Хайде на театър - 10

• 92 273
  • 896
  •   1
Отговори
# 735
Аз също започнах сценичната година с "Влюбеният Шекспир". Всъщност аз го гледам за втори път. Рядко го правя, но се случва.

Отново беше също толкова изумително преживяване като предишния път. Няма какво повече да кажа освен , че това е чиста любов превъплътена в театър. Истински театър с главно Т.

И въпреки че няма сумати награди като онова недоразумение за мен "Орфей", "Влюбеният Шекспир" е просто топ постановка за годината.

# 736
След толкова суперлативи за Шекспир, май ще ходя за билети скоро. Simple Smile Относно Орфей, за мен ще си остане мистерия завинаги как е обрала толкова награди тази простотия. И не се притеснявам да го нарека така. Единственият от 20 души, който имаше роля и наистина игра във втората част, е Деян Донков за пореден път. Та поне малко да заприлича на театър тази нелепица.
В четвъртък ще го гледам в Камбаната и ще дам отзив. Simple Smile

# 737
Привет. Някой гледал ли е “Една задръстена звезда” в Сатирата? Чудя се дали да отида да я гледам и бих искала да чуя няколко мнения преди да отида 😇

Невероятна тъпотия!
Една жена седи заклещена час и нещо в една пързалка и цялото действие се развива около това как да я измъкнат и всеки (съседи, приятели,кмет,репортер....) да си придаде важност в ситуацията.

Най-лошата постановка, на която сме ходили.

# 738
  • София
Купихме си билети за "Аз и ти преди ние"...като я изгледам ще дам отзив, но доста я хвалят май.

# 739
Здравейте, имам два билета за Антигона, за 23.01.2024, балкон 2, ред 2, места 70 и 72. За съжаление ми предстои операция тогава и няма да мога да присъствам. Продавам ги за 20 лв. Ако някой проявява интерес, да ми пише на лично. Приятен ден Simple Smile

# 740
  • София
Здравейте, електронните билети от сайта на ТБА с баркод трябва ли да се принтират?

# 741
Есента на 2022 гледах  "Една задръстена звезда"...Бях взела билети пак от някаква промоция за 10 или 12 лева...Тъкмо беше минала премиерата и това беше следващото представление...На реда зад мен беше Сърменов ( режисьор на постановката), Баненкин и още куп артисти и приятели негови...На мен ми беше тъпо...дори и трудно да го сложа в графата "за 10лв. бива" или " по-добре на театър , отколкото на дивана вкъщи"...А те се скъсаха да хвалят страхотната нова постановка....Спокойно може да се пропусне....

# 742
Здравейте, електронните билети от сайта на ТБА с баркод трябва ли да се принтират?
Не, може и от тел да ги покажете.

# 743
  • В царството на игрите:)
Здравейте, отзиви за "Булчинска рокля" в Сатирата?
Що се отнася до задръстената звезда, се оказа, че и аз съм го гледала, но добре, че беше коментара малко по нагоре, че да се сетя покрай описанието за заклещването на пързлаката....Минала и заминала постановка без следа...Толкоз Simple Smile

# 744
Здравейте, отзиви за "Булчинска рокля" в Сатирата?
Що се отнася до задръстената звезда, се оказа, че и аз съм го гледала, но добре, че беше коментара малко по нагоре, че да се сетя покрай описанието за заклещването на пързлаката....Минала и заминала постановка без следа...Толкоз Simple Smile

Приятна постановка със смешни моменти. Добра игра, но пиесата не е върхът на борчето.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 18:15 от :::

# 745
И на мен не ми хареса "Една задръстена звезда", най-добре игра всъщност "задръстената" Полин Лалова и бих я гледала пак. През седалка до мен беше Калин Сърменов и постоянно се смееше силно и инициираше аплодисменти.. за мен беше смущаващо и тъпо от негова страна! Разбирам да го гледа за пръв път, но му е бил пореден.. Билетите бяха от 35 лв. и за пръв път усещането ми беше, че не си заслужаваха! Какви велики постановки съм гледала за 14 лв. напр. във Възраждане и ме е било срам от ниската цена..

# 746
  • София
sea.sea, с теб трябва да вземем да се запознаем - абсолютни антиподи сме, и по отношение на литературата, и по отношение на театъра Wink

А по темата - гледахме "Страх за опитомяване" на Камерна сцена в Народния и много ни впечатли. Страхотна съвременна постановка и уникално добра игра на всички.

Другата седмица ще ходим на "Антигона", живот и здраве! С огромни очаквания съм, особено след вашите отзиви.

# 747
  • София
sea.sea, с теб трябва да вземем да се запознаем - абсолютни антиподи сме, и по отношение на литературата, и по отношение на театъра Wink

А по темата - гледахме "Страх за опитомяване" на Камерна сцена в Народния и много ни впечатли. Страхотна съвременна постановка и уникално добра игра на всички.

Другата седмица ще ходим на "Антигона", живот и здраве! С огромни очаквания съм, особено след вашите отзиви.

Хаха, нямаш проблеми и без това виждам, че сме от един град. Grinning

Неделя живот и здраве трябва да гледам "Идеалният мъж" в Народния.

# 748
Сеа, Идеалният мъж съм го гледала преди 10+ години, почти нищо не помня вече, обаче ми беше харесало. Wink

# 749
Гледах вчера "Солунските съзаклятници" в ДТП и останах много доволен. По един достоверен начин успяха да ме пренесат в едно отминало време, в което саможертвата не е била героичен жест, а неминуема съдба за замесените в атентатите. По много добър начин бяха представени различните емоции при героите. От вътрешната битка между любовта към живота и необходимостта от смъртта, през гневът на предпределения неуспех, та до липсата на желание да се усъмниш, дали делото си заслужава.

Единствен лек негатив на постановката за мен беше, лекото преиграване на част от героите, но слава богу не беше на много места. Също така, си бях взел билет към последните редове, което по принцип ми е предпочитано място за гледане, но за тази постановка не беше добър избор и след време бих повторил на по-хубаво място.

Като цяло препоръчвам за гледане и давам оценка 8.5/10.

Общи условия

Активация на акаунт