Хайде на театър - 10

• 92 288
  • 896
  •   1
Отговори
# 720
Привет. Някой гледал ли е “Една задръстена звезда” в Сатирата? Чудя се дали да отида да я гледам и бих искала да чуя няколко мнения преди да отида 😇

# 721
  • София
Гледах вчера "Опит за летене" в Народния. Не е лошо представлевието, ама няма и да ми влезе в топ 5. Оценка 3/5. Може би, защото така и не успях цял живот да се разбера с творчеството на Радичков. 😃 Иначе Валери Йорданов е топ, голям ми е любимец!
Седях на втори балкон странично, добре се виждаше, но беше много тясно.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 14:42 от sea.sea

# 722
  • София
Любима пиеса ми е Опит за летене, аз съм пристрастна към Радичков.

Хайде да обсъдим новите постановки? Имам билети за Моби Дик в Народния през февруари, но за нищо друго, какво планирате вие, дайте идеи?

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 08:35 от Olive

# 723
Аз съм в четвъртък на Аз и ти преди ние; в петък на Зимата на нашето недоволство.За февруари- Комедия за тенори.А за март си взех билет за Чамкория, отдавна искам.😉

# 724
  • София
"Чамкория" e чудесно, заедно с "Хъшове" и "Караконджул" са в моите топ 3.

# 725
Аз имам билети за “Празникът” в МГ, не е нова.. знам, че ме очаква много тежка теамтика и добра актьорска игра, подготвям се психически от сега.
Следва “Фиеста” в Народния, очаквам много да ми хареса, различно и екстравагантно изглежда.
Но най се вълнувам за “Нашенец” и Мариус, хич не исках да го гледам в НДК, но за Мариус съм готова на всичко.

# 726
  • София
Много ми беше гадно на мен след "Празникът", не бях подготвена предварително.

# 727
И аз ще ходя на "Моби Дик", друго ново в момента не планирам.
"Аз и ти преди ние" е страхотно. Simple Smile

# 728
Починал е режисьорът Красимир Спасов. За мен той беше от последните мохикани на добрия, класически театър. Избираше хубави пиеси и почти винаги не само разбираш всичко в спектакъла, но и артисти, които не харесвах се справяха изненадващо добре в постановките му. Преди страшно много години му гледах Много шум за нищо във Военния - много се забавлявах, но и замислих - чудесен спектакъл. Май още се играе сигурно вече повече от 25 години. А това си е знак за качество. И май други такива дълголетни спектакли няма или рядко се случват. Иначе съм гледала на проф. Спасов в Народния - Чаровно лято с любовните му там неприятности, а във Военния почти всичко. Много ми хареса Една нощ с теб и почти новото Мизантроп - актуални, хубави представления. Жалко за големия режисьор и тъжна загуба за Българския театър и качественото му развитие. п.с Личното ми мнение е, че част от по - младите режисьори все нещо цитират обаче някак привнесено от чужди спектакли. Все искат да е сложно, прекалено интелектуално и хладно към публиката - подценяват я и това не ми допада. Така че... Да. Красимир Спасов е голяма загуба....

# 729
  • София
Лека му пръст на Спасов, страхотно талантлив режисьор. Cry
Аз днес гледах "Игра за двама". Ами не ми беше много смешно. Втората половина беше с една идея по-добра и забавна. Не ми харесват лиготии и плосък хумор.
На нас ни хареса. Пиесите на Иво Сиромахов са такива - лековат местен бг хумор. Сашо Кадиев добре си върши работата, определено сцената е неговото нещо, а не воденето на предавания.
Гледахме и "Аз досадникът" пак там - открита сцена "Сълза и смях". Много ни хареса, ситуационна комедия, разтоварваща и смях до сълзи.
Кадиев пак играе и заедно с Мариан Бачев правят уникална постановка.

"Нашенец" и аз ще гледам, а чакам и пловдивският театър пак да ни посети с "Дебелянов и ангелите", че искам да водя децата, прекрасна постановка, разплакваща, но този път с тъга, а не със смях.

# 730
Много ми беше гадно на мен след "Празникът", не бях подготвена предварително.

Сетих се, че четох твой коментар за постановката. Аз  не бих отишла точно на нея, особено сега след 2 години на ходене на нищо, но приех и в последствие прочетох повече мнения за нея. Подгитвям се психически за нея, предполагам, че няма да мога да спя след нея, но от друга страна и искам да я видя, актьорският състав е страхотен.

# 731
Ние на 20-ти сме на "Цветът на дълбоките води" с Бойка Велкова и Павел Иванов. И ще дам отзив след това. Големи фенове сме с дъщеря ми на двамата (тя - на Павел Иванов, разбира се... Simple Smile

# 732
  • София
Е, чак да не съм спала не е било, просто неприятна тема, наистина.

# 733
Здравейте отново на всички! Моля да ме посъветвате в зала "Theatro отсам канала" кои места са най - подходящи(добра видимост и да се чува добре, общо взето най-добрите места). Бих искала да подаря на съпругът си билети и мисля, че тази комедия би била подходяща. GrinningInnocent Благодаря Ви предварително!

# 734
“Влюбеният Шекспир” в “Сатирата” - силно препоръчвам. Точно такъв театър ми се гледаше отдавна - без претенции да е нещо модерно и невиждано, без да залита към халтурата, без едно слабо актьорско превъплащение, само чиста забава и наслада. Благодаря на всички, които го препоръчаха!

И като казах “без едно слабо актьорско превъплащение”, все пак някои изпъкват. Усещам, че започвам да се пристрастявам към Боян Арсов и неговия кабаретен стил. За два месеца го гледах в две постановки - тук и в “Сама жена” - и вече нямам търпение за премиерния му моноспектакъл “Луцифер”. Единствено ме спира фактът, че имам доста закупени билети за идните седмици и не искам да преям с култура Sunglasses.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 22:14 от Flo Ann

Общи условия

Активация на акаунт