин беше пресъздаден по най-добрия начин. Не защото го игра жена - и Воланд в Младежкия театър е изигран от Койна Русева, но не можех да си представя по-добро влизане в образа. Имам чувството обаче, че тук се губеше същината и стоеше твърде бутафорно (а може и такава да е била целта).
Смесени малко са ми разсъжденията или по-скоро все още объркани, но определено постановката си струва да бъде гледана.

# 200
  • София
Много добре казано, същото впечатление имам и аз, с единствената разлика, че според мен и образа на Путин беше много добре изигран  /макар че не съм го гледала много по тв/видео и нямам чак такава база за сравнение/. Според мен бутафорния му образ беше търсен ефект, а и да не е - добре се е получило.
Тази постановка ме накара да се замисля колко банализирахме случващото се в Украйна, за съжаление. Струва си да се гледа.
Да допълня - някои млади актьори ми направиха много добро впечатление, радвам се, че идва силна нова смяна.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 13:31 от Olive

# 201
  • Велико Търново
Отзиви за "Чест"? Въпреки че и това което видях - че в края на предходния сезон е посочена сред одобряваните постановки, може би е вид подсказка да не я пропускам.

# 202
Зимна приказка подходяща ли е за деца - 12 годишни?

# 203
  • София
Според мен - да, доста е тъжна на моменти.

# 204
Зимна приказка подходяща ли е за деца - 12 годишни?
Може и да хареса на 12 - год., но мисля, че е по - скоро от 14 нагоре Simple Smile Не е приказка, въпреки заглавието Simple Smile

# 205
А нещо подходящо за 12 годишни да препоръчате?

# 206

В Младежкия театър Момо, ако го играят и този сезон.
Бай Ганьо също там.

# 207
По мое мнение, приятни и образователни за 12 годишни и не само Simple Smile са Шинел и Театър, любов моя! в Театър 199, Дон Кихот в Младежкия, Суматоха и Мислещи тръстики в Натфиз, Влюбения Шекспир в Сатиричен театър, Шекспирин по време на пандемия в Малък граддки театър.  За повечето от тези спектакли, все пак детето е нужно да е ходило на театър поне 2 -3 пъти, и да му е кеф да посещава постановки, но да - подходящи са Simple Smile

# 208
  • София
Попадна ми в полезрението "Козата, която свири на акордеон" с Мая Бежанска, дали имате отзиви?

# 209
  • София
Искам да подаря билети за някоя хубава постановка на млади хора, които не познавам добре и дори не знам дали ходят на театър. Мисля да са за "Ива е онлайн", но ще се радвам и на други предложения.

Общи условия

Активация на акаунт