Хайде на театър - 10

 • 72 238
 • 896
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 220
Здравейте! Бихте ли дали отзиви за " Ентъртейнмънт" е театър Възраждане?

# 46
 • София
 • Мнения: 3 127
Здравейте и благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus

Искам да споделя информация за едно събитие, свързано с театъра, което може би ще представлява интерес за някои от вас. Утре (6.06) в клуба на Читалище.то в центъра на София (зад централата на УниКредит Булбанк) ще представим украинския театрален авангард чрез три ключови фигури - Лес Курбас, Роман Виктюк и Андрий Жолдак. Гост ще бъде Майя Праматарова - театровед, драматург, един от най-добрите познавачи на съвременния театър. Входът е свободен,  а срещата е отворена за широка аудитория. Повече информация можете да намерите тук и тук.

# 47
 • Мнения: 188
Гледах Камбаната с Донков в Народния. Ужасно беше. Ужасно... Препоствам ви тук една рецензия на зрител, който не познавам, но ми попадна случайно в ФБ. Много се смях, и съм напълно съгласна с всичко, което пише горкия човек... Не бих могла да да го кажа по - добре. Simple Smile  Посмейте се и вие Simple Smile  Simple Smile Simple Smile
Vladimir Hristov Vladimirov
2 дни  ·
Не бях ходил в "Народния театър" от много дълго време. В неделя спонтанно с Гергана, решихме да посетим моноспектакъла на Деян Донков по Недялко Славов с многообещаващото заглавие "Камбаната".
Смело седнахме на пети ред, когато от първи се чу, "дшии" и някакъв тъмен балкански субект си отвори кентче бира с думите, " Е, от тука ще събираме куршумите".
Запазих самообладание, защото си помислих че времената са се променили. В следващия момент в пълния мрак си дадох сметка че тя се залива от смях. От начало не разбрах какво става, когато от дясната страна на сцената, видях напълно плешив акордионист, който висеше във въздуха с бял шлифер и чието голо теме беше осветено от главния прожектор, а от под пръстите му се носеше безмензурна народна песен.
Студена пот ме изби и точно в този момент разбрах, че съм допуснал огромна грешка.
Започна да се чува някакъв глас през микрофон, който се оказа на Донков и сред някакви гирлянди той се появи чисто гол по прозрачен бандаш и много убедително се разкрачи, точно пред господина с бирата, който като видя тази величествена гледка притихна, защото разбра, че вместо куршуми, ще събира камбани, които започнаха да се движат застрашително. След като ги залюля, реши да се обърне, за да покаже и завидна задна цепка.
Аз вече започнах да търся изходите за евакуация, обаче Гергана беше хипнотизирана от тази своеобразна хореография.
Мислих си, че по-лошо не може да стане, когато той се качи на някакво скеле, легна по гръб срещу публиката така, че вече се виждаха само огромните му камбани, зад които с гъгнив глас на полудиалект се започна някаква порнографско - селско -затворническа история, която съдържаше абсолютно всичко за което човек може да си мечтае, като преобладаващите думи бяха, "Голям хуй, големи ореоли, надървени зърна и злобарки".
Както винаги, типично за българските комплексирани "писатели ", жените бяха описани по най-отвратителния начин, като похотлива, хилеща се, миризлива, вулгарна, дебела пасмина с мустаци, чиято единствена цел е да се чифтосва по храсти и пейки с каквото им падне, а мъжете бяха алфа мъжкари, които свършват за една минута, колят и дерат животни с кървави ножове, сучат мляко директно от козите и докато те серат своите дарадонки, подпръцват.
"Тръгваме", казах на Гергана, но тя не изпускаше от очи този спонтанен японски театър на сенките.
В един момент, Донков реши да си сложи черен потник и седна разкрачен отново срещу нас, по камбана, за да ни разкаже една трогателна история, как мъжете на село, освен че си бият чекии, така също и опъват пъпеши, като зрелите били за големите, а пък зелените за новобранците и как ставало бой за зрелите.
Точно преди да се издигна духовно, той изненадващо реши, въпреки че хич не му се искаше, да си обуе панталоните.
Тогава Гергана скочи разочаровано и излязохме, защото най-интересното свърши, а именно огромните камбани на Донков.
Навън ни посрещна "неделното хоро", водено от енергичен човек с напикана коса, който правеше шпагати.

# 48
 • Мнения: 10 785
Леле, Tilda...
Ти докрая ли издържа?

# 49
 • Мнения: 188
Леле, Tilda...
Ти докрая ли издържа?
Да, останах без думи... Аз харесвам Деян Донков, но тук за мен остана невнятно цялото упражнение.

# 50
 • Мнения: 4 829
Аз също изцяло подкрепям копирания коментар! Всеки път като гледам такива постановки, ме е яд, че нямам смелостта да стана и да си тръгна! Едно голямо НЕ от мен за камбаните както на Деян Донков, така и на Недялко Славов.

# 51
 • София
 • Мнения: 9 976
А мислех, че аз вчера съм объркал залата, пак на моноспектакъл..., Е поне нямаше гениталии Cry
Пп. А защо се казва Камбаната 🤔
Пп.2 Надявам се Калигула да не ме откаже.

# 52
 • Мнения: 31 416
И аз съм купила билети за Калигула, но като чета....

# 53
 • софия
 • Мнения: 25 978
А мислех, че аз вчера съм объркал залата, пак на моноспектакъл..., Е поне нямаше гениталии Cry
Пп. А защо се казва Камбаната 🤔
Пп.2 Надявам се Калигула да не ме откаже.
Как защо се казва "Камбаната"?
След поста на Тилда е ясно.
Ужас! Умрях от смях!

# 54
 • София
 • Мнения: 9 976
А мислех, че аз вчера съм объркал залата, пак на моноспектакъл..., Е поне нямаше гениталии Cry
Пп. А защо се казва Камбаната 🤔
Пп.2 Надявам се Калигула да не ме откаже.
Как защо се казва "Камбаната"?
След поста на Тилда е ясно.
Ужас! Умрях от смях!
Мислех, че има някаква скрита... или друг смисъл...,но сега видях, че е режисьор Донков... и това в Народен театър...

Вчерашното също беше авторежисура, Неведение. Поне на мен не ми допадна, но и моноспектакъла май ме е моето.

# 55
 • софия
 • Мнения: 25 978
На нас "Неведение" много ни хареса. Както и "Чамкория", "Всички страхотни неща", "Великденско вино". Все моноспектакли.
Но след този отзив не си и помислям за този на Донков. А тъкмо започнах да го възприемат само като актьор и да го харесвам.

# 56
 • София
 • Мнения: 3 127
Това писание е достойно за антология на късия разказ! Забавлявах се много (на чужд гръб! Satisfied). Благодаря, Тилда, и съжалявам, че си се измъчила! Blue Heart

В светлината на отзива по-смешна може да бъде само анотацията за спектакъла: „КАМБАНАТА” е спектакъл, който разтърсва зрителя емоционално и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдател и го въвлича в силни страсти с въздействащи картини на приземяваща житейска реалност."
🤣🤣🤣

# 57
 • Мнения: 220
Може ли някой да даде мнение дали постановката "Кралицата майка" В ТБА е подходяща за 14 - годишен тийнейджър?

# 58
 • Мнения: 4 829
Моноспектакълът "Неведение" на мен много ми хареса и препоръчвам, но " Камбаната" на Деан Донков си беше мъчение да го изгледам и остави един тих ужас в мен дълго след това.

# 59
 • Мнения: 188
Чета коментарите ви , и разбирам, че повредата не е била само в моя телевизор. Но пък ми се ще повече да чета такива смешни “ревюта“ като това на непознатия за мен Владимир Владимиров. По някакъв начин, неговото писание ми е повече истински театър, отколкото някои постановки.
Относно въпроса дали Кралицата Майка става за 14 годишен. Защо да не става, ако е свикнало детето да ходи на театър и обича това. Иначе съм писала кратко мнение за спектакъла, в предишната тема Simple Smile Искам да изчакам и Малкия сезон на Сфумато и ще споделя с вас моя списък от изминалия сезон с най качествени спектакли, разбира се според скромното ми мнение. Иначе ми предстои за първи път да гледам Дебело Прасе в Младежкия, Кентърбърийски разкази в Натфиз, Междинна зона в Сфумато. Ще пиша отзиви след тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт