Хайде на театър - 10

• 92 238
  • 896
  •   2
Отговори
# 795
Пош, това важи ли и за сайта на Народния, аз оттам взимам билети? И не е било само за 24 часа, а примерно 48 или 72 часа по-рано моя приятелка е искала да дойде и ми даваше целия балкон зает, само долу в салона единични места. Отказа се момичето, нямаше и смисъл да сме уж заедно на театър, а седнали на 1 км разстояние. И в деня на самото представление още показваше местата заети. А се оказа, че бяхме ние и още 2-3-ма на балкона. Наистина не разбирам. И не е било само веднъж и само за едно представление.
Май по -добре спящи, отколкото шумни съседи. Но да заспиш на втори ред по средата, аз и на най -скучната постановка не съм го правила.
А похъркваше ли човекът? Имах един състудент в университета, заспа по средата на първия ред на лекция, та трябваше да го сръчкаме сериозно, за да се събуди. Grinning
На театър, обаче, заспали хора май не съм виждала.

# 796
  • София
Не мисля, че за Народния може да резервираш места, може само да купиш - онлайн или на каса.
Много е странно това, което казваш, Алиса, често ходя в Народния и обичайно ако на сайта няма места, залата е абсолютно пълна. Евентуално някоя фирма/институция да е купила билети за подарък и после хората да не са отишли (виждала съм така изпратени за подарък билети и не всички ходят после), но това рядко може да се случи, едва ли е практика. Или пък училищно посещение…

# 797
  • София
Пълна беше, да. Два пъти подред иначе при пълни зали виждам, че двата предни реда са празни, не продават там местата ли, не знам. Последните два реда на балкона също бяха празни, едни хора искаха да се преместят там, но не им разрешиха.

# 798
Много е странно хора, да, но такива са ми наблюденията нееднократно. Rolling Eyes
Мисля, че първите редове са кръстени А, Б, В и не се продават обичайно, използваха ги примерно да играят на тях по седалките актьорите в "Калигула". Но пък в "Камбаната" си бяха запълнени със зрители. Та... различно е.

# 799
  • София
На последните две представления, които бях този месец не се използваха от актьорите, но пак стояха празни. Thinking

# 800
Много мистерии и неясноти в този Народен театър! Joy
За другия месец си взех билети за премиерата на "Моби Дик" и за "Коварство и любов". Някой с отзиви за второто? Simple Smile

# 801
  • София
И аз да питам за "Театър, любов моя" дали се играе?
В момента има оферта в сайт за пазарувания за 25.02, на цена 10лв., на 8. и 9. ред: https://grabo.bg/sofia/spektakal-0gr36k

Не разбирам защо се очаква всяка постановка да е с някакъв "уау" смисъл. Има различен тип зрител и съответно театър. Понякога ходя на постановка заради сюжета/автора, друг път заради конкретен артист, а понякога - просто, за да се посмея. Не всяка постановка оставя отпечатък, а и не е нужно Simple Smile Например, Сълза и смях и Театро (по-голямата част от представленията там) съм си оставила за смях и развлечение, или просто да отида с приятели да се повеселим и изкараме приятна вечер

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 13:16 от molive

# 802
И аз да питам за "Театър, любов моя" дали се играе?
Аз го гледах тази събота за пореден път може би 5 - ти с билети от Грабо. То като ме стегне нещо шапката си имам 2 -3 култови постановки към които хуквам, и тази е една от тях. Та сега - имаше може би само последен ред празен за Театър, любов моя. Всичко друго беше пълно.

# 803
Всичко е въпрос на това всеки от нас какво значение придава на нещата. Тази вечер гледахме с приятели “Исус Христос Суперзвезда” и половината бяхме “какво беше това абсурдно нещо, което гледахме току-що”, другата половина - “беше уникално”.
Лично мое мнение е, че Владо Михайлов изнася спектакъла, Никеца не е ок за главна роля, а режисурата изисква специални субстанции, за да бъде разбрана. Твърде много хора и декори на една сцена, общо взето ставаш разноглед, звукът и картината на екраните се разминаваха, а преводът беше направен с чат гпт.
Ако трябва да кажа нещо положително, певците и танцьорите дадоха всичко от себе си, оркестърът на пловдивската опера също е много добър. Просто твърде модерният прочит на мюзикъла го прави твърде ексцентричен, хаотичен и неразбираем.

# 804
Здравейте! Може ли мнения за “Великденско вино” в Народния? Благодаря предварително Simple Smile

# 805
  • София
Взех и аз билети за “театър, моя любов” от линка за Грабо, даден по-напред.

“Великденско вино” съм гледала преди години с Велко Кънев и бях страшно впечатлена. Сега не ми се гледа пак, но прочетох добри отзиви в темата.

# 806
Аз бях с малко противоречиви чувства за Великденско вино. Малко се притеснявах за Владо Пенев и здравето му с това викане. Генерално не разбирам защо много наши актьори крещят на сцената.
От друга страна имаше много въздействащи моменти. От трета страна гледах тази постановка два часа след като гледах Хага (така се случи, че имахме билети за двете постановки в един ден), която много ме разтърси и въвлече емоционално, та може би не ми останаха сили за Великденското вино.
Но при всички положения според мен си заслужава да се види, дори и да не предизвика пълен възторг.

# 807
Tilda Moon, аз точно заради теб и твоите коментари за “Театър, любов моя” съм си го сложила в листата:)
Иначе давам отзив за “Празникът” в МГТ- много ми хареса, страхотна игра на актьорите, Иван Бърнев в невероятен, както винаги. Някак си се вижда стила на Явор Гърдев- тази многопласност на сюжета и многообразие от персонажи, но всеки на мястото си.
Важно е да се отбележи, че аз бях запозната с тематика- от части от коментари от тук и с това, което прочетох на други места. Бях подготвена, че темата е трудна и тежка и очаквах през цялото време нещо да ме “отврати” и да искам да стана и да си тръгна. Но ми хареса и ме хвана за гърлото. А също музката беше жестока, песента, доколото ми се чу, я пее Весела Бабинова и самият текст и мелодия подхождаха идеално на цялата постановка. Така че от мен със сигурност препоръка да се гледа.

# 808
Здравейте!

Минавам да дам отзиви за "Кафе с претенция" и "Антигона".

"Кафе с претенция" не ми беше скучно, но не е и нещо особено. Не е комедия, която да успее истински да разсмее. А и е твърде кратка - около час. Актьорите са прекрасни, но като сценарият е слаб, няма какво толкова да се направи. Не бих я препоръчала.

"Антигона" е преживяване. Театър на световно ниво. Деян Донков е от актьорите, които не харесвам, но талантът му е безспорен. Беше невероятен, раздаде се напълно, което за мен е огромно уважение към театъра и публиката. Прочитът на Морфов е различен, иновативен, но и в същото време някак си съдържа в себе си традициите на античната трагедия. Винаги съм смятала, че границата на заиграване със зрителя е много тънка и опасна, защото може да стане прекалено и тогава става някак безвкусно. На моменти имах чувството, че се движи по ръба, но не я премина. Нещо, което ми беше странно, е падането на ударението върху името Антигона. Цял живот си го знам иначе и ме дразнеше, но предполагам, че използват правилното такова.

Препоръчвам постановката с две ръце.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 08:13 от Hrisi_S

# 809
  • София
Аз искам да попитам освен в Сатиричния театър, къде другаде може да се плаща с карта?

Общи условия

Активация на акаунт