Хайде на театър - 10

• 92 453
  • 896
  •   1
Отговори
# 135
Няма ли има Хъшове пак наесен?

Валери Йорданов то написа в профила си, за мое наистина огромно съжаление…  Наесен “без него и без нас”…
“Хъшове” е едно от представленията, към които винаги се връщам, когато искам да си “оправя вкуса”. Мога да го гледам безброй пъти. Другото, за което съжалявам, е че документалният филм на Стефан Н. Щерев още дълго време няма да види публика.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 20:44 от Blacknwhite

# 136
Ех. И този сезон не успях да гледам Хъшове . Надявах се да го гледам на есен.

# 137
Снощи видях видео на Камен Донев, направено вероятно от гримьорната му, в която казва, че е станало пожар на сцената или зад сцената не разбрах, но димът отишъл и в салона при публиката. Оказало се, че изобщо няма пожарникар в целия театър. Успяли с общи усилия да потушат без да спират Живота е прекрасен, дори част от зрителите не разбрали какво става....

Да, имаше дим по едно време, но аз също не разбрах, че нещо се е случило. Майсторски са го отиграли. Това, че е нямало дежурен пожарникар,  е сериозно нарушение.
Димът и миризмата се усетиха точно по време на банкета, който бяха спретнали преди мнимата смърт на главния герой. Ние решихме, че това е специален ефект и аз дори се възхитих, че "ето и на мирис го докарват". Чак сега разбирам какво било.

# 138
  • София
Не, инцидентът с дима беше преди антракта, аз го видях, но помислих, че е някакъв ефект. Видеото на Камен Донев беше публикувано в паузата.

# 139
  • София
Дима се вдигна, точно когато героят отиде да си пече надениците за закуска и според мен мнозина помислиха, че е търсен ефект с които ще се насочи "жена" му къде се е скрил.

# 140
Здравейте! Purple Heart

Снощи в Южния парк 800 човека се пръснахме от смях на "Горката Франция", част от Sofia Summer Fest.

Ако не си падате по "по-лекия" жанр, не харесвате Сашо Кадиев и гей тематиката не ви е по вкуса, значи не е за вас. За всички останали - идете и се посмейте от сърце на някое от летните им представления, великолепни са!

Сашо Дойнов прави страхотна роля, а Сашо Кадиев е неуправляем на сцената и в импровизациите си, включително когато в близост до парка някой пусна пищна заря. Smile Заиграват се с публиката, закачат се и помежду си, има страхотна химия между актьорите и наистина разтовариха и разсмяха присъстващите. Фахрадин Фахрадинов ми беше малко дървен на сцената, но това е лично мое мнение. Всъщност единствено не ми допадна декора - изглеждаше някак евтин и не добре изработен. Преди много години съм гледала същата пиеса, но под името "Бедна Франция" с Асен Блатечки (ако не ме лъже паметта), там беше доста по-красиво направен. Това, разбира се, не попречи на преживяването - силно препоръчвам! Purple Heart

# 141
  • София
Модераторите да не са на море?

# 142
Сашо Кадиев много го харесвам,но това ме спира.  Цялата поставка ли е за гей тематиката или кратък момент  в " Горката Франция "?

# 143
Сашо Кадиев много го харесвам,но това ме спира.  Цялата поставка ли е за гей тематиката или кратък момент  в " Горката Франция "?

Цялата постановка е на гей тематика и хуморът не е много политкоректен. Laughing
Самият Сашо Кадиев играе гей...
Ако не Ви допада като тема, не го препоръчвам.

# 144
  • София
Модераторите да не са на море?
Това пък защо? Какво имаш предвид - да не обърка темата?

# 145
  • София
Явора, споделям мнението Ви. Александър Кадиев не ми е от любимите актьори, но трябва да призная, че игра страхотно. Не помня откога не съм се смяла така. Импровизациите бяха много естествени. Имаше един момент, в който от импровизации забравиха докъде са стигнали по сценарий.

# 146
Имаше един момент, в който от импровизации забравиха докъде са стигнали по сценарий.

Дааа! Purple Heart

Това беше моментът, в който Сашо Кадиев обясняваше на Сашо Дойнов защо кроасаните в реквизита вече не са истински, а пластмасови... Smile
Много хора не харесват Кадиев именно заради импровизациите и лиготиите му на моменти, но аз се забавлявах от сърце! Все пак всичко извън сценария, както обясни, беше напълно безплатно за нас! Smile

# 147
  • София
Днес в Сфумато - О, щастливи дни! - не знам какво точно изигра Светлана Янчева (сигурно трябваше да отида по-подготвена за Бекет, много абстрактна и абсурдна пиеса), но го изигра брилянтно! Никой не ме е приковавал така за стола, респект за тази уникална актриса!

# 148
"Българската литература накратко" Смях се от сърце, въпреки жегата и невъзпитаната публика. Аз обичам Иво Сиромахов и находчивият му хумор. Може би е пошло и вулгарно, на моменти, но аз за себе си намират и доста скрит смисъл. С оскъдна сценография, но запомнящи се герои-типажи. Напоследък попадах все на постановки уж с дълбок смисъл и т.н., които не ми бяха никак интересни, но тази ме зареди много позитивно.

# 149
Скрит текст:
Имаше един момент, в който от импровизации забравиха докъде са стигнали по сценарий.

Дааа! Purple Heart

Това беше моментът, в който Сашо Кадиев обясняваше на Сашо Дойнов защо кроасаните в реквизита вече не са истински, а пластмасови... Smile
Много хора не харесват Кадиев именно заради импровизациите и лиготиите му на моменти, но аз се забавлявах от сърце! Все пак всичко извън сценария, както обясни, беше напълно безплатно за нас! Smile
Да не ви разочаровам, но това явно го казват всеки път, та очевидно не е никак импровизирано. И това с напълно безплатното се изтърка също. Иначе постановката е забавна, да.

Общи условия

Активация на акаунт